Ελλάδα : Η χώρα των πιο Σκληρά Εργαζόμενων στον Κόσμο

by

θανάση

Από το Λυκόφρωνα αλίευσα μία εντυπωσιακή είδηση.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΑΣΑ, του club των ισχυρών χωρών, οι διαμένοντες στην Ελλάδα κατατάσσονται ως οι δεύτεροι στον κόσμο πιο σκληρά εργαζόμενοι μόλις κάτω από τη Νότια Κορέα.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι εκθέσεις του ΟΑΣΑ είναι αρκετά έγκυρες με την έννοια ότι βασίζονται σε ισχυρά στατιστικά στοιχεία. Όσο έγκυρες μπορούν να είναι εκθέσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τις υπερωρίες και τα νταχάου των μεταναστών. Αν αυτά λαμβάνονταν υπόψη θα είμασταν σίγουρα πρωταθλητές. Φυσικά μία τέτοια έκθεση μετρά αποκλειστικά τους χρόνους εργασίας και όχι την καθημερινή τρομοκρατία των αφεντικών, το φόβο της απόλυσης, την ελαστικοποίηση της εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα και πάει λέγοντας (ένα κλάμπ των μεγαλύτερων καπιταλιστών δε θα μπορούσε άλλωστε να συγκεντρώνει τέτοια στοιχεία). Εκεί πάλι πρωταθλητές θα βγαίναμε με νίκη στο νήμα από τις ΗΠΑ.

Θυμάμαι πως μας μεγαλώνανε με το μότο ότι οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες και δεν δουλεύουμε. Ότι πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο, για να προκόψουμε σαν άνθρωποι και σαν λαός, και ότι πρέπει να συσπειρωνόμαστε σε εθνικούς στόχους όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για να πάμε μπροστά. Αποσιωπούνταν το γεγονός ότι η περιβόητη «λιτότητα» κατά την οποία δεν δικαιούμασταν τίποτα ποτέ και έπρεπε να υπομένουμε δύσκολες υποτίθεται εποχές δε σταμάτησε ποτέ αλλά εδώ και είκοσι χρόνια συνεχίζεται χωρίς φυσικά να φτάνουμε ποτέ στη γή της επαγγελίας. Τώρα πλέον μπορούμε να είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε.

Φυσικά εμείς είμαστε απλώς οι μπροστάρηδες της μόδας «δουλέψτε για τα αφεντικά ως το θάνατο». Ακολουθεί όλη η Ε.Ε., η οποία με τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο πεδίο του εργατικού δικαίου ανταγωνίζεται πλέον ανοιχτά την Κίνα (βλ. 65ωρο, flexicurity).

Είναι τελικά βαθιά η σούφρα του τσολιά.

Πηγές :
In pictures
Forbes

Advertisements

3 Σχόλια to “Ελλάδα : Η χώρα των πιο Σκληρά Εργαζόμενων στον Κόσμο”

  1. Άγνωστος Χ Says:

    Είδες; Ακόμα και οι επίσημοι οργανισμοί δείχνουν ότι θέμα τεμπελιάς στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, που η τρομοκρατία τσακίζει κόκαλα.

  2. espοir Says:

    Θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση παραγωγικότητας – τιμής. Διότι αν εργαζόμαστε περισσότερες ώρες και παίρνουμε λιγότερα, κάτι δεν πάει καλά, εε;?

  3. espοir Says:

    Το παίρνω πίσω: μόλις σκέφτηκα ότι αυτό σημαίνει άλλη μια μελέτη από τον ΟΑΣΑ. Να μας λείπει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: