Η Επίδραση του Έρωτα – The Eros Effect

by

milo manara

Ένα εξαιρετικό κείμενο.

«Χωρίς μια επανεξέταση της καρδιάς και μια αναζωογόνηση του πνεύματος μπορεί έστω και να μιλάμε για επανάσταση; Κάθε πλευρά της ζωής καθώς γίνεται εμπόρευμα γίνεται και ένα πεδίο μάχης. Το σύστημα αποικιοποιεί τον έρωτα, μετατρέπει την αγάπη σε απλό σεξ και το σεξ σε πορνογραφία, η εργασία γίνεται παραγωγή και η παραγωγή δουλειά και εκβιασμός, ο ελεύθερος χρόνος μετατρέπεται σε τεμπελιά και η τεμπελιά σε ολιγοήμερες διακοπές, η επιθυμία παίρνει τη μορφή του καταναλωτισμού και η φαντασία γίνεται μεσολαβημένο θέαμα και κουλτούρα της ύπνωσης.

Τα αυτόνομα κινήματα απαντούν διασώζοντας τον έρωτα από την εμπορευματοποίηση, διευρύνοντας τον χώρο του, κινούμενα πέρα από τις πατριαρχικές και ιεραρχικές σχέσεις, πέρα από την αντίληψη που θέλει την αγάπη απλώς φυσικό φαινόμενο. Η πολιτική του έρωτα ενσταλάζει στην καθημερινή ζωή ένα περιεχόμενο που ανατρέπει τους πιθανούς αποίκους της και την προφυλάσσει ως μια δεξαμενή της ζωής-δύναμης.

Η “επίδραση του έρωτα” δείχνει ότι τα κοινωνικά κινήματα είναι μια έκφραση της ερωτικής διασύνδεσης των ανθρώπων ως μια αντίθεση στο πρότυπο του “ανθρώπου μηχανής”.

Η συμμετοχή στα κινήματα καθώς διατηρεί και διευρύνει τη σφαίρα της καρδιάς εκδηλώνει όλα αυτά που είναι μοναδικά στον άνθρωπο, όλα αυτά που αντιτίθενται δηλαδή στον “πολιτισμό της μηχανής”

…Από εδώ και πέρα κάθε αληθινή φιλία θα είναι επαναστατική…»

Αναδημοσίευση από το Κενό Δίκτυο, που οργανώνει σήμερα και το indy free festival.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: