Το Κράτος Χτίζει Ήδη Στη Ζαχάρω

by

Δήμαρχος Ζαχάρως ή άλλο να Λαμόγιο

Χιούμορ στην εικόνα από Σαλάτα.

Η φράση «όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος» έχει καταντήσει το συντομότερο ανέκδοτο των ημερών.

Η οικοπεδοποίηση και οίκηση των δασών και των Δρυμών της Ηλείας ήδη άρχισε από το ίδιο το κράτος. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όπως ανακοινώνει παρακάτω, συνάπτει συμφωνία με το Δήμο Ζαχάρως για την παραχώρηση χρήσης σε αυτόν έκτασης 2.650 στρεμμάτων από τα καμμένα και την κατασκευή εκεί τουριστικών εγκαταστάσεων. Οι συγκεκριμένες εκτάσεις βρίσκονται στην παραλία και στη λίμνη του Καϊάφα, όπου πριν ήταν αδύνατο να γίνει η οποιαδήποτε επέμβαση, καθώς ήταν προστατευόμενες περιοχές από το πρόγραμμα NATURA 2000.

Η παρακάτω ανακοίνωση δεν αφήνει αυταπάτες τόσο στο ποιος τελικά βάζει τις φωτιές όσο και στο τι θα μετατραπούν σε ελάχιστο χρόνο τα δάση μας, αν δεν αντιδράσουμε.

Ανακοίνωση/Δελτίο Τύπου από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

Η Κ.Ε.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Οικονομικών μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έγιναν στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ηλείας, καταβάλει την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση διαδικασιών αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζαχάρως, με τρόπο συμβατό στις επιθυμίες και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της ΚΕΔ προχωρά την Τετάρτη 12.09.07 στην υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες με τον Δήμο Ζαχάρως. Η συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 μ² και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου. Το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από τις εκμεταλλεύσεις αυτές θα αποδίδονται στο Δήμο Ζαχάρως.

Ο Δήμος, με τη διαχείριση των επενδύσεων αυτών, στοχεύει στη βελτίωση και ενδυνάμωση της
αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, μέσω της δημιουργίας τουριστικών εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας και χώρων αναψυχής. Τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο και την ευρύτερη κοινωνία του Νομού Ηλείας θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος και οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, που θα δημιουργηθούν στην περιοχή.

Τέλος, η Προγραμματική Σύμβαση απαλλάσσει το Δήμο Ζαχάρως από την υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος για την εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο για τα έτη 2006 και 2007.

Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης και ενδιαφέροντος του Δημοσίου για τις πληγείσες περιοχές και τους κατοίκους τους.

Εκ της Διοικήσεως

Παρατίθεται επίσης σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Ηλείας «Πατρίς», φύλλο της 11/9/2007, που αλλιεύθηκε από το indy, όπου φωτογραφίζονται οι εκτάσεις, στις οποίες θα γίνουν τα τουριστικά συγκροτήματα.

Παραχωρούνται 2650 στρ. στον δήμο Ζαχάρως

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, προκειμένου σήμερα το πρωί να υπογράψει σύμβαση με την ΚΕΔ, η οποία, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του θα αφορά την παραχώρηση 2650 στρεμμάτων στο δήμο στην παραλιακή ζώνη της περιοχής, για μελλοντική εκμετάλλευση.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος, με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, θα μπορέσει ο δήμος να αναπτύξει σε εκείνο το μεγάλο τμήμα, που τόσα χρόνια είχε δεμένα τα χέρια, υποδομές τουρισμού που θα βοηθήσουν την περιοχή. Ο κ. Χρονόπουλος αναφερόμενος στην εν λόγω σύμβαση τόνισε ότι πρόκειται για την παραχώρηση 2650 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη, στο δήμο για εκμετάλλευση για τα επόμενα 70 χρόνια, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί ξενοδοχεία και ότι άλλο επιτρέπεται από τη νομοθεσία καθώς επρόκειτο για περιοχή ΖΟΕ και natura. Παράλληλα ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι τα έσοδα θα αποδίδονται το 75% στον δήμο και το 25% στην ΚΕΔ.

Ωστόσο ο κ. Χρονόπουλος επεσήμανε «η προσπάθεια για το συγκεκριμένο έργο, είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό αλλά λόγω διαφόρων δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Πλέον με προσωπική παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δούκα αυτό θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔ και σήμερα υπογράφεται η σύμβαση».

Το φαινόμενο πάντως των επιθετικών επενδύσεων μετά από μεγάλες καταστροφές, που περιγράφεται στο καινούργιο βιβλίο της καναδής ακτιβίστριας Ναόμι Κλάιν με τίτλο «Η Άνοδος του Καπιταλισμού της Καταστροφής», δεν είναι καθόλου καινούργιο αλλά φυσική εξέλιξη του πολιτικοοικονομικού συστήματος, στο οποίο ζούμε. Η επένδυση στη συμφορά με τεράστια κέρδη, τη στιγμή μάλιστα που οι χτυπημένες κοινωνίες διατηρούν ελάχιστες αντιστάσεις, εύκολα πετυχαίνει.

Το μέλλον των ανθρώπων της Ηλείας δε μπορεί να είναι αυτό. Χθες, αυτάρκεις, με δικές τους δουλειές, σε μία πανέμορφη φύση, και αύριο εξαρτημένοι από τις θέσεις εργασίας των κατασκευαστικών εταιρειών και με εξαθλιωμένους μισθούς, σε ένα απέραντο καμμένο τσιμεντένιο τοπίο, αυτοί, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Απειλούμενοι και εμείς από τα ίδια ακριβώς πράγματα οφείλουμε να τους σταθούμε.

UPDATE : ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ από το Δήμαρχο. Το αφεντικό τρελάθηκε. Ξεπουλάμε (σημείωση : μετά το σούργελο μέσω του ίντερνετ, η ανωτέρω δημοσίευση του Δημάρχου Ζαχάρως από το εμπορικό site HOMESINGREECE αφαιρέθηκε εσπευσμένα. Δήμαρχε, σε ψάχνουμε!!!).

Μπλογκ από την περιοχή

http://strofilia.blogspot.com/

Ήδη το παραπάνω γεγονός παίρνει σιγά σιγά δημοσιότητα.
Ελευθεροτυπία

Σουφλιάς για Ζαχάρω

Επίσης από Σαλάτα.

Πρώτη αντίδραση Σουφλιά. Ο κ. Δήμαρχος είναι πολύ χοντροκομμένος. Εμείς θα τα κάνουμε όλα υπογείως, για να μην μας πάρουν μυρωδιά.

Advertisements

9 Σχόλια to “Το Κράτος Χτίζει Ήδη Στη Ζαχάρω”

 1. buzz Says:

  Το Κράτος Χτίζει Ήδη Στη Ζαχάρω (In love with life)

  Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου συνάπτει συμφωνία για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων σε έκταση 2.500 στρεμμάτων

 2. breezaki Says:

  Εεε, ποιός βάζει είπαμε τις φωτιές;

 3. dunapower Says:

  ΡΕ!!!Δε μπάνε όλοι στο διάολο…πάω να κάψω το λόφο πάνω απ’ το σπίτι μου, να φτιάξω το 5Χ5 που πάντα ονειρευόμουν, δίπλα στο σπίτι μου…
  Την άνοιξη θα ξεκινήσω το πρωτάθλημα..Οι συμμετοχές ξεκίνησαν!!!

 4. PPKP Says:

  Είχα γράψει σχετικά, εδώ:

  http://ppkp.wordpress.com/2007/08/30/opou-htan-dasos-tha-ksanaginei-dasos/

  🙂

 5. KKE vs. MEGA, Ζαχάρω, …και γαμώ τις υποψηφιότητες! « A8lios Weblog Says:

  […] που κάηκε και προστατευόταν από το Natura 2000. Στο “In love with life” για […]

 6. Λυκάων Says:

  Διασταυρώνονται λοιπόν οι πληροφορίες…

  Δεν περίμεναν καν να γίνουν τα 40 των θυμάτων.

  Ούτε καν να γίνουν οι εκλογές.

 7. Αποστόλης Says:

  Αυτά είναι τα ωραία!Στα τέτοια τους όλα.Δεν κολλάνε πουθενά.Ούτε τους νεκρούς δεν σκέφτονται, ούτε τις οικογένεις που έχασαν τα πάντα!ΑΙΣΧΟΣ

 8. buzz Says:

  Το Κράτος Χτίζει Ήδη Στη Ζαχάρω (IN LOVE WITH LIFE)

  Η φράση “όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος” έχει καταντήσει το συντομότερο ανέκδοτο των ημερών.

 9. 0penminded Says:

  Φαντάζομαι όμως είδατε τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ζαχάρω μετά απο αυτό…

  Και όμως αυτός ο άνθρωπος θα κάνει κουμάντο… οσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν…

  Αχ ρε συντοπίτες μου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: