Ανταπόκριση από το Κάμπινγκ ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου

by

μεσοχώρα

Φέτος, όπως και πέρυσι, το χωριό της Μεσοχώρας Τρικάλων έγινε για μία βδομάδα το κέντρο – σύμβολο των περιβαλλοντικών αγώνων ολόκληρης της Ελλάδας. Φέτος, όπως και περύσι, η Μεσοχώρα εκδήλωσε δυναμικά την αντίθεσή της στην εκτροπή του Αχελώου, στη λόγω αυτής επικείμενη καταστροφή της φυσικής ισορροπίας κατά μήκος της κοίτης του ποταμού αυτού, στη σχεδιαζόμενη κατάκλυση του χωριού και τον ξεριζωμό των κατοίκων και της ιστορίας του.

Επί τέσσερις ημέρες στο χωριό έγιναν λαϊκές συνελεύσεις με την καθολική συμμετοχή των κατοίκων, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Για δεύτερη επίσης χρονιά στη Μεσοχώρα συναντήθηκαν πάνω από 400 άνθρωποι και κατασκήνωσαν στην κοίτη του Αχελώου, για να ανταλλάξουν εμπειρίες από τα περιβαλλοντικά κινήματα όλης της Ελλάδας. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μαζική πορεία των κατοίκων και των κατασκηνωτών ενάντια στο φράγμα της Μεσοχώρας, όπου κρεμάστηκε γιγάντιο πανώ ενάντια στην εκτροπή.

Οι αμεσοδημοκρατικές μας διαδικασίες όλες αυτές τις ημέρες έδειξαν ότι οι κοινωνίες οφείλουν να έχουν λόγο στις αποφάσεις που τις επηρεάζουν και μπορούν να παράγουν απείρως πιο προωθημένη πολιτική από τις κεντρικές εξουσίες. Η μαζική συμμετοχή μας έδειξε την πρόθεση να αντισταθούμε στην μετατροπή ενός ανοιχτού σε όλη την κοινωνία δημόσιου αγαθού, όπως το νερό, σε εμπορικό προϊόν για τους λίγους. Η συνεπής 20χρονή πορεία ενός πολύμορφου περιβαλλοντικού κινήματος που αντιτίθεται σθεναρά στο φαραωνικό και εν τέλει παράλογο έργο της εκτροπής του Αχελώου με τη συμπαράταξη όλων ανεξαιρέτως των περιβαλλοντικών οργανώσεων καταδεικνύει ότι το έργο έχει απωλέσει κάθε λογική και ηθική στήριξη και θα καταργηθεί στην πράξη.

Περισσότερα :
Πανελλαδική Κίνηση Ενάντια στην Εκτροπή
Ιστότοπος των Κατοίκων της Μεσοχώρας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: