Μποϋκοτάζ στο Γάλα

by

Μποϋκοτάζ στο Γάλα

Αρχές της δεκαετίας του ’80. Η κυβέρνηση ανεβάζει υπερβολικά το εισιτήριο των δημόσιων συγκοινωνιών. Διαμαρτυρόμενος κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται αυθόρμητα στο κέντρο. Μέσα σε λίγες ώρες το κέντρο γεμίζει από ένα βουβό ποτάμι λαού. Το μέτρο αύξησης του εισιτηρίου αποσύρεται.

2008. Στην Ελλάδα η ακρίβεια χτυπά κόκκινο. Οι μικρομεσαίες τάξεις βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται ραγδαία. Τα κατώτερα στρώματα αντιμετωπίζουν την εξαθλίωση. Ευρεία κοινωνικά χάσματα, χαρακτηριστικό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αναπτύσσονται πλέον στον κοινωνικό ιστό.

2008 στον κόσμο. Όλα τα βασικά είδη διαβίωσης εκτινάσσονται στα ύψη. Το πετρέλαιο ακουμπά τα 140 δολάρια. Από την Ινδονησία ως την Αϊτή εκδηλώνονται βίαιες κοινωνικές εκρήξεις. Η παγκόσμια οικονομική ύφεση είναι πλέον γεγονός. Το ατού του πολιτικού συστήματος, η αποτελεσματικότητα στην παραγωγή οικονομικής ευμάρειας, τίθεται πλέον σε σοβαρή και αρραγή αμφισβήτηση, παρασέρνοντας μαζί της και την κοινωνική συναίνεση.

2008. Ελλάδα. Μποϋκοτάζ στο γάλα από το διαδίκτυο και τις καταναλωτικές οργανώσεις. Οι διαλυμένες κοινωνικές αντιστάσεις προσπαθούν να εκφραστούν έστω και με τέτοιους στρεβλούς τρόπους, καθώς η κοινωνία πατιέται βάναυσα στο λαιμό από τα κέντρα εξουσίας. Το ένστικτο επιβίωσης καναλιζαρισμένο εντός του συστήματος σε ανώδυνες, απέλπιδες και σπασμωδικές κινήσεις.

Στον ωκεανό της ατομικότητας η πανάκεια της περιχαρακωμένης προσωπικής σφαίρας μοιάζει πλέον να μη λειτουργεί. Γιατί ρε γαμώτο μου δε μπορώ να αγοράσω πλέον ούτε το γάλα σε αυτή τη γαμημένη χώρα? Γιατί δε μπορώ να πάω ούτε ένα σινεμά? Κάτι έχει πάψει να λειτουργεί.

Κάτι όντως έχει πάψει να λειτουργεί. Η πρόταση όμως για κάτι που θα λειτουργεί οφείλει να είναι πολύ πιο σύνθετη από τα καταναλωτικά μποϋκοτάζ. Θα έχει να κάνει με το πως επανεφεύρουμε την κοινωνία. Θα έχει να κάνει με το πως επανανοηματοδοτούμε το συλλογικό και την ατομική μας ύπαρξή μέσα σε αυτήν. Αν το ένστικτο επιβίωσης λειτουργεί, τότε έρχεται η ώρα να ξεθάψουμε το τσεκούρι του πολέμου.

Μέχρι τότε ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ από κάθε μικροαστό. Έτσι και αλλιώς οι μέρες της ευτυχίας τους είναι πλέον μετρημένες. Έτσι και αλλιώς τέτοιο γάλα ποτέ δεν έπινα.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Μποϋκοτάζ στο Γάλα”

  1. xamogelo Says:

    χμ… με τα μυαλά που κουβαλάει η αριστερά… θα έλεγα ότι οι δικές μας μέρες είναι μετρημένες….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: