Πίσω ΑλογοσκΟFFICE !!!!

by

Bill Gates με καραμανλή

(Από indy.gr)

Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζεται στη χώρα μας μία ιλαροτραγωδία πάνω στο κουφάρι του ψηφιακού μας μέλλοντος. Η πολυσυζητημένη Συμφωνία – Μαμούθ του Ελληνικού κράτους με τη Microsoft, η οποία θα καθιστά την Microsoft στρατηγικό μας εταίρο στην ψηφιακή εποχή από το 2006 έως το 2013, επικυρώνεται με νόμο από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Έτσι, υποθηκεύεται έναντι αμύθητων ποσών το ψηφιακό μας μέλλον στα κλειστά ψηφιακά περιβάλλοντα, τους ψηφιακούς κανόνες ελέγχου και τις μίζες της Microsoft, την ίδια στιγμή που η παγκόσμια τάση είναι η υιοθέτηση ελεύθερου λογισμικού και standards σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Gates pie in the face

Η ιλαροτραγωδία συνεχίζεται. Η συμφωνία – μαμούθ με τη Microsoft, που εκτείνεται μέχρι το 2013 και ενδέχεται να περιέχει ρήτρες που να δεσμεύουν την Ελλάδα για ακόμη περισσότερα μαρτυρικά έτη, δεν έτυχε της απλής υπογραφής ενός αρμόδιου υπουργού. Το κράτος την κατέστησε και νόμο του κράτους επικυρώνοντας την μέσω του κοινοβουλίου. Ήταν μάλλον μία από τις προσταγές του κ. Gates, ο οποίος έπραξε πολύ σοφά, έχοντας υπόψη το ευμετάβολο της Ελληνικής πολιτικής, και για να διαφυλάξει τη συνεχή και γιγαντιαία ροή ρευστού προς τις τσέπες του από τυχόν «σπάσιμο» της Συμφωνίας από μεταγενέστερες κυβερνήσεις. Έτσι, κατά τα πρότυπα του «παλαιού» και του «νέου» κόσμου της εποχής του Κολόμβου, και σήμερα ο σύγχρονος ψηφιακός κόσμος έχει καθεστώτα αποικιοκρατίας με εταιρείες στο ρόλο του αποικιοκράτη και εμάς στο ρόλο της αποικίας.

Η ιλαροτραγωδία πάει ακόμη πιο πέρα. Ο κ. Καραμανλής, πριν ακούσει το λόγο του κ. Gates στο Μέγαρο Μουσικής, πρόλαβε και εγκαινίασε το «Κέντρο Καινοτομίας» της Microsoft. Τι θα διδάσκεται εκεί; Με δυο λόγια τι θα μαθαίνουν τα παιδιά μας από τα γενοφάσκια τους στα σχολεία; Και με το αζημίωτο βέβαια (όχι για εμάς, για αυτούς). Κλικάρετε εδώ.

Έτσι λοιπόν εισερχόμαστε ως χώρα στην ψηφιακή εποχή. Αντί να εκπαιδευόμαστε και να μαθαίνουμε να ζούμε με ελεύθερα λογισμικά και ανοιχτά ψηφιακά standards, χτίζοντας έναν ψηφιακό κόσμο με ελευθερία και δημοκρατία και μία εύρωστη εγχώρια βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας μέσω support σε τέτοιου είδους λογισμικά, επιτείνουμε με βαρύτατο οικονομικό κόστος την εξάρτηση μας από τη Microsoft και φτιάχνουμε ένα ψηφιακό μέλλον, όπου τους κανόνες στα ψηφιακά μας περιβάλλοντα θα τους βάζει αυτή (DRM, trusted computing κτλ).

Ψωμί Παιδεία Λίνουξ στα σχολεία

Ενάντια στο θίασο του Μεγάρου Μουσικής έγινε παρέμβαση από κόσμο από το Σύλλογο Φίλων και Χρηστών Linux, την πρωτοβουλία digitalrights.gr, το Underground Free University, την τεχνική ομάδα του indy.gr, την τεχνική ομάδα του athens.indymedia.org και φίλες/οι. Η κοινωνία της Πληροφορίας είναι εδώ και αναπνέει ελεύθερα αντίθετα από οποιαδήποτε δρομολόγηση των κυριάρχων. Θέλουμε μία ψηφιακή κοινωνία, όπου η πρόσβαση στη γνώση, την πληροφορία και την κουλτούρα θα είναι ανοιχτή σε όλους, όπου οι κανόνες που ενσωματώνονται στα λογισμικά και στα hardware θα καθορίζονται από εμάς, όπου όλα δε θα ερμηνεύονται από την κουλτούρα του κέρδους και όπου θα υπάρχει γενικευμένη ελευθερία μεταξύ ίσων.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΝΟΥΞ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ GATES

ΒΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΛΙΝΟΥΞ – SVISTE ΤΑ VISTA

Περισσότερα info :

Από τον Oneiro
Από indy.gr
Από ellak.gr
Από Κάτι Τρέχει

Κείμενα που μοιράστηκαν :
Προβλήματα στο νομοσχέδιο για τη Microsoft
Bad Vista Campaign

Advertisements

2 Σχόλια to “Πίσω ΑλογοσκΟFFICE !!!!”

 1. παράλληλος Says:

  Μην αμελήσετε.
  Πάρτε μαζί σας νερό.
  Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία.

  (Μιχάλης Κατσαρός)

 2. Ομάδα για το Ελεύθερο Λογισμικό (και όχι μόνο) « IN LOVE WITH LIFE Says:

  […] τη δράση αγάπης προς τον Bill Gates και τους εγχώριους πλασιέ του, που […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: