Ο κ. Σανιδάς & οι Κουκούλες Ή αλλιώς BIG BROTHER STATE

by

Σανιδάς

Από χτες οι πορείες, οι συγκεντρώσεις και γενικότερα κάθε πολιτική δραστηριότητα παρακολουθούνται πλέον και με τη βούλα του νόμου. Με γνωμοδότησή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, όχι μόνο επιτρέπει αλλά και προτρέπει την Ελληνική Αστυνομία να καταγράφει με τις ήδη υπάρχουσες κάμερες των δρόμων ή με κάμερες που οι αστυνομικοί θα φέρουν μαζί τους (όπως προοιώνισαν στη ΔΕΘ) κάθε δημόσια υπαίθρια συγκέντρωση και πορεία. Το υλικό αυτό μπορεί μετέπειτα να χρησιμοποιείται ως νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο ενώπιον δικαστηρίων. Για ό,τι δεν έχει να κάνει με δικαστήρια θα περνάει στους φακέλους της ασφάλειας (αυτό δε το γράφει η γνωμοδότηση άλλα έτσι και αλλιώς ήδη γίνεται).

Ας δούμε λίγο την αιτιολογία του κ. Σανιδά για μία τέτοια γνωμοδότηση, η οποία σημειωτέον αλλάζει τελείως τα δεδομένα για το νομικό πολιτισμό της χώρας, περιστέλλοντας τις ελευθερίες και τα δικαιώματα με κατάφωρο τρόπο. Αυτή η αιτιολογία είναι τα ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ σε πορείες/συγκεντρώσεις.

ασωπός sos

Ποτέ βέβαια δεν έδειξε τέτοια ζωτικότητα και νομική (σχεδόν νομοθετική) καινοτομία ο κ. Σανιδάς για κάποιο μείζον πρόβλημα του τόπου, που έχει άμεσες επιπτώσεις στους απλούς ανθρώπους και πρέπει να λυθεί (πχ. περιβαλλοντικό πρόβλημα στον Ασωπό, Πηνειό κτλ).

κουμπάροι ομόλογα

Ούτε έδειξε τέτοια ζωτικότητα για την πάταξη της διαφθοράς και την τιμωρία των ενόχων για σκάνδαλα που έχουν χασούρα δισεκατομμυρίων για τον τόπο (πχ. χρηματιστήριο, ομόλογα, αυθαιρεσίες εργοδοσίας κτλ). Έδειξε όμως για τα ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. Η «δικαιοσύνη» είναι τυφλή; Ποιος ήρθε;

κάμερα

Η γνωμοδότηση έρχεται ύπουλα σε μία κρίσιμη καμπή για το θέμα. Δημοσιεύεται τη στιγμή που αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ίδιο ζήτημα. Μιλάμε βέβαια για την πολυσυζητημένη αίτηση ακύρωσης της ΕΛ.ΑΣ κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έκρινε λίγο μετά τους Ολυμπιακούς ότι οι κάμερες στους δρόμους μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και η χρήση τους δεν μπορεί να επεκταθεί σε οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες. Για αυτή την αίτηση ακύρωσης, που κατατέθηκε πριν από περίπου 8 μήνες, θα εκδοθεί εντός ολίγου απόφαση από το ΣτΕ. Είναι φανερό ότι η εν λόγω γνωμοδότηση εκδίδεται στο συγκεκριμένο χρόνο για να προκαταβάλλει ή τουλάχιστον να επηρεάσει την απόφαση του ΣτΕ (μάλλον δε τους βγαίνουν οι ψήφοι και το μαγειρεύουν λιγουλάκι), αν και η αίτηση της ΕΛ.ΑΣ προς τον Σανιδά, που την προκαλεί, είχε σταλεί πριν ενάμιση χρόνο.

Θα μου πείτε πως γίνεται να συμπλέκονται διαφορετικά δικαστικά όργανα στο ίδιο θέμα και να προκαταβάλλουν το ένα το άλλο. Αυτή θα ήταν μία καλή ερώτηση στον κ. Σανιδά, για να μας αναλύσει τις περί δικαίου και λειτουργίας της δικαιοσύνης αντιλήψεις του. Η γνωμοδότηση πάντως που δημοσιεύεται από ένα δικαστικό όργανο, που ανήκει στην κατασταλτική πτέρυγα της δικαιοσύνης και συνεργάζεται άμεσα και καθημερινά με την Ελ.ΑΣ., δηλαδή το εισαγγελικό σώμα, ένα όργανο επίσης που είναι διορισμένο από την πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή ουσιαστικά την κυβέρνηση, ακριβώς τη στιγμή που το ίδιο ζήτημα κρίνεται στην ολομέλεια του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας, είναι μία κίνηση τουλάχιστον κατάπτυστη. Αν αυτό δεν είναι συμπαιγνία Υπουργού – ΕΛ.ΑΣ – Σανιδά, τότε η λέξη «συμπτώσεις» αποκτά νέο νόημα.

Χώρια που η γνωμοδότηση περιέχει λογίδρια του τύπου «όσοι έχουν αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή υπερέχει η προστασία των προσωπικών δεδομένων, επικροτούν ή ανέχονται τα επεισόδια!». Αυτό περιλαμβάνει δηλαδή και την Αρχή Προστασίας, τους δικαστές που θα ψηφίσουν όχι στην ακύρωση της απόφασής της, το ΠΑΣΟΚ, την κοινοβουλευτική Αριστερά κτλ. Αυτά τα φασιστικά επινοήματα δείχνουν και το πως ο κ. Σανιδάς στάθμισε από τη μία τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που περιστέλλονται και από την άλλη τα επεισόδια και έκρινε προς το συμφέρον της κοινωνίας. «Αν δεν είσαστε με εμάς, είστε κουκουλοφόρος».

Τελειώνοντας, κάποιες ρητορικές ερωτήσεις. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι πλην των «έκνομων» ενεργειών η ΕΛ.ΑΣ. δε θα παρακολουθεί γενικώς τις πορείες και τους διαδηλωτές, που κινούνται στα πλαίσια του νόμου; Ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι με τα αρχεία που θα κρατά δε θα φτιάχνει φακέλους για πολιτικώς ενεργά άτομα, ώστε μετά να τα τρομοκρατεί και να τα εξαφανίζει με τους γνωστούς της τρόπους; Ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτά τα όπλα απολυταρχικού τύπου και καθολικής εξουσίας, που φτιάχνουν οι Σανιδάδες, δε θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και κατάχρησης από τις εξουσίες για την εγκαθίδρυση όλο και πιο φασιστικών καθεστώτων; Το παρελθόν αλλά και το μέλλον, που έρχεται, δείχνουν κ. Σανιδά ότι αυτό δε μπορεί να το διασφαλίσει κανείς παρά μόνο οι κοινωνίες που αναπνέουν μέσα από τις ελευθερίες και τα δικαιώματα, που εσείς χτες πετάξατε στα σκουπίδια. Αν είστε έστω και ελάχιστα επιστήμονας, διαβάστε ξανά την ιστορία και κυρίως τις απαρχές των ατομικών, των κοινωνικών και γενικότερα των ανθρωπίνων διακαιωμάτων, που πάντα λειτουργούσαν ως αντίβαρο στις εξουσίες και μετά παραιτηθείτε από τη θέση σας ευεργετώντας την κοινωνία. Ειναι το λιγότερο που έχετε να κάνετε.

Με δανεική λοιπόν από τους (πάντα κουκουλοφόρους) Ζαπατίστας την ατάκα ΒΑΛΑΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ίσως τελικά η αξιοπρέπεια και σε αυτή την κοινωνία να αποκτήσει και τέτοια χαρακτηριστικά.

Ως προς τη νομική πτυχή του θέματος δείτε παλιότερα άρθρα εδώ, εδώ και εδώ. Γιατί η νομική άποψη που εκφράζει ο κ. Σανιδάς δεν είναι ούτε η μόνη ούτε η κρατούσα.

Σύνδεσμοι :
Indymedia
Ελευθεροτυπία
Καθημερινή
Έθνος
Ελεύθερος Τύπος

Advertisements

13 Σχόλια to “Ο κ. Σανιδάς & οι Κουκούλες Ή αλλιώς BIG BROTHER STATE”

 1. Oneiros Says:

  Πολύ καλή κι αναγκαία ανάλυση. Προτείνω στις πορείες να κατεβαίνουμε όλοι με μάσκες Σανιδά, Βουλγαράκη, Πολύδωρα, Schauble, Frattini κλπ. Αρκεί να βρούμε απλά μιά βιοτεχνία για να τις βγάλει σε παραγωγή 😉

 2. buzz Says:

  Ο κ. Σανιδάς & οι Κουκούλες Ή αλλιώς BIG BROTHER STATE (In love with life)

  Καίρια ανάλυση – κριτική της πρωτοφανούς γνωμοδότησης Σανιδά για τις κάμερες. Όλα είναι timing…

 3. chaca-khan Says:

  νομίζω πρέπει να οργανωθεί πορεία-δράση με αντικείμενο ΜΟΝΟ αυτό

 4. Oneiros Says:

  Έχεις δίκιο chaka, έφτασε ο κόμπος στο χτένι μ’ αυτή την γνωμοδότηση, που αν περάσει χωρίς αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία, θα έχουμε ντόμινο παρόμοιων εξελίξεων. Ήδη η ΑΠΔΠΧ έχει στριμωχτεί και το ΣτΕ πιέζεται αφόρητα, απ’ ότι φαίνεται, ώστε να αποφανθεί υπέρ της ΕΛ.ΑΣ στο θέμα του προστίμου. Επειδή θέλω να λειτουργώ καλόπιστα, δέχομαι ότι η Αρχή έχει κάθε καλή πρόθεση να λειτουργήσει βάσει του mandate της, αλλά χρειάζεται στήριξη κι από τους πολίτες για να αντιπαλαίψει τις πολιτικές πιέσεις.

 5. nefelikas Says:

  Με το ίδιο σκεπτικό, μπορεί η αστυνομία να παρακολουθεί τηλέφωνα, e-mails, κλπ, αφού κι εκεί μπορεί να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία για έκνομες πράξεις. Θα μου πεις, το κάνει ήδη…

  Αφελής ερώτηση: Αν στην επόμενη πορεία κατέβω με κάμερα κι αρχίσω να βιντεοσκοπώ τους μπάτσους (οι οποίοι πιθανόν να επιδείξουν υπερβάλλοντα ζήλο στα καθήκοντα ξυλοφόρτωσης των διαδηλωτών), γιατί θα έρθει ο γορίλας να μου σπάσει την κάμερα; (και το κεφάλι ενδεχομένως). Δεν έχω κι εγώ ως πολίτης το δικαίωμα να ρουφιανεύω όποιον θέλω;

  Είμαστε ένοχοι – ακόμα κι αν αποδειχτεί το αντίθετο. Όσο για τη δικαιοσύνη, μια χαρά βλέπει μέσα από το τρύπιο μαντήλι της.

 6. inlovewithlife Says:

  @Όνειρος
  Πολύ καλή ιδέα. Το χιούμορ θα μας σώσει.

  @Chaka
  Σίγουρα πρέπει να γίνει κάτι δυναμικό. Αν ανοίξουν τώρα οι ασκοί του αιόλου, μετά δε θα σταματούν πουθενά. Ήδη διαβάζω ότι προμηθεύονται συστήματα παρακολούθησης για λήψη μέσω δορυφόρου.

  @nefelikas
  Στην πορεία στη ΔΕΘ ένας ηλικιωμένος άγγλος δημοσιογράφος έφαγε απιστευτο ξύλο από τους αστυνομικούς, γιατί τους μαγνητοσκοπούσε. Σκετικά διαβάστε στο μπλογκ της Devious Diva, που ήταν φίλη του.

  Ιδέα. Να κάνουμε πορεία όπου όλοι θα κρατάμε από μία κάμερα ή φωτογραφική ή μαγνητόφωνο ή ό,τιδήποτε και θα μαγνητοσκοπούμε μπάτσους/ασφαλίτες αλλά και όποιον περνάει. Ή ακόμη, για ένα εικοσιτετράωρο να ακολουθούμε τον Σανιδά, μαγνητοσκοπώντας κάθε του κίνηση. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κάτι τέτοιο δε θα είναι παράνομο. Ε ρε Κοεμτζής που θα πέσει στα επόμενα χρόνια με τους ασφαλίτες που θα μας γίνουν σκιά.

 7. Oneiros Says:

  Ή ακόμη, για ένα εικοσιτετράωρο να ακολουθούμε τον Σανιδά, μαγνητοσκοπώντας κάθε του κίνηση.

  Πολύ καλό! Με τον τρόπο αυτό, αμερικάνοι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έδωσαν στον επικεφαλής του προγράμματος Total Information Awareness ..a taste of his own medicine. Μιά πορεία όπως την περιγράφεις πρέπει να γίνει, πάντως, και σύντομα. Περί επιτήρησης από το διάστημα, εδώ.

  @νεφελίκα, οι εξελίξεις σε πρόλαβαν, δες εδώ.

 8. Νοσφεράτος Says:

  Αγαπητοι η συζητηση εχει αναψει για τα καλά και σε πολλά αλλα Μπλογκς..
  Και δικαιως .Διοτι η γνωμοδοτηση του Σανιδά χτυπά στην καρδια του Νομικου μας πολιτισμου…
  στις Συνταγματικές μας Ελευθεριες
  http://pontosandaristera.wordpress.com/2007/11/01/1-11-2007/

 9. Νοσφεράτος Says:

  Σε τί διαφερει Η Καμερα της Αστυνομίας απο το προβλημα των Καμερών Γενικά -και της παραβιασης τωνπροσωπικώνσου δεδομένων, ας πουμε, απο ιδιωτες;

  Διαφερει στο οτι η Αστυνομια ειναι Κρατος , κατασταλτικός μηχανισμός του κρατους , Ο κατ’ εξοχήν κατασταλτικός..

  Και ολα τα Συνταγματα , ολων των χωρών εγιναν Κατ ‘αρχήν και κατ αρχάς , για να προστατευουν το πιο , κατα τεκμηριο αδυναμο μερος , τον πολιτη

  Απο το κατα τεκμηριο πιο ισχυρο, Το Κρατος και τις Τυχόν αυθαιρεσιες του

  Γιαυτό και λεμε: Κρατος Δικαιου :. το Δικαιο (περι)οριζοντας το κρατος προστατευει τον Πολιτη…..

  Και βεβαια, επιπλεον, οι νομοι ρυθμίζουν και τις σχεσεις ιδιωτων μεταξύ τους.

  Σε τι διαφερει λοιπόν η αστυνομική καμερα απο την-σκετα Καμερα του ιδιωτη ;

  Αν σε πιασει ενας ιδωτης στον δρόμο στα καλά καθουμενα και σε πλακώσει στις μπουνιες π.χ , ειναι φανερό οτι υπάρχει αδικημα !!

  Αν σε πιασει ενας αστυνομικός στον δρόμο στα καλά καθουμενα και σε πλακώσει στις μπουνιες π.χ
  ΝΟΜΙΖΩ οτι ειναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ οτ αυτό αποτελεί
  ΔΙΠΛΟ αδικημα …!!!

  ε καπως ετσι ειναι και με τις καμερες …. Σε βιντεοσκοπει ενας ιδιωτικός ντετεκτιβ χωρις την αδεια σου … Παρανομει !
  Σε Βιντεοσκοπεί ενας αστυνομικός χωρις την αδεια σου ;
  -και χωρις να νομιμοποιειται να το κανει -;
  Παρανομεί διπλά !!!
  Και αυτό ειναι το τεραστιο Ζητημα με την εγκυκλιο …Η Νομιμοποιηση μιας -μεχρι τωρα – καταφωρης παρανομίας..

 10. dunapower Says:

  Νομίζω ότι η λύση είναι προφανής..όποια κινητοποίηση κι αν γίνει, να γίνει μαζικά..είναι αδύνατον για την αστυνομία να συλλάβει 500 και 1000 άτομα που την βιντεοσκοπούν..ή άλλους τόσους που περπατούν με κουκούλες ή και μάσκες. όπως είπε κάποιος…ρουφιάνοι της Ελλάδας ενωθείτε!!
  διότι τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν..τη ρουφιάνα κανείς!!!Στην Τατιάνα τατιανιές????

 11. inlovewithlife Says:

  @Όνειρος
  Θα ήταν τρομερός ακτιβισμός αλλά είναι λίγο δύσκολο, γιατί είναι «παράνομο». Με τις νέες περί νομικής επιστήμης διδαχές του κ. Σανιδά επιτρέπεται πλέον το κράτος να σε μαγνητοσκοπεί, μέ βάση όμως το αστικό δίκαιο δεν μπορείς εσύ να μαγνητοσκοπείς άλλους ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών. Νομίζω όμως ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο. Και μπορεί να γίνει μέ ένα (χάρτινο, πλαστικό) ομοίωμα κάμερας αντί για κάμερα (συμβολισμός for ever). Θα το ψάξουμε (λες να θυμηθώ πάλι τα παλιά ακτιβιστικά?).

  @νοσφεράτος
  Παίζοντας το δικηγόρο του διαβόλου, θα πω ότι μπορεί η εγκύκλιος να αντίκειται στις παραδόσεις του Ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και να έρχεται σε αντίθεση με τη δημοκρατική νομιμότητα, μπορεί να είναι παράλογη (Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω την άποψή του κ. Σανιδά πως θα παρακολουθούνται μόνο οι έκνομες πράξεις και όχι όλες οι πορείες και περισσότερο το πως θα το διασφαλίσει αυτό έχοντας απέναντι την ΕΛ.ΑΣ. και τις μεθόδους της) ΑΛΛΑ αυτό που είπε ο κ. Σανιδάς γίνεται ήδη σε πολλά κράτη της Ευρώπης. Και ο λόγος είναι απλούστατος. Τα πολιτεύματα αλλάζουν ταχύτατα προς το πιο ολοκληρωτικό. Οπότε δε φταίει μόνο ο Σανιδάς αλλά η τροχιά που έχουν πάρει οι δυτικές «δημοκρατίες».

  @dunapower
  Ε κάπως έτσι μπορεί να γίνει. Θα δούμε.

 12. Oneiros Says:

  Θα ήταν τρομερός ακτιβισμός αλλά είναι λίγο δύσκολο, γιατί είναι “παράνομο”. [..] Και μπορεί να γίνει μέ ένα (χάρτινο, πλαστικό) ομοίωμα κάμερας αντί για κάμερα (συμβολισμός for ever).
  Να το πάω ένα βήμα παραπέρα; Μπορούμε να το εξομοιώσουμε με ψεύτικη κάμερα μεν, με χάρτινες κάμερες μάσκες στα κεφάλια μας, και με τα ΜΜΕ να καταγράφουν την «παρακολούθηση» (που θα αποτελεί πλέον θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος, και συνεπώς όχι παράνομη καταγραφή).
  Συμβολισμός ^ 3 😉

 13. papas Says:

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘ ΔΙΟIΚ ΥΠΟΣΤ.-KAI ME THN ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΑΦΗ
  Πειραιώς 40, Τ Κ 101 82 ΑΘΗΝΑ
  ΤΗΛ 210 52.95.402 210 52.95.124 ΑΘΗΝΑ 28-01-2008
  ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΜΕ
  Προεδρικό Μέγαρο Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
  Αθήνα Τ.Κ 100 28 ΦΑΧ 210 7232342, 210 7248938
  Σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν τολμούμε να κοινοποιήσουμε διότι όχι μόνο δεν τα διαβάζουν απεναντίας τα καταστρέφουν, και τα εξαφανίζουν .ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ
  Αγαπητοί Κύριοι ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ
  Πράγματι με έκπληξη, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, αντιμετωπίζοντας τα δημοσιεύματα στον τύπο και στο διαδυκτιο, τα περί Μη Χρηστής διαχείρισης και κλοπής Κοινοτικών και Εθνικών Κονδυλίων, μέσα από τα προγράμματα υλοποίησης Εκπαίδευσης-Κατάρτισης, έχουμε να επιβεβαιώσουμε και να υποστηρίξουμε τα εξής (ΚΛΟΠΗ ΕΘΝΙΚΩΝ –ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ=ΦΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΦΕΛΩΝ)
  1.Πραγματι η αποδοτικότητα και ωφέλεια των προγραμμάτων δεν έχει σκόπιμα μέχρι σήμερα μετρηθεί.
  2.Το ότι ορισμένα αρκετά ΚΕΚ λαμβάνουν υπέρ το δέον προγράμματα είναι γεγονός.(π χ Μαστερ , Εκπαιδευτική Παρέμβαση, Εργομαθηση, Πυθαγορας,κλπ), εμείς διαπιστώσαμε ότι έχουν ισχυρές ΠΟΙΚΙΛΕΣ προσβάσεις σε Γενικό Γραμματέα Κοινοτικών πόρων και Επιτρόπους της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  3.Το ότι αρκετά ΚΕΚ προσκομίζουν έγγραφα και δικαιολογητικά, για την είσπραξη των δόσεων των προγραμμάτων , τα οποία πολλά από αυτά σκοπίμως δεν ελέγχονται, και αρκετά είναι Πλαστά και Εικονικά, επίσης είναι γεγονος.Συγκεκριμενα διαπιστώσαμε πλαστά δικαιολογητικά και εικονικές μισθοδοτικές καταστάσεις, αλλά οι Προϊστάμενοι, μας συμβούλεψαν να μην μιλήσουμε.
  4.Το ότι μεταξύ μας από πληροφορίες που διαρρέουν, Υπουργείου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακούγονται για καταθέσεις Επιτρόπων σε Ελβετικές Τράπεζες, και σε of sore Εταιρείες , από ιδιοκτήτες των ΚΕΚ, επίσης είναι ένα πιθανό γεγονός.
  5.Το ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα έλεγχου διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων, επίσης είναι γεγονος..Δεν θέλουν κανένα έλεγχο ιδίως οι Επίτροποι της Ε.Ε.(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ=ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ)
  6.Το ότι τα ΚΕΚ προσκομίζουν πλαστές και εικονικές αποδείξεις, ότι δήθεν έχουν πληρώσει εκπαιδευτές, και εκπαιδευόμενους είναι πραγματικό γεγονος.Κανενα ΚΕΚ δεν δημοσιοποιεί Οικονομικές καταστάσεις.
  Παράδειγμα το ΚΕΚ Παστερ , το ΚΕΚ Εργομαθηση, υπάρχουν στοιχεία στους φακέλους της υπηρεσίας μας. Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ.ΟΑΕΔ και ΑΛΛΟΙ τα γνωρίζουν πολύ καλά.(Στην Εισαγγελία έχουν σταλεί αναλυτικα στοιχεια )
  7.Το ότι στα ΚΕΚ-ΙΕΚ μέσα γίνονται εκβιασμοί, συναλλαγές , με λογισμικό -ΠΑΡΑΝΟΜΟ κόπιες , εκπαιδευτές ανίδεοι,αναξιοκρατία, απουσίες με κάλυψη, χώροι ακατάλληλοι, όλα αυτά επίσης είναι γεγονός.
  Γνωρίζοντας όλα αυτά, και τα οποία καταγγείλαμε στον Αρειο Παγο Εισαγγελία, αλλά δεν ελπίζουμε σε καμία εξέλιξη, αφού η Εισαγγελία, φροντίζει να θέτει στο αρχείο, κάθε καταγγελία. Και βέβαια αυτό δεν μας εκπλήσσει διότι και με στοιχεία για το σκάνδαλο της siemens από τον Ιούλιο 07 τα κρατά φυλαγμένα γέρα στο συρτάρι της , παρ όλο που οι Εισαγγελείς Μονάχου Γερμανίας ΠΙΕΖΟΥΝ για δημοσιοποιησει.Ορισμενα σχετικά δημοσιεύματα είναι τα εξής(αυτά βρήκαμε μέχρι σήμερα )
  http://elawyer.blogspot.com/2005/10/1997.html–http://www.aei-tei.gr/987.html
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=146112
  http://www.kentri.gr/1/post-383.html–http://www.aei-tei.gr/1045.html
  http://www.aei-tei.gr/1008.html– http://www.ekdp.gr/index_flash.html
  http://www.paso.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=838&Itemid=62
  http://www.ekdp.gr/index_flash.html
  ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ–ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ 1-2-2008 Κταγγελια Συλλογος Δημ Υπ.
  ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ 3-1-2008 Καταγγελια Δικαστες.
  http://www.kentri.gr/3/post-384.html
  Επίσης σε μηχανές αναζητήσεις με λήμματα κοινοτικά κονδύλια, κακοδιαχείριση, δημόσια ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΟΕΕΚ, ΙΔΕΚΕ,κλπ θα διαφωτίσουν τον Λαό.
  Ζητούμε να σταματήσει η όλη τραγωδία , και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
  Έχουμε αντιληφθεί ότι στήθηκε μια μηχανή, από την οποία οι μόνοι που ωφελούνται είναι το Όλο γραφειοκρατικό κατεστημένο, ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ-ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ που φροντίζει την στεγανοποιήσει του, και την αποτροπή ελέγχων.
  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΜΕ ΤΙΜΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: