Στην Αθήνα το εναρκτήριο λάκτισμα της “εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα”

by

nosotros λιθάνθρακας

Πηγή : Κινήσεις Πολιτών Ενάντια στο Λιθάνθρακα

Επιβεβαιώνοντας τη διαπίστωση ότι το θέμα του λιθάνθρακα δεν αφορά, αποκλειστικά, τις περιοχές εγκατάστασης των λιθανθρακικών μονάδων, διοργανώνεται το Σάββατο 10/5, στις 8.30 μ.μ., στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια). Αντιγράφουμε από το σχετικό δελτίο τύπου:

Κοινωνικές ενέργειες για την ενέργεια – Γιατί να παράγουμε περισσότερη ενέργεια; Ποιος αποφασίζει τον ενεργειακό σχεδιασμό. Στο βωμό ποιας ανάπτυξης; – Γιατί τώρα λιθάνθρακας στην Ελλάδα, τη στιγμή που κανείς στην ΕΕ δεν τον θέλει;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στην εκδήλωση του Σαββάτου 10 Μαΐου, ώρα 20:30 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια). Οι “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα” έρχονται στο κέντρο της Αθήνας, στον πιο ενεργοβόρο αστικό χώρο της Ελλάδας, θέτοντας το ζήτημα της ενέργειας. Θα καταδειχθεί ο ανορθολογικός ενεργειακός σχεδιασμός και η καταστροφική κερδοσκοπική επίθεση των εταιριών στους φυσικούς πόρους της χώρας επιβαρύνοντας την ευρύτερη ατμόσφαιρα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: ο Τάσος Κεφαλάς από την Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον, ο Ηλίας Γεωργαλής από το παναιτωλοακαρνανικό μέτωπο για το περιβάλλον και ο Νίκος Ιωάννου από την ομάδα “Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία”.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα, 12-18 Μαΐου. Θα ανακοινωθούν οι δράσεις από διάφορες πόλεις και θα συζητηθούν αυτές που αφορούν την Αθήνα.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ

http://lithanthrakas.wordpress.com/
info@nosotroscommunity.gr
lithanthrakas@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας: 6942476998

Συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα 12/5, 11 π.μ.

Με την εκδήλωση αυτή σηκώνεται η αυλαία της “εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα, 12 – 18 Μαΐου”, που συνδιοργανώνουν το πανελλαδικό δίκτυο κινήσεων πολιτών “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα” και η “συμμαχία των δήμων ενάντια στο λιθάνθρακα”. Η …. επίσημη έναρξη της καμπάνιας θα γίνει με κοινή συνέντευξη τύπου των διοργανωτών:

Τη Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008, και ώρα 11.00 π.μ.

Στην αίθουσα της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Καρ. Σερβίας 4, 5ος όροφος, Αθήνα

Η συνέντευξη τύπου σηματοδοτεί την έναρξη της “εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα”, που θα λάβει χώρα από 12 έως 18 Μαΐου 2008, στις περιοχές όπου προβλέπεται ή ακούγεται έντονα η δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον ρυπογόνο λιθάνθρακα.

Στη διάρκεια της εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα, οι πολίτες της Καβάλας, του Αλμυρού, του Αστακού, του Μαντουδίου, του Διστόμου, του Κυριακίου και της Αντίκυρας θα δηλώσουν για μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κατασκευής αυτών των μονάδων. Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν:

Ματίκα Ελένη, αντιδήμαρχος Αλμυρού

Αχιλλέας Πληθάρας, WWF Ελλάς, συντονιστής της “Συμμαχίας ενάντια στον λιθάνθρακα”

Τάσος Κεφαλάς, Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον, συντονιστής της κίνησης “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα”

Κώστας Χαϊνάς, Ενεργοί πολίτες Εύβοιας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: