ΚΑΛΠΗ ΕΝΤΟΣ

by

Κάλπη εντός

Επειδή ο προβληματισμός περί εκλογών έχει αρχίσει και στα μπλογκς ……

κάλπη εδώ
(Φώτος από political zoo)

Επειδή δε μπορούμε να ψηφίζουμε τους εξουσιαστές μας και να παραμένουμε απλοί θεατές τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Κάλπη σκουπίδια
(Φώτο από Πάνως Κάτως)

Για την επαναδιεκδίκηση των ζωών μας κάθε μέρα και στιγμή.

  ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Advertisements

9 Σχόλια to “ΚΑΛΠΗ ΕΝΤΟΣ”

 1. nefelikas Says:

  Εκλογική απεργία; Κάτι σαν αποχή μου κάνει αυτό – ή μήπως κατάλαβα λάθος;

  Προσωπικά πάντως είμαι εναντίον της αποχής και του λευκού, γιατί το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μία τέτοια στάση είναι η ακόμα ευκολότερη εκλογή των εξουσιαστών της συμφοράς. Μπορεί να φαντάζει πια με ξεφτισμένο παραμυθάκι η κατάντια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σ’ αυτή τη χώρα, αλλά το να σνομπάρουμε το μίζερο εκλογικό μας δικαίωμα απέχοντας δεν προσφέρει καμία λύση. Ακόμα κι αν φτάσει η αποχή το 50%…

 2. inlovewithlife Says:

  Η εκλογική απεργία είναι λύση στα προβλήματά μας όσο λύση είναι και οι εκλογές.

  Οι εκλογές είναι μία διαδικασία όπου ο παθητικός πολίτης επικυρώνει την ιδιότητά του ως θεατή στον κόσμο που ζεί και την ιδιότητά του ως εξουσιαζόμενου από τους αντιπροσώπους που ψήφισε. Είναι ακόμη μια τελική επικύρωση και συναίνεση για το σύστημα, στο οποίο ζει. Οι εκλογές είναι έτσι ένα βήμα προς τα πίσω. Χαρακτηριστικές θα είναι αυτές οι εκλογές που θα αποτελέσουν τη βαζελίνη στον κώλο μας, για να περάσει η ΝΔ όλα αυτά που ονειρευόταν χρόνια και δε μπορούσε το κεφάλαιο. Τι θα πούμε μετά; Αφού «τους ψηφίσαμε».

  Η εκλογική απεργία δεν είναι λύση έτσι ξεκομμένα αλλά, αν γίνεται συνειδητά, είναι ένα βήμα για τη μετατροπή του παθητικού ψηφοφόρου – πολίτη σε ενεργό πολιτικά άνθρωπο κάθε μέρα όλο το χρόνο. Γι’ αυτό δεν αναφέρεται στους φραπεδόβιους, που δε θα πάνε να ψηφίσουν «επειδή είναι όλοι μαλάκες» αλλά ποτέ δε σκέφτηκαν τίποτε άλλο από την πάρτη τους. Α ναφέρεται σε αυτούς που έχουν το μυαλό να κατανοήσουν τα υποσυνείδητα συναισθήματα, που τους οδηγούν σε μία τέτοια πράξη.

 3. panwsk Says:

  As πω κι εγώ κάτι, αφού κι εγω πόσταρα αυτές τις φωτό.
  Δεν ασπάζομαι πλήρως την άποψη που προβάλλουν οι φωτογραφίες. Ουτε ήθελα να προτρέψω κανέναν σε αποχή, άκυρο ή ό,τι άλλο.
  Οπως δεν είναι λύση όλα αυτά, με τον ίδιο τρόπο οποιαδήποτε άλλη στάση απέναντι στις εκλογές δεν αποτελεί λύση. Γενικότερα δεν πιστεύω πως η λύση (αυτή που εγώ έχω στο κεφάλι μου τεσπά) περνάει μέσα από εκλογικες διαδικασίες Αν είναι να έρθει ποτέ, προσωπικά πιστεύω ότι θα έρθει «απ’ αλλού», χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα με χάλαγε να στήριζα με την ψήφο μου κάποιες πολιτικές κινήσεις που με εκφράζουν ως ένα σημείο.
  Το αν θα ψηφίσω ή όχι εξαρτάται, και λυπάμαι που το λέω, από την διάθεση με την οποία θα ξυπνήσω εκείνη την Κυριακή. Από το κατά πόσο θα βαριέμαι ή όχι να κάνω τη διαδρομή των 70 χλμ μέχρι το χωριο μου.

 4. dante80 Says:

  Και στις επερχόμενες εκλογές, θα ψηφίσω άκυρο .Ο κυριότερος λόγος που ψηφίζω άκυρο είναι πως καταδικάζω συλλήβδην το πολιτικό σύστημα και θέλω να καταστραφεί. Το αν του κάνω κακό ή όχι με την ψήφο μου είναι καθαρά δευτερεύον, ειδικά την στιγμή που πιστεύω πως η ανταλλακτική αξία της αυτής ψήφου μου είναι γελοία.

  Οι επιπτώσεις στο πολιτικό σύστημα δεν επέρχονται με την ψήφο. Ειδικά στο σύστημα αυτό που έχει φτιαχτεί για να κονιορτοποιεί την αξία της με δυσαναλογικές, προπαγάνδα, συναλλαγές, αδιαφορία και αναγωγή του ραγιαδισμού και της οσφιοκαμψίας σε ρουσφέτι και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

  Οι επιπτώσεις στο πολιτικό σύστημα έρχονται με στάση ζωής και αγώνα καθημερινό. Με προσωπικό κόστος και με θυσίες. Θυσίες που όλοι αποφεύγουμε να κάνουμε, γιατί έχουμε δουλειά, οικογένεια και δάνειο να τρέχει. Και που μερικοί κάνουν τελικά για να τους λέμε ρομαντικούς, ουτοπιστές, αιθεροβάμονες, συντεχνιακούς, προδότες, μπάχαλους, οπισθοδρομικούς, επικινδύνους και ανώμαλους. (μεταξύ άλλων φυσικά, η λίστα είναι τεράστια)…

  Για να μπούμε και στο ψητό, χαιρετίζω μια άνοδο των μικρών πολιτικών κομμάτων, μιας και θα επιφέρει ή την ακυβερνησία στην χώρα (θεμιτό) ή θα αποκαλύψει τον συμβιβασμό τους (εάν -και μόνο εάν- είναι συμβιβασμένοι φυσικά). Χαιρετίζω την πτώση του δικομματισμού. Αλλά πιστεύω πως και πάλι, σε σχέση με αυτά που θέλω για μένα και τα παιδιά μου, οι κινήσεις αυτές μπαρμπούτσαλα είναι…

  Πιστεύω πως ο δρόμος για την αλλαγή της καταστάσεως που τραβάμε (και μας τραβάνε) θα επέλθει μέσω της μαζικής συνειδητοποίησης του κόσμου. ΣΧΕΔΟΝ, το έχουμε πετύχει αυτό, και όσο τα πράγματα γίνονται χειρότερα (γιατί ΜΟΝΟ αυτό προβλέπεται να γίνει) θα βλέπουμε και την συνειδητοποίηση αυτή να μεγαλώνει. Πιστεύω ακράδαντα επίσης, πως δεν υπάρχει σήμερα κομματικός μηχανισμός κοινοβουλευτικός και μη που μπορεί να προσφέρει θαλπωρή σε αυτή την αντίδραση, και κυρίως να την στοχεύσει εκεί που πρέπει.

  Το πρόβλημα της ψήφου είναι πως όπως βλέπουμε έχει οδηγηθεί τεχνηέντως στην ίδια της την απαξίωση. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑΤΖΑΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Ταυτόχρονα βλέπει ο καθείς πως ενώ οι ψηφοφόροι δεν ενδιαφέρονται για την ψήφο τους (απόρροια του προηγουμένου), δεν κάνουν καν τον κόπο να την δώσουν σε εναλλακτική φωνή. Ο κυριαρχικός λόγος για αυτό είναι πως δεν ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ τόσο για την αληθοφάνεια των λεγομένων, όσο και την μελλοντική απόδειξη των πρακτέων από αυτούς. Αποτέλεσμα είναι φυσικά (η ιστορία επαναλαμβάνεται) η μάζα να τείνει στα άκρα του φάσματος, και ΑΥΤΟ ακριβώς θα είναι και ο πολιορκητικός κριός για το πολίτευμα.

 5. dunapower Says:

  συλλήβδην…οσφιοκαμψίας…τεχνηέντως!!!!…τι λε ρε μεγάλε?….ο εγγονός του Μπαμπινιώτη είσαι???..
  θα μπεις καθόλου msn να σε στείλω καμιά φωτό?…

 6. inlovewithlife Says:

  Panwsk ειλικρινή τα όσα λες. Σίγουρα αλλαγή των ζωών μας δεν έρχεται με εκλογές. Ακόμη και αν κάποια ριζοσπαστική δύναμη πάρει την εξουσία, γρήγορα θα διαβρωθεί (βλ. Λούλα – βραζιλία, Τσάβες – Βενεζουέλα, για να μην αναφέρω τα μπουρδέλα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού). Στόχος είναι η καταστροφή της εξουσίας και της πολιτικής και η διαχείριση της κοινωνίας στα πρότυπα της αντεξουσίας (βλ. ζαπατίστας – τσιάπας).

  @dante80
  Παράξενα, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, πλην αυτά περί θαλπωρής από κάποιο κόμμα. Δεν υπάρχει κομματικός μηχανισμός, όσο δημοκρατικός και να είναι, που να συμβαδίζει με την αντεξουσία.

  @dunapower
  Όχι ρε. Την οσφιοκαμψία (καραμπινάτη) την ξέθαψε από το εκμέκ παγωτό. Και στείλτε τις φωτοοοοοοοο.

 7. dante80 Says:

  Αυτό ακριβώς έγραψα και εγώ ρε σαρδανάπαλε….XD

  /offtopic τις έχω, μπες MSN να στις δώσω….:P

 8. dunapower Says:

  Μαυρίλα στις κάλπες..Σαν τη μαυρίλα που έχουν μετατρέψει τον τόπο μας.Δεν τους καίγεται καρφί, παρ’ όλη τη φωτιά που μας περικυκλώνει..Αφού δεν μπορείτε εσείς, αφήστε να πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας. Τι χρειάζεται για να παραδεχθεί κάποιος ότι είναι ανίκανος να χειριστεί καταστάσεις? Νόμιζα ότι το φιλότιμο ήταν ελληνική λέξη..μου έλεγαν από μικρό ότι δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα..πότε ήταν η τελευταία φορά που το είδε κάποιος στην Ελλάδα? Έλεος..Αφού δεν μας λυπάται ο Θεός(καλό εε?), λυπηθείτε όλοι τους εαυτούς σας και κάντε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνατε μέχρι τώρα..
  Στις 16, θα βλέπω τον τελικό Ισπανία-Ελλάδα (το χω δώσει)..ό,τι άλλο γίνει εκείνη τη μέρα δε θα έχει σημασία, γιατί δεν θα είναι διαφορετικό..Πλησιάζει όμως η ώρα που όλα θ αλλάξουν…Που θα πάει, θα ξυπνήσουμε..
  Μαυρίλα…Σαλάμι αέρος με οδηγίες Χρήστου Γραμματικού

  Υ.Γ. Σήμερα το πρωί, η μάνα μου (απελπισμένη Μεσσήνια) μου είπε να σηκωθώ και να τσακιστώ να πάω να φυλάω το Φιλόπαππο….λες?

 9. Αϊάσανθος Ίων Says:

  @inlovewithlife:
  Πολύ έξυπνο και εύστοχο το σημείωμά σου. Ρίχνοντας κανείς ψήφο, συνυπογράφει τη μετατροπή του σε σκουπίδι, σε περίττωμα.
  Είμαι τελείως πεπεισμένος ότι η συνειδητή και ΜΟΝΙΜΗ αποχή αποτελεί ΤΗΝ λύση, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή συνοδεύεται από μία υπεύθυνη, περήφανη και ενεργό στάση ζωής και πολιτική συμπεριφορά όλο τον καιρό.

  @dante80:
  Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τις θέσεις σου, αν και θεωρώ πιο αποτελεσματική την αποχή, διότι με αυτήν, εκτός των άλλων, γινόμαστε και απρόβλεπτοι, δηλαδή δυσκολότερα χειραγωγήσιμοι, και αρνούμαστε τη νομιμοποίηση στους ολετήρες μας. Επίσης δεν βλέπω τίποτε το ουσιαστικά θετικό στην άνοδο των μικρών κομμάτων, διότι αφ’ ενός η ακυβερνησία είναι παιχνιδάκι στα χέρια των μεγάλων κέντρων εξουσίας και μπορούν θαυμάσια να κάνουν τη δουλειά τους και με αυτήν (το ζητούμενο, για μένα, είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και καταστάσεις αυτο-κυβερνησίας των ανθρώπων, με θεσμούς απλούς, αποτελεσματικούς, απελευθερωτικούς όσο και απαραβίαστους) και διότι, αφ’ ετέρου, δεν έχουμε πια τα χρονικά περιθώρια να περιμένουμε να αποκαλυφθεί ο συμβιβασμός τους (άσε που, κατά τη γνώμη μου, είναι ήδη εμφανέστατος, και δεν είναι συμβιβασμός, αλλά ρόλος τον οποίο το κάθε κόμμα έχει αναλάβει με πλήρη επίγνωση, για την εξυπηρέτηση και διαιώνιση αυτού του σάπιου και καταστρεπτικού πολιτικού συστήματος).
  Όσον αφορά τις θυσίες που πρέπει όλοι να κάνουμε, και για τις οποίες γράφω και εγώ κάθε τόσο σε διάφορα ιστολόγια, να παρατηρήσω ότι δεν τις αποφεύγουμε μόνο για τους λόγους που αναφέρεις, αλλά και, κυρίως, διότι έχουμε πάθει αγκύλωση ως άνθρωποι, έχουμε γίνει βολεμένες μούμιες οι οποίες φοβούνται όσο τίποτε άλλο την ελευθερία και τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται.
  Για να επιτευχθεί η μαζική συνειδητοποίηση του κόσμου, και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, δηλαδή πριν επέλθουν τα εντελώς αναπότρεπτα δεινά προς τα οποία μας πηγαίνουν, χρειάζεται αγώνας τεράστιος, αδιάκοπος, αποφασιστικός και συντονισμένος. Και πρέπει οπωσδήποτε να ξεφύγουμε κάποτε από τις μεταξύ μας «ακαδημαϊκές» συζητήσεις και να μεταλαμπαδεύσουμε αυτήν τη φλόγα της ζωής στον πολύ κόσμο, ο οποίος αποτελεί την αποφασιστική πλειοψηφία πάνω στην οποία πατάει το σύστημα.

  Εάν σας ενδιαφέρει να δείτε κάπως πιο αναλυτικά τις θέσεις μου περί αποχής κ.λπ., διαβάστε τα σχόλιά μου στον Οίστρο στο ποστ «Φτάνει πια» (http://oistros-reportaz1.blogspot.com/), στον gregykapogeorge, στο ποστ «Να αποκρούσουμε τους εμπρηστές – να εγκαινιάσουμε μια νέα πορεία» (https://www.blogger.com/comment.g?blogID=12681642&postID=7556998933480523070) και στη ritsmas, στο ποστ «Έλεος» (http://ritsmas.wordpress.com/2007/06/28/%ce%95%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%82/#comments). Ζητώ συγνώμη που δεν βάζω τα λινκ σωστά, αλλά είμαι σχετικά καινούργιος στην μπλογκόσφαιρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: