Είσαι Σκέτο Παρακράτος!

by

quino crowd

Κάνει καλό να μαθαίνεις την αλήθεια. Την αλήθεια για το τι σημαίνει «πολιτικά ενεργός άνθρωπος», τι σημαίνει «αγώνας», «αλληλεγγύη», «συλλογικότητα», «αξιοπρέπεια», «συντροφικότητα», τί σημαίνει η κατασυκοφαντημένη από όλους έννοια «αναρχικός» ή «αυτόνομος» ή «ελευθεριακός». Και την αλήθεια για το τι σημαίνει «αστυνομία», «δίωξη», «φυλακή», «φτώχεια», «ανισότητα», «εκμετάλλευση», «εργατικό ατύχημα», «απόλυση». Την αλήθεια που δε μαθαίνεται από τις τηλεοράσεις των ΜΜΕ ή τις δηλώσεις των εκπροσώπων του συστήματος, όπως του προέδρου του ΣΕΒ για περισσότερη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ή της Ντόρας το καλοκαίρι ότι τα δάση τα καίγανε οι αναρχικοί.

Μιλάμε φυσικά για την αλήθεια που μαθαίνεται από μία βόλτα στα κολαστήρια – κρατητήρια της ΓΑΔΑ και των ΑΤ αλλά και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, από μία βόλτα στις φτωχογειτονιές και την ασφυκτική καθημερινότητά μας, που συμπιέζεται όλο και περισσότερο προς τα κάτω, από μία βόλτα σε όλους ανεξαρτήτως τους χώρους δουλειάς, από μία βόλτα στις αλάνες, τα δάση και τις παραλίες που παίζαμε και χτίστηκαν ή κάηκαν. Την αλήθεια που μαθαίνεται μέσα από τα μάτια αυτού που καταπιέζεται πολλαπλώς, για να τα βγάλει πέρα, και όχι την αλήθεια που κρύβεται από τα ρόζ γυαλιά του καλοβολεμένου ή τα γυαλιά μυωπίας του πλήρως αφομοιωμένου από το σύστημα δυστυχισμένου και διαλυμένου ανθρώπου.

Αφού πιάσαμε όλες τις αλήθειες και όλες τις ανθρώπινες τύχες και συμπεριφορές, να πιάσουμε και μία τελευταία : αυτή της αδιαφορίας. Της αδιαφορίας για ό,τιδήποτε έχει να κάνει με τον άλλο, τον δίπλα και της απόλυτης περιχαράκωσης στο εγώ και μόνο σε αυτό. Είναι η συμπεριφορά που σήμερα παίρνει τα πρωτεία, ταιριάζει απόλυτα με το χαμαιλεοντικό και χαμερπές στερεότυπο, που επιμελώς καλλιεργεί το σύστημα, και φυσικά είναι η συμπεριφορά ενός ζόμπι, για την οποία τρέφουμε μία ολοκληρωτική αποστροφή/σιχαμάρα και ένα ανεξήγητο/αβυσαλέο μίσος.

Τα παρακάτω λίνκια βλάπτουν σοβαρά την πίστη και τις αυταπάτες στη «Δημοκρατία» τους.Όσοι ζείτε με αυτές και θέλετε να συνεχίσετε να ζείτε, μην τα πατήσετε. Όσοι δε θέλετε να συνεχίζετε ή δεν πέφτετε δα και από τα σύννεφα, πατήστε τα, είναι διδακτικά.

Αναδημοσίευση από athens.indymedia :

Παρακρατική εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Πραποπούλου!

Οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, εστίες πολιτικής και κοινωνικής αντίστασης ενοχλούν. Απόδειξη, το ότι είτε παρακολουθούνται είτε δέχονται επιθέσεις

Η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία χτύπησε για πολλοστή φορά. Η κατάληψη του κτήματος Πραποπούλου εδώ και ένα χρόνο αποτελεί εστία αυτοοργανωμένης αντίστασης με έντονη και συνεχή δράση σε μια σειρά από ζητήματα. Τα ξημερώματα της Τρίτης (25.03) η κατάληψη δέχτηκε εμπρηστική επίθεση με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τρία άτομα βγήκαν από το κτήμα, αμέσως μετά ακολούθησε έκρηξη και ξεπετάχτηκαν φλόγες [Φώτο].

Οι επιθέσεις κράτους και παρακράτους δεν μας τρομάζουν… μας δυναμώνουν!

Ξαναστήνουμε το κτήμα | Αφίσα για τον εμπρησμό

Παρακολουθήσεις, καταστολή, αστυνομία και χρυσή αυγή…

Στην σύγχρονη δημοκρατία τους όσοι αρνούνται να «υπογράψουν» πιστοποιητικά φρονημάτων και συμπεριφορών αυτομάτως ανάγονται σε «εσωτερικό εχθρό» – «ασύμμετρη απειλή» και παρακολοθούνται. Ακόμη και χωρίς νομικίστικες προφάσεις και υποψίες ποινικών αδικημάτων, δεκάδες ρουφιάνοι κυκλοφορούν στις γειτονιές των πόλεων προκειμένου να παρακολουθούν, να φακελώνουν και να επιτίθενται σε πρόσωπα και χώρους κοινωνικής και πολιτικής αντίστασης.

Οι αυτοογρανωμένοι χώροι παρακολουθούνται στενά απο την ασφάλεια και γνωστοποιούνται στα κεντρικά όσες πολιτικές δράσεις γίνονται (απο αφίσες – μπροσούρες μέχρι συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις). Πέρα από τους χώρους αυτοοργανωμένης αντίστασης, παρακολουθούνται και αγωνιστές καθώς κυκλοφορούν στην ασφάλεια έγγραφα με προσωπικά στοιχεία αλλά και ολική πρακολούθηση κατα την διάρκεια χρόνων. Όταν αυτό το φακέλωμα και η επιστροφή στην εποχή της καρφίτσας συνδυάζονται και με ποικιλόμορφες φασιστικές επιθέσεις σε χώρους και αγωνιστές αναδεικνύεται άλλη μια φορά η στενή σχέση αστυνομίας και φασιστικών «παρα»κρατικών ομάδων.

Oι σχέσεις ακροδεξιών– παρακρατικών οργανώσεων και Αστυνομίας είναι γνωστή. Το εμφυλιακό κλίμα δεν σταμάτησε ποτέ!

Ανακοίνωση από το Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη
Καμιά αυταπάτη για τη «δημοκρατία» τους

Αναδημοσίευση από indy.gr

Παρακρατικοί κάψανε την κατάληψη Πραποπούλου στο Χαλάνδρι!
25η Μαρτίου: παρελάσεις και εμπρησμοί
από κάποιος — τελευταία τροποποίηση 26/3/2008 13:35

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Μαρτίου, εκδηλώθηκε φωτιά στο κτήριο της κατάληψης με αποτέλεσμα να προκληθούν (νομίζω σοβαρές) ζημιές. Κρίμα, γιατί τα παιδιά είχαν ρίξει ΠΟΛΥ δουλειά στο κτήριο (τσιμέντα, βαψίματα, κλπ).

Έφθασαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής.

Τα παιδιά της κατάληψης είχαν αντιληφθεί ότι παρακολουθούνται τις τελευταίες μέρες.

Μετά τις αποκαλύψεις του «Ιού» την περασμένη Κυριακή, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται

για άλλη μια παρακρατική επίθεση.

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Κατάληψη Πραποπούλου δίπλα στο ρέμα του Χαλανδρίου,

ξέρουν ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα και πιο δραστήρια εγχειρήματα στην Αθήνα,
με συμμετοχή πολλών νεαρών παιδιών. Το Δεκέμβριο γιόρτασαν

τα πρώτα τους γενέθλια.

Επισκεφτείτε το σάιτ τους

για να πάρετε μια γεύση.

Τα παιδιά της κατάληψης καλούν σε συζήτηση σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο κτήμα.

[Φωτό] από το άθενς ιντυμίντια
[Φωτό -2 ] από το http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=846797

Περισσότερες πληροφορίες (1)

Aπό τη σημερινή συνάντηση
από anonymous — τελευταία τροποποίηση 26/3/2008 13:35
….

Το κτήριο έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τη φωτιά και τους τόνους νερού που έριξε η πυροσβεστική.

Η στέγη έχει καταστραφεί ολοσχερώς (μόλις πριν λίγο καιρό είχαν τελειώσει οι επισκευές σε ένα τμήμα της στέγης,

που έγιναν με κόπο και χρήματα). Η βιβλιοθήκη και το χαριστικό παζάρι κατακάηκαν κι η κεντρική αίθουσα στο ισόγειο καταστράφηκε – μόνο 2 δωμάτια σώθηκαν.

Στη συζήτηση συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα: Καταληψίες, μέλη άλλων στεκιών και αλληλέγγυοι – αλληλέγγυες.

Περίοικοι κατέθεσαν στη συνέλευση ότι με το που άναψε η φωτιά, είδαν τρία άτομα να τρέχουν προς ένα μαύρο VW και να αναχωρούν. Ο ένας κρατούσε λοστό και είχε ξυρισμένο κεφάλι. Μέλος της κατάληψης είπε πως πριν κάποιες μέρες, άτομα μέσα σε μαύρο VW Golf παρακολουθούσαν την κατάληψη – μάλιστα συνομιλούσαν με τους μπάτσους ενός περιπολικού.

Οι καταληψίες δήλωσαν ότι όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά αντίθετα πεισμώνουν περισσότερο μετά το περιστατικό.

Η ομάδα της κατάληψης έχει αποφασίσει να ξαναφτιάξει το κτήριο και ζητά συμπαράσταση. (συμμετοχή, προσωπική εργασία, ειδικές γνώσεις για την ανακατασκευή του κτιρίου).

Συζητήθηκε το ευρύτερο θέμα των παρακρατικών επιθέσεων και η γνωστοποίηση του γεγονότος στους κατοίκους της περιοχής. «Το εγχείρημα υπερασπιζόταν ένα ελεύθερο χώρο και γι’ αυτό χτυπήθηκε, όπως και τόσα αλλα πρόσφατα», τόνισαν κάποιοι.

Μετά το τέλος της συζήτησης, οι συγκεντρωμένοι μάζεψαν χρήματα κι έπεσαν με τα μούτρα στο καθάρισμα.

Σχολιάστε