Αύριο η Δίκη για την Υπόθεση Blogme

by

τσιπρόπουλος

Αύριο δικάζεται εξ αναβολής η πασίγνωστη υπόθεση Blogme, που μας αφορά όλους. Η δική έχει προγραμματιστεί ενώπιον του 1ου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στο κτίριο 9 της Σχολής Ευελπίδων.

Όσο πιο πολλοί μπορούμε, οφείλουμε να είμαστε εκεί για συμπαράσταση στον Αντώνη Τσιπρόπουλο στην τελείως άδικη δικαστική του περιπέτεια αλλά και, το πιο σημαντικό, για την υπεράσπιση του διαδικτύου, όπως το ξέρουμε.

Η όλη λειτουργία του παγκόσμιου ιστού βασίζεται στη λογική των υπερσυνδέσμων (hyperlinks). Αυτοί επιτρέπουν τη γρήγορη μεταπήδηση των χρηστών από τη μία ιστοσελίδα στην άλλη και τελικά τη διασύνδεση του τεράστιου όγκου των πληροφοριών του διαδικτύου σε ένα συνεκτικό όλο. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία της ανοιχτής και ελεύθερης συνδεσιμότητας μετατρέπεται το διαδίκτυο στο συλλογικό εγκέφαλο της ανθρωπότητας, που είναι σήμερα. Τυχόν ακύρωση της διασυνδεσιμότητας του διαδικτύου οδηγεί άμεσα στον κατακερματισμό του περιεχομένου του και πρακτικά στην παντελή αδυναμία χρήσης του. Ποινικά κολάσιμο διαδικτυακό περιεχόμενο θα πρέπει να επιφέρει κυρώσεις αποκλειστικά και μόνο στον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή αυτού και σε καμία περίπτωση σε χρήστη που βάζει προς αυτό υπερσύνδεσμο, παρά μόνο σε αποδεδειγμένη περίπτωση που αυτό έγινε με δόλο και ποτέ στα πλαίσια αυτοματοποιημένης διαδικασίας (όπως γίνεται στις περιπτώσεις μηχανών αναζήτησης, όπως πχ. το google αλλά και όπως στην περίπτωση του blogme).

Τυχόν ποινικοποίηση της χρήσης υπερσυνδέσμων αύριο από το 1ο Τριμελές στην περίπτωση blogme, που θα οφείλεται στην άγνοια Ελλήνων δικαστών για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας, θα αποτελέσει σοβαρό νομολογιακό προηγούμενο για κάθε πράξη linking στο Ελληνικό Διαδίκτυο.

Παλαιότερα πόστα για το θέμα εδώ και εδώ. Υπογράψτε εδώ.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Αύριο η Δίκη για την Υπόθεση Blogme”

  1. inlovewithlife Says:

    Η δίκη του Αντώνη αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2009!!!! με κώλυμα στο πρόσωπο του κ. Λιακόπουλου.

    1. Ωραία η θεωρία του δικαίου, όχι όμως και η πράξη, που κρατά έναν άνθρωπο παντελώς άδικα δέσμιο των καπρίτσιων του εκάστοτε Λιακόπουλου και των διασυνδέσεών του με την Ασφάλεια.

    2. Τότε θα είμαστε όλοι εκεί. Γιατί, αντίθετα από τις κατσαρίδες, εμείς αγαπητέ Λιακόπουλε δεν ξεχνάμε ούτε ποιος ακριβώς είσαι ούτε τα έργα σου. Όλα εδώ πληρώνονται και ο δικός σου λογαριασμός βαραίνει επικίνδυνα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: