Αστυνομικοί : Μη μας Παρακολουθείτε!

by

κάμερα

Είναι γνωστό ότι διάγουμε βίο σε μία σουρρεαλιστική χώρα. Είναι επίσης γνωστό πως η εξουσία έχει χειριστεί διαχρονικά το θέμα των καμερών, παραβαίνοντας καθημερινά την αστική δικαιοσύνη που η ίδια υποτίθεται πως έχει θέσει. Έτσι, οι κάμερες, που αρχικά μπήκαν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά μας διαβεβαίωσαν ότι λειτουργούν για την κυκλοφορία, παρ’ όλο που αποδεδειγμένα παρακολουθούσαν διαδηλώσεις, και σήμερα έχουν νομιμοποιηθεί για την επιτήρηση των διαδηλωτών με φωτογραφική διάταξη, χρησιμοποιούνται τελικά για ο,τιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί.

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικοί της χώρας διαμαρτύρονται στο Συνήγορο του Πολίτη, επειδή οι συνάδελφοί τους στο κέντρο ελέγχου των καμερών στη ΓΑΔΑ τους παρακολουθούν. Αν οι κάμερες χρησιμοποιούνται από τους προϊστάμενους της αστυνομίας, για να παρακολουθούν τους υφισταμένους τους, φανταστείτε απλώς τι συμβαίνει με εμάς.

Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία.

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Οταν δεν έχει διαδήλωση, παρακολουθούν… αστυνομικούς

Αναφορά προς τον Συνήγορο του Πολίτη για παρακολούθηση εργαζόμενων αστυνομικών από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας έκανε ο Δημ. Ντούμας, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής!

Στη σχετική καταγγελία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ως Ενωση δεχθήκαμε κατά καιρούς οχλήσεις από συναδέλφους-μέλη μας ότι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους σε διάφορα σημεία της Αττικής, τους παρακολουθούσαν μέσω των καμερών διαχειρίσεως της κυκλοφορίας.

Ενδεικτικά, κατωτέρω, αναφέρομαι σε τέσσερις περιπτώσεις.

* Αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία ρυθμιστή κυκλοφορίας στον Κηφισό, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100 ευρώ διότι απομακρύνθηκε από το μέσον της διασταυρώσεως προκειμένου να καπνίσει τσιγάρο. Η διαπίστωση του «πειθαρχικού παραπτώματος» έγινε μέσω κάμερας.

* Αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφήρεσε για λίγο, λόγω ζέστης, το πηλήκιό του, με αποτέλεσμα να δεχτεί άμεσα παρατηρήσεις.

* Αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στην οδό Ηρώδου Αττικού δέχθηκε παρατηρήσεις διότι έπινε καφέ, τον οποίο επιμελώς είχε αποκρύψει ώστε να μην είναι ορατός (!) από διερχόμενους πολίτες, με συνέπεια και αυτός να δεχθεί παρατηρήσεις.

* Αστυνομικός της Αμέσου Δράσεως / Ομάδα Ζ στο τέρμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας παρατηρήθηκε διότι επί της δίκυκλης υπηρεσιακής μοτοσικλέτας είχε εναποθέσει πλαστικό ποτήρι με καφέ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 29/05/2008

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από αντίστοιχη είδηση ότι όλοι οι αστυνομικοί του Λονδίνου θα επιτηρούνται από δορυφόρο καθώς και μετά από την εντόπια προσπάθεια του κ. Κακλαμάνη να εγκαταστήσει αντίστοιχο σύστημα επιτήρησης στους δημοτικούς αστυνομικούς της Αθήνας.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Παρ’ όλο που όλα αυτά εφαρμόζονται πρώτα στους αστυνομικούς, εμείς είμαστε ο στόχος. Και πρέπει να προτιμούμε οι αστυνομικοί να πίνουν αρειμάνιοι τους φραπέδες τους παρά να δέρνουν ή να βασανίζουν ανθρώπους. Η «μικρή» εγκληματικότητα είναι άλλωστε γέννημα – θρέμμα του συστήματος και όση μπατσοκρατία και να επιβάλλεται, αυτή απλώς θα γίνεται μεγαλύτερη, αφού το πρόβλημα δε λύνεται με καταστολή.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Αστυνομικοί : Μη μας Παρακολουθείτε!”

  1. espοir Says:

    Είναι από τις περιπτώσεις που το θεριό φαρμακώνεται δαγκώνοντας τη γλώσσα του.

    Και ναι, είναι πρόβα για τους υπόλοιπους πολίτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: