Πως να Χάσεις τα Πάντα!

by

stupidity

Ανακοίνωση κατάληψης ΑΣΟΕΕ
Ανακοίνωση κατάληψης Πολυτεχνείου
Κατάληψη Νομικής (δεν μπόρεσα να βρώ ανακοίνωση στο διαδίκτυο)

UPDATE : Υπάρχουν κάποια σοβαρά λάθη στο κείμενό μου, που γράφτηκε πολύ φορτισμένα και μέσα σε 5 λεπτά για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας της 8/12. Λοιπόν, εκείνη τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας κατέβηκε μεταξύ δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και ένα μητροπολιτικό πλήθος χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά, που δεν είχε συμμετέχει ξανά ποτέ σε πορεία, με μόνο κριτήριο την οργή και την καταστροφή. Η βία του ξεπέρασε κατά πολύ τον οργανωμένο α/α χώρο, ο οποίος έκανε συγκεκριμένες και στοχευμένες επιθέσεις. Φυσικά δεν μπορεί να του καταλογιστεί τίποτα.

Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μου με αυτό που γίνεται στους δρόμους του κέντρου. Μεγάλη απογοήτευση και θλίψη. Όλα μαύρα.

Έφυγα από την πορεία πριν αρχίσει. Δεν άντεξα. Αυτά τα πράγματα που γίνονται είναι βούτυρο στο ψωμάκι του κράτους και του κεφαλαίου. Αυτά τα πράγματα δεν αποτελούν εξέγερση. Η εξέγερση είναι κάτι δημιουργικό. Αυτά τα πράγματα αποτελούν ξεκάβλωμα του κάθε πικραμένου. Έτσι δεν αλλάζει καμιά κοινωνία προς το καλύτερο αλλά τα πάντα προς το χειρότερο. Αλλά από ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους του κέντρου με σπαθιά νίτζα, που έχουν βουτήξει από κάποιο κατάστημα, και από ανθρώπους που καλύπτουν υπό τη ρομφαία του αναρχικού όλα τα πάθη τους δεν έχεις να περιμένεις τίποτα περισσότερο από το χειρότερο.

Έχεις μία ημέρα όπου όλα τα σχολεία της Ελλάδας κατεβαίνουν στους δρόμους. Έχεις μία ημέρα που υπάρχουν οι προϋποθέσεις η κοινωνία να αναζητήσει κάτι καλύτερο και να αλλάξει τα πράγματα τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα (μαθαίνοντας να παίρνει τα πράγματα στα χέρια της). Έχεις μια μέρα όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό βγαίνουν στους δρόμους με αντιεξουσιαστικό αίσθημα. Και βγαίνεις έξω και καις τα πάντα εσύ ο μαλάκας ο σούπερμαν της βίας (200 άτομα όχι παραπάνω) κάνοντας ένα ωραίο δώρο στους κρατούντες. Είναι ένα μάθημα του πως να χάσεις τα πάντα με μία κίνηση.

Δυστυχώς ο α/α χώρος έχει σοβαρές παθογένειες. Απέναντι στα τόσα άλλα έχουμε να αντιπαλέψουμε και την ανθρώπινη βλακεία. Οι γόνιμες κοινωνικές αλλαγές ευτυχώς θα έρθουν από όλους μας και όχι από ηλίθιους σούπερμαν της βίας. Είναι το μόνο που με κρατά αυτή τη στιγμή που γράφω ακόμη αισιόδοξο. Οφείλω λοιπόν να πω σε όσους με διαβάζουνε ότι δεν υιοθετώ σε καμία περίπτωση τέτοιες πράξεις αναξιοπρέπειας και ότι νιώθω βαθύτατα πληγωμένος προς όλο τον κοινωνικό μου περίγυρο για αυτά που γίνανε. Και ότι θα δώσω το δικό μου αγώνα μαζί με τους συντρόφους μου, ώστε να καταπολεμηθεί και να περιθωριοποιηθεί από τον α/α χώρο κάθε τέτοια λογική με κάθε κόστος.

Άντε γαμηθείτε 200 κωλόπαιδα της νύχτας της 8/12. Κάνατε ένα δώρο σε αυτό που υποτίθεται ότι δε γουστάρετε. Σας πιάσανε κώτσο ΗΛΙΘΙΟΙΟΙΟΙΟΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ. Βγάλατε μάγκες τους μπάτσους. Τόσες χιλιάδες ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό τώρα λουφάζουν από τα αίσχη σας και σκέφτονται μήπως έκαναν μαλακία που για πρώτη φορά εκφράστηκαν αυθόρμητα ενάντια σε κάθε εξουσία. Θλίψη και πάλι θλίψη.

Advertisements

65 Σχόλια to “Πως να Χάσεις τα Πάντα!”

 1. bik Says:

  xasame…

 2. Greek Rider Says:

  Τα κανάλια παραπληροφορούν, κανείς για παράδειγμα δεν είπε ότι στη Λάρισα χτυπήθηκαν μόνο συμβολικοί στόχοι και δεν έσπασε καμία βιτρίνα ιδιώτη (ίσως μόνο κατά λάθος).

  Κάηκαν όλες οι τράπεζες. Φίλος μου που δουλεύει στη ΧΧΧ τράπεζα έκλαιγε από συγκίνηση μετά από πολλά χρόνια αδιεξόδων και εργοδοτικών εκβιασμών.

  Αν δεν μπορεί να εκτονωθεί αλλιώς η σαπίλα του συστήματος αυτός είναι ένας τρόπος.

  Οι συμπεριφορά στη Λάρισα και είμαι σίγουρος και αλλού ήταν άψογη. Μην έχουμε ταμπού σε τίποτα. Η βία και ο φόβος που νιώθουν πολλοί σήμερα για άλλους είναι μια καθημερινή πραγματικότητα στις εργασιακές γαλέρες, στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην παρακολούθηση ενός διεφθαρμένου συστήματος.

  Αν εξέλειπαν οι υπερβολές ασφαλώς η συμμετοχή θα ήταν μεγαλύτερη. Στο πεζοδρόμιο όμως υπό αυτές τις συνθήκες όλα παίζονται και δεν μπορεί όλα να είναι τέλεια.

  Υπάρχει και άλλη ευκαιρία για μαζικές κινητοποιήσεις μέσα στα πλαίσια της έντονης αλλά ειρηνικής διαμαρτυρίας την Τετάρτη στη Γενική Απεργία.

  Όσα και αν είναι τα λάθη ο κόσμος αντιδράει και πολλοί επιδοκιμάζουν. Κάτι αλλάζει και πλέον οι κινητοποιήσεις και η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερες.

 3. Banshee Says:

  Επιδοκιμάζω τις πορείες και τις διαμαρτυρίες.
  Αποδοκιμάζω τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες.
  Δεν συμμετέχω γιατί πολύ απλά με καπελώνουν.
  Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν υπάρχει λογική.
  Είναι πόλεμος.

 4. larisaios Says:

  Σωστά τα γράφεις για τη Λάρισα. Αλλά πρόσεξε να σου πω τι γίνεται αυτή την ώρα (23.00). Τα παιδιά του α/α χώρου έχουν αποσυρθεί και έχουν παραμείνει στο κέντρο της πόλης Αλβανοί και γύφτοι που έχουν αρχίσει και επιδίδονται σε πλιάτσικο και σε ληστείες πολιτών ! Πριν δέκα πέντε λεπτά ήμουν παρών σε μια τέτοια κατάσταση (μπούκα σε μαγαζί καφέ και απαίτηση χρημάτων). Γενικά κάθε διαμαρτυρία που γινεται με βία και τρομοκρατική ατμόσφαιρα είναι απαράδεκτη ! Είχα βγεί από το blog μου και ευχαρίστησα τα παιδιά της κατάληψης του ΙΚΑ στη Λάρισα, ιατί είχε γίνει με ηρεμία και με φιλοσοφικές – πολιτικές αναφορές. Αλλά αυτό που έγινε σήμερα στη Λάρισα είναι απαράδεκτο !!! Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έπρεπε να νοιώσω εγώ και τα παιδιά μου τρόμο ! Τα παιδιά μου που τομ πρωί πήγαν στην πορεία αναρωτήθηκαν αν είχαν κάνει σωστά. Αυτό είναι η μεγαλύτερη απώλεια !!! Όταν ματαιώνουμε το νεανικό ενθουσιασμό για αγώνες μέσα από ανόητες διαιδικασίες τότε χρειάζεται περίσκεψη ! Γι αυτό σου λέω ότι διαφωνώ με την αναφορά στη Λάρισα. Δηλαδή τι εγινε εδώ ; Βάλαμε φωτά ένα ολόκληρο κέντρο της πόλης και σκορπίσαμε τον τρόμο και μετά καμαρώνουμε που δεν σπάσαμε κανένα μαγαζί ιδιώτη ! Αυτό μας έλειπε !!!

 5. Elikas Says:

  Δεν υπάρχει χειρότερη δυσφήμιση εναντίον της ιδεολογίας της αναρχίας από αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Πού είναι ο περιβόητος «χώρος»; Γιατί επιτρέπει στο κάθε χουλιγκάνι να κάνει την κάβλα του και να ενισχύσει τους φασίστες και τους εξουσιαστές;

  Μπράβο inlove για τη στάση σου και κρίμα για την ήττα όλων αυτών που πρεσβεύεις. Ελπίζω να αποδειχθεί προσωρινή…

 6. den haag Says:

  Τόσες χιλιάδες ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό τώρα λουφάζουν από τα αίσχη σας(…) & αύριο έχει καλεστεί μάζωξη στην Χάγη, & εγώ ήδη το σκέφτομαι διπλά το πως να πάω… μπράβο που έγραψες ό,τι έγραψες – για να μην χάνουμε & τον μπούσουλα…

 7. Διαγόρας ο Μήλιος Says:

  Είναι πράγματι πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει. Μην υποτιμάς όμως την ανθρώπινη βλακεία: απ’όλους τους αντιπάλους, αυτός ίσως να είναι ο πιό αδυσώπητος.

 8. antidrasex Says:

  όχι ρε παιδια!!!
  Όχι ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ γιατί με καπελώνουν!!!!
  ΟΟΟΟΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙ!!!!
  Να κατεβούμε ακόμη περισσότεροι και να παρουμε την κατάσταση στα δικά μας χερια.
  Όχι για 200 ανεγκέφαλους και/ή προβοκάτορες να λουφάξουμε πάλι!
  ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!
  Να κατέβουμε όλοι και να τους περιορίσουμε όλους…
  και τους μεν και τους δε…
  οχι, οχι, οχι απογοητευση, ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ.
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.
  ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ??????????

 9. Πως να Χάσεις τα Πάντα at Σπιτάκι Says:

  […] από inlovewithlife. […]

 10. antidrasex Says:

  http://antidrasiandsex.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html

 11. S G Says:

  «Κάηκαν όλες οι τράπεζες. […]
  Οι συμπεριφορά στη Λάρισα και είμαι σίγουρος και αλλού ήταν άψογη. »

  τωρα το πως συμβιβαζονται αυτα τα δυο ενας θεος το ξερει. Παρεπιμπτοντως ο φιλος του θα απορησει πολυ οταν οι τραπεζες απολυσουν κοσμο λογω των ζημιων που παθαινουν τωρα?

 12. Dante80 Says:

  Έχεις δίκιο Αντωνάκη. Μπούμερανγκ το κέρατό μου μέσα.

  Πως θα βγει ρε κάποιος αυθόρμητα στο δρόμο πάλι? Θα πρέπει να αποδείξουμε τώρα πως συν τοις άλλοις δεν βγήκαμε για να ψωνίσουμε κινητά και printers?

  Μαλάκες κομάντα, μας πηδήξατε όλους.

 13. pølsemannen Says:

  Ορθώς επισημαίνεις αγαπητέ, προσυπογράφω.

 14. PanosJee Says:

  Το έγραψα κι αλλού και το αντιγράφω χθες ήμουν στο μπλογκ του και άρχισα να διαπληκτίζουμε τους αναρχοφασίστες στην πρώτη λετκική επίθεση όντως μαζευτήκαν αλλά φώναζα μόνος μου. Ο κόσμος δειλός κομπάρσος επιδοκίμαζε με τη σιωπή του. Η τσαντίλα μου τεράστια γιατί παίζαν το παιχνιδάκι της αστυνομίας. Σε τέτοια φάση που σκέφτομαι να μη ξανακατέβω όχι για τα τσογλάνια, όχι για τους μπάτσους αλλά για τους κομπάρσους. Τελικά πήγα με το ΚΚΕ και επέστρεψα σώος και ασφαλής στον καναπέ μου και το Facebook

  Ας πάμε όλοι μπροστά από τα ματ με τα χέρια δεμένα, θα μας συλλάβουν όλους;;; Εχουν σφαίρες για όλους; Δε χρειάζονται πορείες ας πάμε όλοι στα κατά τόπους τμήματα και στις Εφορίες (εκεί γονατίζει το κράτος)

 15. Elikas Says:

  Μια επισήμανση μόνο: δεν μιλάμε για 200-300 άτομα αλλά για πολλούς περισσότερους. Οι οποίοι είναι ένα ετερόκλητο συνοθύλευμα εξαγριωμένων πιτσιρικάδων, χωρίς κοινή ιδεολογική ταυτότητα και συγκεκριμένο στόχο. Από τον χαπακωμένο χουλιγκάνο μέχρι τον αποκλεισμένο μετανάστη, κι από τον επαναστάτη των βορείων προαστίων μέχρι το φασιστάκι της λαϊκής συνοικίας.

  Η κυβέρνηση του χοντρού κατάφερε να τους δώσει υπόσταση «εχθρού» και να τους μετατρέψει σε δήθεν κίνημα – ταυτίζοντας τις καφρίλες τους με τους πολιτικούς αντιπάλους της.

  Τζάμπα προβοκάτορες…

 16. aestivus Says:

  μα ακουγεται πως αυτό ακριβώς είναι το απλό, τραγικό σχέδιο επιστρατευμένοι κουκουλοφόροι μπερδεμενοι μεσα στους υπόλοιπους α κάψουν τη Αθήνα, ωστε να αναγκάζουν το κόσμο ΜΗΝ να ξεσηκωθεί κάτι που αιωρούταν στον αέρα.
  «Η Αστυνομία είναι σε άμυνα» η επισημη δήλωση.. μάλλον όχι γιατι φοβουνται τη κατακραυγη της κοινωνίας… εδω δε τη φοβήθηκε κοτζαμ Παυλόπουλος που μετά τη χθεσινή του κατατοπιστική δήλωση ,- απο τον άλλον,παράλληλο κόσμο που ζει- μέχρι και οι δημοσιογράφοι έσπασαν τη κολλεγιά και αναφώνησαν «Μα είναι αλλού για αλλού»??? ή όταν πηραν την αποφαση να συνεδριασουν την άλλη μέρα , όταν η Αθηνα καίγεται..
  Τόξεραν ότι θα συμβεί και φρόντισαν να πιασουν πρώτοι τη «σκακιέρα» πρώτοι για να αποτρεψουν τον τον εμετό ενός λαού που βαρέθηκε να τον δουλευουν τόσο αδιάντρπα, να ακούει για αυτοκτονικούς ιδεασμούς, να βλέπει το είδος των..Εφραιμ να απαξιώνουν να λογοδοτήσουν, που όλοι φταινει αλλα κανεις δε τιμωρείται.. εκτος απο αυτον που για 300 ευρω χανει του σπιτι του….

  Αυτα ακουγονται απο πολίτες που πιστευουν ότι τα πράγματα έτσι θα εξελισσονται έτσι μέχρι ολοι να φοβηθουν να κουνηθούν….

 17. manos Says:

  Δεν κρίθηκε ακόμα η παρτίδα.

 18. Maigret Says:

  το θέμα όπως πάντα είναι ποιοί θα συμμετέχουν στην παρτίδα και πώς
  είδομεν!

 19. Ioannis Skordopoutsoglou Says:

  Είμαι με Mano παιδιά. Δε χάθηκε η παρτίδα ακόμα.
  (Maigret με όλο το σεβασμό και το θάρρος το ίδωμεν είναι αόριστος. Καλύτερα να λες οψώμεθα. Δε θέλω να είμαι σπαστικός να με συμπαθάς :-))

 20. aestivus2007@gmail.om Says:

  ετσι ειναι παιδιά..
  μου εκανε θετική νετυπωση ότι αυτο που λεμε ευυπόληπτοι πολίτες και οικογενειαρχηδες σκεφτονται έτσι..
  η επομενη κίνηση ειναι δική μας.
  αρκεί να μην επιτρεψουμε σε κανένα να καπελωσει (ή να καταχραστει) τη δική μας βούληση να αλλαξει επιτελους αυτη η χώρα

 21. inlovewithlife Says:

  Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, δυστυχώς.

  Επίσης αναφέρομαι μόνο στην Αθήνα. Μην ακούτε την προπαγάνδα των καναλιών για το τι γίνεται. Στις άλλες πόλεις έγιναν μαζικές πορείες και ό,τι χτυπήθηκε λογικά έγινε με πολιτικά κριτήρια (πχ ΑΤ, τράπεζες).

  Ωστόσο, στην Αθήνα, γιατί πρέπει να ειπωθεί και αυτό, τα πράγματα ήταν ασυγκράτητα και πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να υπάρξουν λογικές φωνές. Υπήρχε ένα συνονθύλευμα κόσμου που δεν είχε καμία πολιτική δράση, επαφή, διάθεση και απλά κατέβηκε για την παιδική χαρά, όπως και πολλοί κακομοίρηδες που βρήκαν να λεηλατήσουν.

  Δεν ξέρουμε αν κρίθηκε η παρτίδα, η δυναμική πάντως ενός αυθόρμητου κινήματος οπισθοχωρεί. Είχαμε πολλές δυνατές πραγματικότητες. Διαλέξαμε μάλλον τη χειρότερη.

 22. indictos Says:

  Συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου.

 23. manos Says:

  Ενας τρόπος υπάρχει να σωθεί η παρτίδα: Κέντρο αγώνα των φοιτητικών-μαθητικών συνελεύσεων και των εργατικών σωματείων. Με δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων, πολιτικοποίηση με αιτήματα του αγώνα.

 24. inlovewithlife Says:

  Υπάρχει μαζική κατάληψη στη Νομική σε μία προσπάθεια ανοίγματος και πολιτικοποίησης του αγώνα. Σε αυτήν συμμετέχουν και αναρχικοί και αριστεροί. Η πολιτικοποίηση του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος.

 25. Ιθάκη - Αταλάντη Says:

  Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία μιλά για τις καταστροφές. Τα επεισόδια επισκίασαν όλες τις ειρηνικές συγκεντρώσεις. Ισως ο μοναδικός τρόπος να πάρουμε πίσω την πόλη μας είναι περισσότερο μαζικές κινητοποιήσεις. Για να είμαι ειλικρινής, όμως, μετά τα χθεσινά έκτροπα δεν βλέπω πολλούς γνωστούς μου διατεθειμένους να κατέβουν στον κέντρο. Θεωρώ κρίσιμη την αυριανή απεργία.

  Συγχαρητήρια για την τοποθέτησή σου inlovewithlife.

 26. manos Says:

  Η κατάληψη της Νομικής ήταν χρήσιμη για τις πρώτες ώρες. Τώρα είναι η σειρά των συλλόγων, της δημοκρατίας των συνελεύσεων και των αντιπροσώπων τους. Από υπόθεση των αριστερών και των αναρχικών, να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και της νεολαίας. Ψηλά ο πήχης, δε λέω. Αλλά υπάρχει χρόνος ακόμα.

 27. Maigret Says:

  @ Ioannis
  (ευχαριστώ για τη διόρθωση)

 28. Αν.ώνυμος Says:

  Δημοκρατία στις καταλήψεις των θλιβερών μειοψηφιών και των κουκουλοφόρων; Αυτό εννοείς;

  Όσο για την όψιμη απογοήτευση του Inlovewithlife: Αει παράτα μας ρε φίλε! Όταν τις πρακτικές αυτές σε μικρογραφία τις εφαρμόζετε μέσα σε σχολές, σε διαλύσεις ΓΣ τμημάτων, τραμπουκισμούς, βίαιες καταλήψεις με καταστροφές και βανδαλισμούς, τότε δεν καταλάβαινες που πάει το πράμα; Μεταξύ των «συντρόφων» σου στα «στέκια» δεν είχες δει τους 5-10 εκείνους (φοιτητές ή όχι) που τρώγονται για «δυναμική» σύγκρουση με το κατεστημένο, που βρίζουν τους «μικροαστούς», που μιλάνε για «παράπλευρες απώλειες»; Δεν έχεις εκεί μέσα και τους ιδεολόγους της βίας και τους χουλιγκάνους; Ξαφνικά εμφανίστηκαν προχτες; Γιατί δεν τους έκραζες όταν ήταν καιρός;

  Κι αν είναι έτσι όπως τα λες, αν είναι 200 (τρίχες, χιλιάδες ήταν), που είναι η αντίδραση χτες κιόλας απο συλλογικότητες; Τα έγραψες χτες ΠΡΙΝ το χαμό. Από τότε, είχαμε καμμιά εξέλιξη;

  Πάντα έτσι είναι ο χώρος σας! Ο,τι μαλακία κάνει, βγαίνουν 2-3 και την «καταδικάζουν» και δηλώνουν ότι «δεν εκφράζει το χώρο», και όλα καλά. Σε κάθε συζήτηση μετά «μα εγώ δεν, κλπ». Και βέβαια, και ο φόνος του Γρηγορόπουλου δεν εκφράζει την Αστυνομία, ούτε οι λαμογιές του Χ υπουργού εκφράζουν την κυβέρνηση, αυτό μας λένε κι αυτοί.

  Διαφορά από το ελληνικό»σύστημα» στην αξιοπρέπεια και την αίσθηση ευθύνης: Μηδέν

  Δε μας παρατάς λέω εγώ.

  Και βέβαια το κάψιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας είναι καλό, ε; Στη Λάρισα που κάψανε όλα τα υποκαταστήματα, ήταν πολιτικά τα κριτήρια,ε; Και γιατί δεν είναι πολιτικά τα κριτήρια στο χτεσινό δηλαδή; Επειδή δε συμφωνούν με τα δικά σου; Αφού τη βία ως τρόπο αντίδρασης τη δέχεσαι, σωστά;

  Εν τέλει, δε μας λες τι ακριβώς θεωρείς ότι θα ήταν ο υποδειγματικός χειρισμός της προχτεσινής «καλής θέλησης», του κόσμου που κατέβηκε με αντιεξουσιαστικό αίσθημα. Πολύ φλου μας το αφήνεις. Μπας και τελικά οι διαφωνίες σου είναι τακτικής; Να μην κάψουμε σήμερα τους μικροαστούς, άστο για αύριο; Η’ μήπως καλύτερα να καίγανε το Μall, που θα έκανε μεγαλύτερη φωτιά, και όχι τα περίπτερα;

  Όσο για το ψωμοτύρι ότι άλλο η ιδιοκτησία και άλλο η ζωή: Α) πες το στους οικογενειάρχες ανέργους Β) Μπήκαν φωτιές σε κτήρια με κατοίκους, και υπάρχουν μαρτυρίες από κόσμο που το δίλημμα ήταν «βγες από το μαγαζί ή σε καίμε μαζί».

  Οπότε, ξανά, καλό πράμα η (αυτο)κριτική αλλά δεν πείθει.

 29. Αν.ώνυμος Says:

  «Η κατάληψη της Νομικής ήταν χρήσιμη για τις πρώτες ώρες. Τώρα είναι η σειρά των συλλόγων, της δημοκρατίας των συνελεύσεων και των αντιπροσώπων τους. Από υπόθεση των αριστερών και των αναρχικών, να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και της νεολαίας. Ψηλά ο πήχης, δε λέω. Αλλά υπάρχει χρόνος ακόμα.»

  Είστε φαιδροί. Ποιάς δημοκρατίας, μέσα στα αποκαϊδια με τους κουκουλοφόρους γύρω γύρω μέσα στη σχολή; Τις πιστεύετε αυτές τις ανοησίες; Όταν οι συνελεύσεις βγάζουν απόφαση με 200 άτομα σε σχολές με >2000, εσείς θριαμβολογείτε για το κίνημα και τη δημοκρατία!

  Από την άλλη βέβαια, μια κυβέρνηση με το 25% (έστω) όλου του λαού είναι παράνομη, οι εκλογές είναι κοροιδία κλπ.

 30. Αν.ώνυμος Says:

  Οι συνελεύσεις στις σχολές γίνονται σχεδόν πάντα σε συνθήκες ανάξιες της Ζιμπάμπουε (με τα γνωστά προβλήματα που έχει τελευταία). Αν για πλάκα λέγαμε να έρθει …. παρατηρητής του ΟΗΕ να δει πως γίνονται οι ψηφοφορίες, πως λαμβάνει κανείς το λόγο, πως τίθενται μόνο «πλαίσια» σε ψήφιση, πόση ώρα κρατάνε, τι συνθήκες επικρατούν, πόσος σεβασμός υπάρχει γενικά από φοιτητή σε φοιτητή, θα γέλαγε κάθε πικραμένος.
  Τόσα χρόνια εκεί γιατί δε βάζετε το λιθαράκι σας; Γιατί κάθε τόσο αυτό που έχετε να συνεισφέρετε ως χώρος είναι .. αυγά, κραυγές και καυγάδες

 31. inlovewithlife Says:

  Ανώνυμε,

  καταλαβαίνω τη θλίψη σου αλλά, πίστεψέ με, η δική μου θλίψη είναι απείρως μεγαλύτερη για αυτά που έγιναν χθες στην Αθήνα.

  Ενώ η κοινωνία μας έχει μοίρια στραβά, η εικόνα της Αθήνας χτες το βράδυ απελπίζει ακόμη περισσότερο. Είναι έκδηλη η αδυναμία αυτών που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα να καταφέρουν πραγματικά να τα αλλάξουν. Και χθες στο δρόμο αυτό που με πόνεσε περισσότερο είναι η αδυναμία του κόσμου που κατέβηκε να εκφραστεί. Το καπέλωμα ήταν πλήρες. Και μάλιστα όχι από μία αφηρημένη εξουσία αλλά από πολύ συγκεκριμένους σούπερμαν της βίας.

  Έτσι κατανοώ και αυτά που λες για τον αναρχικό χώρο. Βρίσε όσο θες χωρίς να ξέρεις αλλά μάθε ότι χθες ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου προσπαθούσε να συγκρατήσει μαινόμενους ανθρώπους ή 15χρονα που πρώτη φορά κατέβαιναν στο δρόμο με μόνη διάθεση να σπάσουν το κάθετί και καμία διάθεση για κάτι πέρα από αυτό. Οπότε κατανοώ ό,τι λες αλλά η πραγματικότητα είναι απείρως πιο πολύπλοκη.

 32. aestivus2007@gmail.om Says:

  όλη κοινωνία βλέπει ότι αυτη η κατασταση δε παει άλλο.
  και δεν ειναι η σημερινή κυβέρνηση, ειναι αυτο το σαρκοφάγο σύστημα που συνθλιβει όνειρα και ζωές, νέους.
  Η ελπίδα για να ξανακερδισουμε την ευκαιρία για αλλαγή που καποιοι ηθελημένα , άλλοι ανόητα προσπαθουν να μας κλέψουν ειναι αυτη που ειπατε ολοι πιο πανω. Να βρούμε τη δύναμη να ενωθούμε για μια φορά σ αυτη τη χώρα. μαζικες, συνεχόμενες διαδηλώσεις.
  Ακόμη και στη Ταιλάνδη βρηκαν τρόπο . κατελαβαν το αεροδρόμιο… στη Πάτρα κατελαβαν τηλεοπτικο σταθμό κια ενημερωνουν τους υπολοιπους πολίτες…

  ξέφυγαμε τόσο πολύ που οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει.
  δεν ειμαστε πια εμείς αυτοι που οφείλει να λογοδοτησει το κράτος.
  Είναι οι νέοι.Και σε αυτούς οφειλουμε να λογοδοτήσουμε μαζί με το κράτος, και ολοι εμείς οι προηγούμενοι, για τα τόσα χρόνια ανοχής που δείξαμε για να κρατήσουμε τα τζιπακια τα σπιτάκια και τις βολές μας
  ¨Ο,τι κι αν πληρώσουμε ..το΄εχουμε κατακτήσει με την αργοπορία μας να αντιδράσουμε., με τις πρωινές μιζερες κουβεντες μας για την κατασταση αυτης της χώρας μεσα στα μετρό, γυρνωντας σπιτι για αραξουμε στο καναπέ μας…

 33. Αν.ώνυμος Says:

  Το φαντάζομαι ότι τα κατανοείς, αλλά δεκάρα δε δίνεις επί της ουσίας. Μου φαίνεται ότι η θλίψη σου είναι απλά διότι δεν ακολουθήθηκε το δικό σου, καλύτερο, σχέδιο για το *βίαιο* «χτύπημα του καπιταλισμού» και «ανατροπής του συστήματος». Με άλλα λόγια, για θέματα τακτικής.

  Για να δούμε τι λέει και μια κατάληψη, δείτε εδώ:
  http://katalipsiasoee.blogspot.com/

  «Μια εξεγερτική ευαισθησία που μαζί με τη συσσωρευμένη ασφυξία γέννησε το ανεξέλεγκτο με μια πρωτόγνωρη ορμή κατά κρατικών-καπιταλιστικών στόχων-συμβόλων και των δυνάμεων καταστολής, οδηγώντας το πολιτικό σύστημα σε αποσταθεροποίηση.
  »

  «ο περίφημος καταστατικός μύθος της δημοκρατίας, το «κοινωνικό συμβόλαιο», γίνεται στάχτη στους δρόμους της διάχυτης κοινωνικής ανταρσίας των ημερών.»

  «Γι’ αυτό οι αριστεροί στυλοβάτες του συστήματος ενώ «κατανοούν» το δίκιο της κοινωνικής οργής καταδικάζουν τις «ακρότητες»»

  (ακούς; Ακούω να λες. Αυτοί είστε.)

  «καμιά αναδίπλωση, καμιά ανακωχή»

  «κατειλημμένη ΑΣΟΕΕ, ως κομμάτι της κοινωνικής-ταξικής ανάφλεξης και σύγκρουσης συνεχίζει να αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο για ενημέρωση και συνδιαμόρφωση συλλογικών δράσεων στο δρόμο, έναν χώρο αναδιοργάνωσης και αυτοοργάνωσης των δυνάμεων μας απέναντι στην κρατική καταστολή, όπως και όλα τα άλλα κατειλημμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.»

  Εγώ ξέρω ότι δεν είμαι στην αστυνομία, για την πράξη του αστυνόμου στα Εξάρχεια δεν έχω ευθύνη πέραν της ευθύνης μου ως πολίτης της χώρας. Κοιτάξου στον καθρέφτη και πες μου ότι δεν έχεις εσύ ευθύνη για τα χτεσινά.

 34. Αν.ώνυμος Says:

  Ξαφνικά μπήκε moderation βλέπω. Ενδιαφέρον…

 35. inlovewithlife Says:

  Για κάποιο λόγο κάποια σχόλια μπαίνουν στα spam και θέλουν χειροκίνητη έγκριση.

 36. manos Says:

  Μπαίνουν σε spam όσα έχουν links. Την κατηγορία περί φαιδρότητας στον καθρέφτη της ανωνυμίας σας παρακαλώ.

 37. Αν.ώνυμος Says:

  Η ποίηση σε μάρανε.

  «Ο συσσωρευμένος θυμός θα εκφραστεί. Και δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσουμε. » (7/12/08, manos)

  To είδαμε. Το «φαιδρός» δεν αρκεί.

 38. anon2 Says:

  Άμα θέλετε να μη σας καπελώνουν ρε μάγκες, να τσακίσετε εσείς τα κωλόπαιδα που λεηλατούν και καταστρέφουν χωρίς λόγο. Μόνο έτσι θα διαχωρίσετε την στάση σας και θα σας σεβαστεί ο κόσμος, δείξτε ότι δεν το εγκρίνετε αυτό.

 39. inlovewithlife Says:

  Άκουσε.

  Υπάρχει μία έξαρση καταστροφών σε περιουσίες απλών πολιτών, που δε μπορούν να αναπληρώσουν αυτές τις απώλειες, όπως πχ οι τράπεζες. Αυτές οι καταστροφές δε μπορούν να δικαιολογηθούν με καμία πολιτική θεωρία ή πράξη. Αυτό πρέπει να σταματήσει γιατί μηδενίζει τους αγώνες που γίνονται και στέλνει τον κόσμο σπίτι του. Η βία όταν εκφράζεται από αυτούς που καταπιέζονται μπορεί να είναι μόνο αξιοπρεπής, μετρημένη και με πολιτικά κριτήρια, αφού αποτελεί χαρακτηριστικό ενός βίαιου συστήματος και όχι της κοινωνίας.

  Από την άλλη επειδή 200 βλάκες ή όπως θέλει το λέει ο καθένας καπέλωσαν χθες μία κοινωνική εξέγερση δεν αναιρεί τα εγκλήματα της εξουσίας. Αυτά παραμένουν και θα παραμένουν φυσικά. Το κοινωνικό συμβόλαιο έχει γίνει στάχτη από τις πρακτικές της εξουσίας όχι από εμάς. Αν νόμιζες ότι η κοινωνία που ζούμε είναι αρμονική, ειρηνική κτλ, τότε κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Λειτουργεί σε ένα καθεστώς συνεχούς αθόρυβου κοινωνικού πολέμου.

  Συνεπώς εσύ είσαι φαιδρός αν δεν βλέπεις του ηλίου το φαεινότερον.

 40. Αν.ώνυμος Says:

  «Από την άλλη επειδή 200 βλάκες ή όπως θέλει το λέει ο καθένας καπέλωσαν χθες μία κοινωνική εξέγερση δεν αναιρεί τα εγκλήματα της εξουσίας. »

  Προφανώς όχι.

  Απάντηση σε αυτά που σε ρώτησα ουδεμία. Είναι τακτικής η αντίρρησή σου στα χτεσινά; Με τη θέση της κατάληψης συμφωνείς ή διαφωνείς;

  Δεν είσαι προφανώς υποχρεωμένος να απαντήσεις, αυτό έλειπε. Αλλά μην παπαρολογείς ότι δε συμφωνείς με το χαμό.

  Παράδειγμα παπαρολογίας:
  «Η βία όταν εκφράζεται από αυτούς που καταπιέζονται μπορεί να είναι μόνο αξιοπρεπής, μετρημένη και με πολιτικά κριτήρια»

  α) Αξιοπρεπής βία. Δεν τη βρίσκω στα λεξικά. Παρακαλώ βοήθησε.
  β) Μετρημένη, με πολιτικά κριτήρια. Ποιός τη μετράει; Με τι μεζούρα; Και με ποιανού τα πολιτικά κριτήρια; Σύμφωνα με τα πολιτικά κριτήρια της κατάληψης ΑΣΟΕΕ, ο αγώνας προχωράει μια χαρά, ας πούμε.

 41. george Says:

  Ο Αν.ώνυμος είναι κλασικό trollάκι. Λέει εκατό φορές την ίδια μαλακία και προσπαθεί να κάνει όλους τους άλλους να ασχοληθούν μαζί του.
  Για τα troll δύο είναι οι λύσεις είτε κόβονται, είτε του απαντάς μία φορά λογικά και ήρεμα πράγμα το οποίο έγινε και μετά τον αφήνεις να χτυπιέται μόνο του.
  Όσο για το επιχείρημά του είναι του στύλ κάποιοι κακοί άνθρωποι εφαρμόζουν βία άρα όλοι που έχουν μιλήσει ποτέ για βία είναι κακοί.
  Ναι καλά. Τα τα μήλα είναι κόκκινα, το αμάξι μου είναι κόκκινο άρα το αμάξι μου τρώγεται.

 42. Αν.ώνυμος Says:

  Έχω χάσει κάμποσες φορές το χρόνο μου προσπαθώντας να κάνω σοβαρή συζήτηση με κάποιους «απο σας». Δυστυχώς συνήθως απορία ψάλτου βηξ. Σκασίλα μου αν ασχοληθείτε μαζί μου ή όχι. Ελπίζω όμως να έχετε τουλάχιστον λίγο τσίπα και υπευθυνότητα, γιατί χωρίς αυτά η «εναλλακτική» που πρεσβεύετε μας στέλνει κατ’ευθείαν στο διάολο, όπως φάνηκε προχτες και χτες.

  Αν λοιπόν έχετε τσίπα και υπευθυνότητα, δε νομίζεις οτι θα μπορούσες να μας πεις ποιά βία είναι καλή, και ποιός είσαι εσύ που δικαιούσαι να διαλέξεις, και να την επιβάλλεις/ασκήσεις;

  Για να δούμε πόση πραγματικά διαφωνία έχετε με τους χτεσινούς και τους προχτεσινούς.

  Γράφω εδώ, κι όχι στο Indymedia ας πούμε, γιατί ο οικοδεσπότης δηλώνει ότι δεν πήγε καλά ο αγώνας προχτές (για χτες δε μας είπε).

 43. Αν.ώνυμος Says:

  Για να μη μπερδευτεί κανείς: Χίλια στραβά έχει η κοινωνία. Αστυνομική βία, ανισότητες σωρό, εκμετάλλευση. Βγαίνεις στα μπλονγκς να διαλαλήσεις το σωστό δρόμο να διορθωθούνε, και ενεργείς κιόλας πάνω στο δρόμο αυτό.

  Ε, αν η λύση σου μου φαίνεται εξίσου άσχημη για να μην πω χειρότερη από το πρόβλημα, δικαιούμαι να το πω.

  Και μη μου πεις «εσύ τι κάνεις, διαμαρτυρόμενε του καναπέ»; Κάνω ό,τι κάνω χωρίς να το διαλαλώ. Προσπαθώ πάντως κάθε τι να *μη βλάπτει* αυτούς που λέω ότι θέλω να βοηθήσω.

 44. inlovewithlife Says:

  Αφού μονοπώλησες τη συζήτηση.

  Στη βία του συστήματος τα κοινωνικά κινήματα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν αυτά τα μέσα της πάλης τους. Στις επιλογές τους αυτές προφανώς υπάρχει η βία όπως και άπειρα άλλα μέσα.

  Με αφορμή το θάνατο ενός παιδιού έχουν ξεκινήσει κοινωνικές εκρήξεις που εκκολάπτονταν και ενυπήρχαν όλο αυτό τον καιρό μέσα σε ένα απονομιμοποιημένο καθεστώς, που δεν εκφράζει πια τους ανθρώπους, και σε μία απάνθρωπη οικονομία.

  Χτες (και όχι προχτές) έγιναν γενικευμένες πράξεις βίας με την απουσία της ΕΛ.ΑΣ. (έκανε το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούσε να κάνει) και έσπασε κάθετί που μπορούσε να σπάσει με την συντριπτική μάζα των διαδηλωτών να αποθαρρύνεται από την εξέλιξη.

  Το αν η βία είναι «σωστή» το κρίνει η κοινωνία (ένα μεγάλο κομμάτι της που καταπιέζεται). Είναι λοιπόν σήμερα νομιμοποιημένο στα μάτια του κόσμου το να σπας τις τράπεζες, που είναι κράτος εν κράτει, και τα ΑΤ, που έδειξαν το δρόμο οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Στο δικό μου κριτήριο η κοινωνία δε συγχωρεί σπασίματα περιουσιών, που η πλειοψηφία αυτής μπορεί να έχει (πχ. αυτοκίνητα, μαγαζάκια κτλ).

  Υπάρχει όμως και η δημιουργία. Η δημιουργία ενός πολύμορφου κινήματος πρότασης και δράσης μέσα από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, το οποίο να επεκταθεί και στους χώρους δουλειάς. Ενός κινήματος που να μπορεί να χωρέσει όλους. Αυτό είναι σημαντικότερο και δυσκολότερο από τη βία.

 45. giorugosu Says:

  Μπράβο φίλε! Συμφωνώ και επαυξάνω! Ευτυχώς βρήκα το blog σου σε τέτοια δύσκολη ώρα και πήρα λίγο θάρρος γιατί είχα πραγματικά απελπιστεί!
  Τους κάναμε τζάμπα μάγκες και θα μας βγουν και απο πάνω…

 46. Greek Rider Says:

  Το κόστος προστασίας των ανέργων είναι πολύ μικρότερο από το κόστος προστασίας των απατεώνων τραπεζιτών. Πήραν πακέτο με 28 δις ευρώ και τώρα ζητάνε άλλα 20 δις ευρώ (σημερινό αυτό).

  Το κόστος διατήρησης των τραπεζών είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμη και από το να ήταν κρατικές!! Εγώ λέω άι στο διάολο στο τραπεζικό σύστημα και αυτό είπε και ο κόσμος όταν χειροκροτούσε με το σπάσιμό τους.

  Στην Αθήνα δεν ήξερα από πρώτο χέρι τι συνέβη, μίλησα για τη Λάρισα. Όντως χρειάζεται να πολιτικοποιηθεί ο αγώνας. Ο κόσμος όμως βγαίνει πλέον πολύ πιο εύκολα στους δρόμους, και αυτή πιστεύω είναι η αρχή, όχι το τέλος.

 47. Περαστικός Says:

  Inlove είσαι εντελώς καραγκιόζης, οι αηδίες που γράφεις συνάδουν με τα σκατά που κουβαλάς στον εγκέφαλό σου. Αλλά μέχρι να καταλάβεις τι συμβαίνει ίσως και να είναι αργα.

  Περαστικά…

 48. αλέξανδρος ανδρουλάκης Says:

  Συμφωνώ με το πνεύμα της ανάρτησης αλλά θα ήθελα να παρατηρήσω και δυο τρία πράγματα.
  Εδώ έγινε ένα μπαμ και δημιουργήθηκε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.
  Υπήρχε ένα κλειστό καζάνι που έβραζε και είχε πολλούς λόγους να βράζει.
  Η εν ψυχρώ δολοφονία το έκανε να σκάσει.
  Πως θα περιορίσεις την οργή;
  Πως θα περιορίσεις κάποιους που η οργή τους βγήκε τόσο βίαια;
  Και μη ξεχνάμε πως τα επεισόδεια δεν έγιναν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εγιναν σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις.
  Δεν μιλάμε για 200-300 ανεγκέφαλους.
  Μιλάμε για πολύ περισσότερους που, ότι και να τους καταλογίσει κανείς δεν μπορεί να πιστεψει πως είναι όλοι ανεγκέφαλοι και προβοκάτορες.
  Εγώ βλέπω πως εδώ έγινε κάτι περισσότερο απο αυτό που γίνεται συνήθως με τους ανεγκέφαλους στις πορείες που μετά τα σπάνε.
  Ναι ήταν κι αυτοί αλλά τούτη τη φορά ήταν κι άλλοι μαζί τους κι αυτό , εμένα τουλάχιστον, με προβληματίζει.
  Θέλω να πιστεύω πως ήταν ένα αυθόρμητο ξέσπασμα που κράτησε μια δυο μέρες και απο δω και πέρα θα επικρατήσει περισσότερη λογική και πολιτική σκέψη και δράση που θα αναδείξει και θα τιμήσει τη μνήμη του Αλέξη , για να μπορούμε στο μέλλον να πούμε πως αυτός ο άδικος και ανέλπιστος θάνατος άναψε κάποιο φως.

 49. κατερίνη Says:

  με όλα αυτά που συνεχίζονται μέχρι τώρα όχι απλά η γενική κοινωνική αγανάκτηση δεν θα κατανοηθεί αλλά ήδη βοηθούν στο να περάσει και αυτό….»στα μαλακά»….
  κρίμα… τώρα που άρχισαν σιγά σιγα τα ΜΜΕ να μιλούν ανοιχτά για προβοκάτορες, κρίμα να μην μπορούμε όλοι εμείς να απωθήσουμε και περιθωριοποιήσουμε το «οργισμένο νιάτο»

 50. Αν.ώνυμος Says:

  Oκ, με έπεισες, οι διαφορές σου με τους χτεσινούς ήταν τακτικής. Δεν πειράζει, παιδιά είναι, θα μάθουν. Στην ανάγκη θα τα καθοδηγήσεις εσύ.

  Βία στη βία της εξουσίας (την οποία η κοινωνία, με όποιο μέτρο κι αν τη μετρήσεις, σε συντριπτικό ποσοστό την ψηφίζει — όλοι μαζί οι εξωκοινοβουλευτικοί είναι όσος είναι ο ΛΑΟΣ). Ακόμα κι αν βάλεις όλη την αποχή στο πλευρό της βίαιης εξέγερσης, πάλι μια μειοψηφία θα είναι σε σχέση με τα «καθεστωτικά» κόμματα. Φωτισμένη πρωτοπορία — σας φωτίζουν τα καταστήματα που καίγονται.

 51. Αν.ώνυμος Says:

  Και για μην ξεχνιόμαστε: και οι ναζιστές και οι φασίστες κοινωνικά κινήματα με τα όλα τους ήταν. Και αυτοί που βγάζουν τα τσιγγανάκια από τα σχολεία, κι αυτοί κίνημα. Πόσο χώρο δίνεις στο «κίνημα» να περιορίζει τη ζωή των ανθρώπων και τα δικαιώματά τους; Η’ μήπως κίνημα είναι μόνο το δικό σου; (καλά, την ξέρω την απάντηση, ρητορικές ήταν αυτές οι τελευταίες.)

 52. george Says:

  Κοίτα trollΑν.ώνυμε επειδή έχω φάει στη μάπα άπειρα wintroll σε linux groups να σου πω αυτά που λένε σε όλα τα ξαδερφάκια σου, μάταια το ξέρω αλλά δε βαριέσαι.
  Αν ήσουν τακτικός αναγνώστης του inlovewithlive και τόσο καιρό εξακολουθούσες να τον διαβάζεις ενώ διαφωνούσες είσαι σχιζοειδής προσωπικότητα: «Κάνω το ένα αλλά λέω το ακριβώς αντίθετο».
  Αν μόλις προσφατα ανακάλυψες το blog πιστεύω καλύτερη ικανοποίηση θα πάρεις να πας να τα λες σε μπλογκ και site που θα συμφωνούν μαζί σου. Γιατί να ζοχαδιάζεσαι και να σου ανεβαίνει η πίεση εδώ πέρα?
  Αν τέλος δεν ισχύει κάτι από τα παράνω τότε προφανώς όπως και τα ξαδερφάκια σου κάτι έχεις να λαμβάνεις για τον κόπο σου. Σε παρακαλώ πες στους ευεργέτες σου να κάνουν μία επίσκεψη να δουν την καλή δουλειά σου και να σου δώσουν ότι σου υποσχέθηκαν, αν είναι να τσοντάρω και εγώ κάτι, μπας και σταματήσεις το spamάρισμα.

 53. vloutis Says:

  TA TELEYTAIA NEA
  – Συλλήψεις αυτή την ώρα δεκάδων διαδηλωτών στην πλατεία Βικτωρίας, που επεχείρησαν να διαρήξουν το κατάστημα «Γερμανός».

  – 600 άτομα πολιορκούν το Α.Τ Ζεφυρίου. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σκάγια κυνηγετικού όπλου στα μάτια.

  – Πεδίο μάχης το Πολυτεχνείο. Οι κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ και οι δυνάμεις ασφαλείας απαντούν με χημικά. Φωτιές έξω από την ΑΣΟΕΕ.

  – Σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα μεταξύ πολιτών και κουκουλοφόρων. Η Αστυνομία βρίσκεται ταμπουρωμένη στην Αστυνομική Διεύθυνση.

  – Συμπλοκές μεταξύ εμπόρων και κουκουλοφόρων στη Λάρισα. Διαδηλωτές έκαψαν το χριστουγεννιάτικο καράβι στην πλατεία Ταχυδρομείου.

  – Πάνω από 150 συλλήψεις για πλιάτσικο και επεισόδια.

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspot.com

 54. Αν.ώνυμος Says:

  Η αντίληψη ότι για να διαβάζεις κάτι με το οποίο διαφωνείς πρέπει να εχεις πρόβλημα προσωπικότητας είναι ακριβώς ένα από τα προβλήματα με το χώρο σας — στενό μυαλό και περιορισμένη κατανόηση της πραγματικότητας. Ο οικοδεσπότης το δεύτερο σκέλος το εντόπισε, σε παλιό ποστ, μιλώντας για την αδυναμία του «χώρου» να διαμορφώσει θεωρία μετά το 19ο/αρχές 20ο αιώνα.

  Για τα προκείμενα: και μη χειρότερα!

 55. Greek Rider Says:

  Ο Αν.ώνυμος χρησιμοποιεί βλέπω πολλά ψευδώνυμα (και εδώ) και ανώνυμα και σε πολλά άλλα blogs, ο συγκεκριμένος έχει καμιά 20ρια ψευτοσάιτς. Κάποιοι από αυτούς έχουν μισθό (πιστεύω και ο συγκεκριμένος) από το εξωτερικό.

  Αφού χάνεις το χρόνο σου προσπαθώντας να μιλήσεις με εμάς τότε γιατί το προσπαθείς; Πήγαινε στη βάση σου και κάνε τις αναλύσεις που κάνεις συνήθως.

 56. Αν.ώνυμος Says:

  🙂 Θεωρίες συνωμοσίας. Άλλο ένα κοινό στοιχείο που έχεις με τον Πλεύρη. Μακάρι να μου έδινε κάποιος μισθό για να γράφω αυτά που πιστεύω σε μπλονγκς για λίγη ώρα κάθε βράδυ.

  @Ιnlovewithlife: Αν το σύστημα που οραματίζεσαι δεν μπορεί να «ανεχτεί» την ανθρώπινη βλακεία και την ανθρώπινη (αναίτια) κακία, τη ζήλεια κλπ, τότε δεν είναι κοινωνικό σύστημα, είναι θρησκεία. Ρίξε μια ματιά στο lord of the flies. Δεν είναι συνωμοσία ότι θεωρείται κορυφαίο βιβλίο.

 57. Κατάληψη ΑΣΟΕΕ Says:

  http://katalipsiasoee.blogspot.com/

 58. Περαστικός Says:

  Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο παραπάνω «Περαστικός» δεν είμαι εγώ. Είναι σωστές οι επισημάνσεις σου InLoveWithLife. Οι ανεγκέφαλοι που τα σπάνε δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να φοβίζουν την κοινωνία και να την κάνουν να μένει στο μαντρί, αλλά μήπως αυτός είναι ο στόχος των υποκινητών τους;

 59. stinathina Says:

  Δε ξέρω αν κατάλαβα καλά αλλά νομίζω πως το θρεντ είναι εκτός θέματος. Η ανάρτηση με άλλα θέματα ασχολείται ή μου φαίνεται; Τέλος πάντων η θλίψη του κειμένου είναι ανεπίτρεπτη πλέον αλλά γράφτηκε πριν πάρουν αυτή την τροπή τα γεγονότα. Πρέπει να στρωθούμε στην δουλειά και το πιο σημαντικό δεν είναι οι συνελεύσεις αλλά η κοινή γνώμη της οποία μέρος είμαστε και εμείς εδώ. Είναι μεγάλη πουτέλεια η θλίψη τέτοιες ώρες. Θέλει ψυχραιμία. Δεν ανείκω στον «χώρο» και νομίζω πως τα γεγονότα τον έχουν ξεπεράσει κι αυτόν. Το θέμα είναι να μην αφήσουμε αδιέξοδες ερμηνείες να καταστήσουν τον άδικο χαμό αυτού του παιδιού να χάσει το νόημα του. Η κοινωνία νοσεί και κάθεται και βλέπει τηλεόραση παριστάνοντας πως φταίνε κάποιοι «άλλοι»
  Φτάνει!
  Πρέπει όσα συμβαίνουν να μετατραπούν σε λόγο εξωστρεφή και να επιστρέψουν στην κοινωνία χωρίς ορολογίες και εξυπνάδες του τάδε ή του δείνα χώρου.
  Οι τράπεζες πρέπει να ελεγχθούν π.χ. Η δική τους ευημερία δεν είναι σαφώς πλέον συνώνυμη με την ευημερία των πολιτών. Αυτό τώρα μπορεί να ειπωθεί ξεκάθαρα και να μεταφραστεί σε πράξεις. Ένα από τα θέματα είναι η βασιλεία των τραπεζών. πιο σημαντικό από την θλίψη μας. Οι καταστροφές είναι ένα θέμα αλλά αυτό που τις γεννά είναι αλλού.

 60. jamavous Says:

  O πόνος σου , η οργή σου είναι και ανήκει σε όλους μας τους ευαίσθητους ανθρώπους που ελπίζουμε ότι είμαστε που ευαισθητοποιηθήκαμε και βγήκαμε στο δρόμο , στον αγώνα , σε συλλογικότητες ή ως ανέντακτοι πολλές, οί από μας . Κρίμα τον Μπακούνιν , τον Κροπότκιν , τον Μάρξ που διαβάσαμε . Κουράγιο σε σένα και όλους μας . Υπάρχει όμως μια μικρή ελπίδα ,νομίζω , η οργή που εκφράστηκε άμορφα κάποια στιγμή να λάβει μορφή , υπόσταση και ουσία . Αυτός που φωνάζει χάνει το δίκιο του λέγανε παλιά . Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να γυρίσει αλλιώς ο τροχός της ιστορίας .

 61. aestivus Says:

  Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ.

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!
  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  Δεν είμαστε τρομοκράτες, «κουκουλοφόροι», «γνωστοί-άγνωστοι»
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
  Αυτοί, οι γνωστοί-άγνωστοι….
  Κάνουμε όνειρα -μη σκοτώνετε τα όνειρά μας!
  Έχουμε ορμή – μη σταματάτε την ορμή μας.
  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
  Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς.
  Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο
  για τη «βιτρίνα», παχύνατε, καραφλιάσατε,
  ΞΕΧΑΣΑΤΕ!
  Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε,
  Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε,
  να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.
  ΜΑΤΑΙΑ!
  Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι,
  έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε
  τη μέρα που θα πεθάνετε.
  Δε φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε
  δεν δημιουργείτε!
  Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
  ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ
  ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
  Που είναι οι γονείς; Που είναι οι καλλιτέχνες;
  Γιατί δε βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;
  ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!
  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  Υ.Γ.: Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα
  ΕΜΕΙΣ
  κλαίμε κι από μόνοι μας.

  γιατι πέρα απο όλους τους άλλους , τα παιδιά ειναι ΟΝΤΩΣ εκεί έξω.
  Εμεις ειναι που αργησαμε να παρουμε μπρος και πηραν τη θεση μας πλατσικάδες και καρμπινιέροι…

 62. onimusha Says:

  Ka8iste spiti sas volemenoi, o ka8enas me diaforetika sumferonta…patiste to koumpi kai afiste na sas sineparei to deos tis katastrofis….
  kante ayto akrivos pou sas orizoun ta mayra avoula provata pou rimazoun tin aksioprepia, tin koinwnia, ton politismo…
  ka8iste spiti sas ametoxoi na parakolou8ite…
  oloi mas dhmiourgoume tin koinwnia..oloi … Διαβάστε περισσότεραeimaste kratos…
  emeis orizoume aytous kai aytoi orizoune emas…
  adika mia psixi xa8ike kai adika 8a xa8oun polles akoma…
  pote kaneis den 8a ma8ei to giati..tin ali8eia…
  Giati? giati? giati mono twra milate? giati mono twra pernete vhma apo ayto ??? ka8imerina xanonte psixes sta krua marmara tis A8inas, apo mayres kai aspres skones… ka8imerina xanonte polles psixes stous aimatovamenous dromous… otan oi psixes afisoun to perivlima tous na xa8ei katw apo to xwma den xwrizonte se ilikies, xrwmata, genies, ratses, se kales kai kakes… Giati pote den diamartireste gia ola ayta??
  giati fulakizetai ti psixi sas katw apo tin tampela »genia twn 700… Διαβάστε περισσότερα€»??
  einai ayto pou mas aksizei ? i einai ayto pou mas xaraktirizei?
  emeis volevomaste…
  emeis mporoume na kratisoume to epipedo mas…emeis mporoume na zoume se mia koinwnia eiriniki…emeis xtizoume ton politismo mas… na akougeste panta!!!!
  mi katigorite mono aytous, pou ayrio 8a peftetai sta podia tous kai 8a ekpliparite na sas voi8isoun, otan aytoi, pou volemenoi parakolou8oume apo tin tileorasi mas, 8a pidiksoun apo to guali kai 8a mpoune sto spiti mas…na mas polemoun xwris orama…!
  oloi mas geni8ikame AN8RWPOI…as prospa8isoume na kratisoume ayto ton titlo….!

 63. yX Says:

  Τόσο μεγάλη ευκαιρία χαμένη!
  Αλλά και τόσο μεγάλη οργή… πώς να την τιθασεύσεις; Μακάρι να γινόταν!

  Περιμένουμε, λοιπόν, την επόμενη φορά…

 64. wonderli Says:

  «Μια επισήμανση μόνο: δεν μιλάμε για 200-300 άτομα αλλά για πολλούς περισσότερους. Οι οποίοι είναι ένα ετερόκλητο συνοθύλευμα εξαγριωμένων πιτσιρικάδων, χωρίς κοινή ιδεολογική ταυτότητα και συγκεκριμένο στόχο. Από τον χαπακωμένο χουλιγκάνο μέχρι τον αποκλεισμένο μετανάστη, κι από τον επαναστάτη των βορείων προαστίων μέχρι το φασιστάκι της λαϊκής συνοικίας.

  Η κυβέρνηση του χοντρού κατάφερε να τους δώσει υπόσταση “εχθρού” και να τους μετατρέψει σε δήθεν κίνημα – ταυτίζοντας τις καφρίλες τους με τους πολιτικούς αντιπάλους της.

  Τζάμπα προβοκάτορες…»

  o elikas ta eipe ola!

  ps 1 me tin tosi sapila trigyrw mas, polloi nomizw taftizontai estw kai stigmiaia me tis molotof..
  p.s 2 apo tin alli, tosi asxhmia, tosi nekriki kai penthimi aisthitiki, toso fantasma polh… poly melagxoliko skhniko
  p.s 3 o nekros den dikaiologeitai apo kanenan vlaxompatso pou thewrei to oplo ws proektasi tou pouliou tou, kai aftos paidi tis mainstream koinwnias mas, me ta maistream skata pou anaparagei einia..
  p.s 4 an psifizame kalytera,apotelsmatikotera dhl (anti na papagalizoume tin psifo tou papou kai tis giagias kai tou mpampa kai tis mamas), an antidrousame se epipedo politwn ktl tote isws kati n’allaze..

 65. Γιάννης Μπακόπουλος Says:

  Φυσικά από τον Καλαϊτζή.

  To πιο Εύστοχο Σκίτσο των Ημερών
  Δεκέμβριος 14, 2008 by inlovewithlife

  Πριν την εξέγερση κατηγορούσαμε τα παιδιά ως “απολιτίκ”, “του δωματίου”, “του ίντερνέτ”, “χαμένη γενιά”, “χωρίς όνειρα”, “μαμόθρεφτα”.
  Μετά την εξέγερση έγιναν τα “κωλόπαιδα”, “χωρίς ανατροφή”, “δεν έχουν τρόπους”, “δε σέβονται τίποτα”. Και βέβαια οι “κουκουλοφόροι”.
  Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε? Παιδιά που θα σκύβουν το κεφάλι στη ζωή που τους προετοιμάσαμε, νενέκους που θα δουλεύουν για 700 €, προκειμένου κάποιοι να χέζονται στο τάληρο, ή ανθρώπους που θα παλέψουν, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια μία ζωή με σημασία και όνειρα. Ξαφνικά η ψευτοηθική μας περίσσεψε από τα μπατζάκια. Και όταν πήγαμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα της δήθεν ηθικής μας τους το γυρίσαμε στα “μη” της βιοπάλης, προκειμένου να τα τρομάξουμε και να σκύψουν πάλι το κεφάλι.
  Μην προσπαθούμε να φτιάξουμε τα παιδιά κατά τη δική μας εικόνα και ομοίωση. Αρκετά τα επιβαρύναμε με την κοινωνία που τους προετοιμάσαμε. Ας αφήσουμε σε αυτά την τελική επιλογή.
  Γονείς ΑΝΤΕ ΓΙΑ
  Αναρτήθηκε στις Κοινωνία και Πολιτικάντηδες | 14 σχόλια »
  Μανιφέστο για τους Καιρούς που Ζούμε!
  Δεκέμβριος 13, 2008 by inlovewithlife

  Την τελευταία εβδομάδα η μαθητιώσα νεολαία βρίσκεται στους δρόμους. Την τελευταία εβδομάδα για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας ξελασπώνουν τα παιδιά μας. Τώρα έρχεται η δική μας ώρα. Από εδώ και πέρα αρχίζει αυτή η ανένδοτη αλληλουχία γεγονότων, που βάζει εμάς να γράφουμε ιστορία. Από εδώ και πέρα αρχίζουμε όλοι να παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας με σκοπό να αλλάξουμε τις ζωές μας.
  Δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές σε αυτά που από εδώ και πέρα κάνουμε. Υπάρχει μόνο η φαντασία και η διάθεση να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο και το δικαιότερο. Ούτε υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές σε αυτά που από εδώ και πέρα κάνουμε. Γι’ αυτό σπάμε ηλίθιους διαχωρισμούς σε αριστερούς και δεξιούς, αφήνουμε πίσω κομματικές ταυτότητες και γραμμές, πετάμε στα σκουπίδια ό,τι μας μπλοκάρει, σκεφτόμαστε ελεύθερα, λειτουργούμε συλλογικά και αλληλέγγυα.
  Κάνουμε από τα πιο απλά, όπως :
  Πιάνουμε κουβέντα με όλους για όλα, όχι τα συνηθισμένα αλλά αυτά που μας βασανίζουν.
  Γράφουμε μόνοι μας ή με άλλους ένα φλογερό κείμενο, το βγάζουμε φωτοτυπίες και το μοιράζουμε στον κόσμο.
  Παίρνουμε με τους φίλους μας φύλλα ταπετσαρίας, γράφουμε σε αυτά συνθήματα που μας αρέσουν όπως “όλοι στους δρόμους”, “κάντε συνελεύσεις παντού” και τα κολλάμε σε όλα τα λεωφορεία. Το μήνυμά μας να φτάσει σε όλη την πόλη.
  Κάνουμε αυθόρμητες εκδηλώσεις στους δρόμους της πόλης, ό,τι γουστάρει και αγαπά ο καθένας.
  Πηγαίνουμε στις καταλήψεις των μαθητών, κουβεντιάζουμε με τα παιδιά, ακούμε αυτά που έχουν να μας πουν, τα στηρίζουμε ψυχολογικά.
  Συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις, πορείες, διαδηλώσεις, συνελεύσεις.
  Δεν καθόμαστε μόνοι σπίτι μας. Η σύναξη κάτω του ενός ατόμου τιμωρείται με απουσία από την ιστορία. Έχει ωραίο Ήλιο και ωραίους Ανθρώπους έξω.
  Μέχρι τα λίγο πιο πολύπλοκα, όπως :
  Όσοι συμμετέχουμε σε κινήματα πόλης και συλλόγους καλούμε σε τοπική πορεία και μετά λαϊκή συνέλευση. Αν μπορούμε, καταλαμβάνουμε κάποιο δημόσιο χώρο και τον κάνουμε σπίτι μας, καλώντας εκεί τοπικές συνελεύσεις. Στις συνελεύσεις συζητάμε αρχικά ό,τι μας βασανίζει, από το πιο απλό ως το πιο σύνθετο και μετά προτείνουμε και συζητάμε λύσεις. Μεταξύ μας την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών την αφήνουμε στους πολιτικούς.
  Όσοι συμμετέχουμε σε σωματεία εργαζομένων σπάμε επειγόντως ό,τι έχει μπλοκάρει τη δράση τους ως τώρα. Περνάμε ψηφίσματα, καλούμε τους εργαζομένους για συμμετοχή στις πορείες και στις συνελεύσεις μας, ενισχύουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία, καλούμε σε απεργία. Ξεπερνάμε χωρίς πολλά πολλά τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες, αν είναι διεφθαρμένες και εμποδίζουν σε όλα αυτά.
  Όσοι συμμετέχουμε σε κόμματα ή σε αρτηριοσκληρωμένες καταστάσεις δεν υπακούμε σε γραμμές. Η δική μας άποψη για τα πράγματα έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή της γραμμής. Όπως και η άποψη του διπλανού. Η αλήθεια της γραμμής δεν καλύπτει την αλήθεια κάθε ανθρώπου. Η αλήθεια κάθε ανθρώπου όμως αλλάζει την πραγματικότητα. Και αυτό γίνεται εδώ και τώρα.
  Μην κοιτάτε αποσβολωμένοι όσοι διαβάσατε το κείμενο. Αυτά όλα και άπειρα άλλα ήδη συμβαίνουν. Απλώς έτυχε και δεν το πήρατε χαμπάρι.
  Προς τους δημοσιογράφους : Να χαρείτε, σταματήστε να βιντεοσκοπείτε ή να μεταδίδετε τα δάχτυλο αντί για το φεγγάρι. Εντάξει, ακούσαμε εκατομμύρια φορές για τα 250 καταστήματα που έπαθαν ζημιές. Για τη νεολαία όμως, για την κοινωνία και τα προβλήματά της δεν ακούσαμε τίποτα. Τι νομίζετε ότι όλοι αυτοί που γεμίζουν τις διαδηλώσεις, τις συνελεύσεις κτλ είναι βαλτοί? Έχετε καταντήσει πια γραφικοί. Όσο και να θέλετε, ο κόσμος πλέον για πρώτη φορά συζητάει και κατεβαίνει στους δρόμους για άλλα πράγματα από αυτά που του μεταδίδετε. Συνεχίστε αυτή τη χαζή κωμωδία. Αυτή τη φορά θα την παίζετε χωρίς θεατές.
  Προς τους καλλιτέχνες : Καιρός να βγείτε στους δρόμους. Δεν γίνατε αυτό που γίνατε, για να εκτελείτε μπροστά σε κλειστά μάτια/ώτα. Γεμίστε την πόλη με δρώμενα. Πάτε στις συνελεύσεις και προτείνετε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και θα δείτε ανταπόκριση. Κατεβείτε στις διαδηλώσεις με δρώμενα. Τι ακριβώς περιμένετε, για να σταματήσετε τον εκφυλισμό στον οποίο έχει φτάσει η τέχνη σήμερα?
  Προς τους ανθρώπους του πνεύματος : Εδώ δύσκολα τα πράγματα. Εσάς σας έχει βαρέσει τόσο η μαλακία τα τελευταία χρόνια, που σημερά έχετε φτάσει στο σημείο να αναμασάτε την προπαγάνδα των καναλιών, που μεταδίδει το κράτος. “Όχι άλλη Βία”, “Βάνδαλοι”, “γνωστοί – άγνωστοι”, “τα παιδιά σήμερα δεν έχουν καλή ανατροφή”. Ξυπνήστε από τον λήθαργο, στον οποίο έχετε περιπέσει και ως γερασμένα μυαλά που είστε ενωθείτε και εσείς με τον κόσμο και κάντε ένα ελάχιστο κάτι. Η πνευματική “πρωτοπορία” αυτής της κοινωνίας είστε αναντίστοιχη της εποχής και αυτό είναι η χειρότερη βρισιά για εσάς.
  Προς τους πολιτικούς : Αφού δεν υπάρχετε, που δεν υπάρχετε, δεν πάτε σπίτια σας? Στις τελευταίες εκλογές υπήρχε ένα μπλουζάκι που έλεγε “ψήφο σε κανένα πούστη, μπουρδέλο τα κάνω και μόνος μου”.
  Προς τους “καπιτάλες” : Μμμ, κάτι μου λέει ότι τελικά εσείς παίρνετε όλες τις αποφάσεις άρα εσείς είστε και το πρόβλημα. Φροντίστε να συνηθίσετε αυτούς τους καιρούς που ζούμε σε μία άλλη ποιότητα δημοκρατίας. Κάτι τρίζει? Μην φοβάστε, μάλλον είναι το έδαφος κάτω από τα πόδια σας.
  Αναρτήθηκε στις Κοινωνία και Πολιτικάντηδες | 84 σχόλια »

  Νομίζω ο inlovewithlife τα λέει καλύτερα από όλους. Μόνο λίγα σχόλια. 1. Μη φοβόσαστε και μην ανησυχείτε. Τα όποια σημαντικά αλλά δευτερεύοντα λάθη δεν συγκρίνονται με τη μεγάλη επιτυχία. Άλλαξε μόνιμα η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Αντικειμενικά και χωρίς να το σχεδιάσει, η εξέγερση των 10 ημερών ξέπλυνε κάπως τη ντροπή των τελευταίων 20 – 30 χρόνων. Δείτε και την ευρωπαϊκή προοπτική: και εδώ και σε άλλες χώρες, αποσύρθηκαν επικίνδυνα αντιδραστικά νομοσχέδια και οι καπιταλιστικές εξουσίες έκλασαν ραπανάκια, μην πάθουν τα ίδια! Μην ξεχνάτε: φτώχεια, ακρίβεια, κακοδιοίκηση, αυταρχισμός, διαφθορά, αστυνομική κτηνωδία, είναι ευρωπαϊκά φαινόμενα και με κανένα τρόπο δεν αποτελούν ελληνικό προνόμιο! Τα στοιχεία που έφεραν αναπόφευκτα την εξέγερση δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Η πίεση στα Ευρωπαϊκά αστικά καθεστώτα δεν σταμάτησε. Ή θα αλλάξουν τακτική ή θα οξύνουν τη σύγκρουση.
  2. Βαρέθηκα τη θρηνωδία των μαγαζατόρων, όσο δίκιο και νάχουν! Πρώτα από όλα, βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Αντί να βγουν στο δρόμο μαζί με τα παιδιά τους και να διεκδικήσουν το δίκιο τους συνολικά, κλαψουρίζουν για ψίχουλα που θα τους ρίξουν οι τύραννοί τους! Το σπίτι τους γκρεμίζεται από την κρίση πάνω στα κεφάλια τους κι αυτοί μαζεύουν τα σπασμένα γυαλικά! Η καταστροφή τους έρχεται από αλλού!
  3. Μην ξεχνάτε ότι έχετε συμμάχους! Οι πυροπαθείς κι οι σεισμόπληκτοι είναι με το μέρος σας, ο αγώνας είναι κοινός. Αυτό δεν είναι αυτονόητο, βρείτε τρόπους για κοινή δράση!
  4. Περιφρουρείστε τις εκδηλώσεις σας και το άσυλο! Από δω και πέρα κανένα κάψιμο, κανένα σπάσιμο, ούτε σε τμήμα ούτε σε τράπεζα ούτε πουθενά. Η άμυνά σας απέναντι στα ΜΑΤ και τα χημικά είναι το δίκιο σας και το πλήθος σας. Αν είσαστε πολλοί, αν έχετε συμμάχους, αν δεν απομονωθείτε, θα νικάτε πάντα. Η νίκη δε μετριέται με τραυματίες, αλλά με την αγανακτισμένη συσπείρωση του λαού. Στο Πολυτεχνείο είχαμε τη φωνή μας και το δίκιο μας. Ούτε κουκούλες ούτε μολότοφ. Απέναντι είχαμε τανκς και μπάτσους με πολυβόλα. Δεν σπάσαμε ούτε ένα μαγαζί να πάρουμε πχ. δίκαννα, κι αυτό αποφασίστηκε, δεν ήταν τυχαίο! Ρίξαμε τη χούντα! Η σειρά σας τώρα!
  5. Μην ξεχνάτε ποιόν συμφέρουν οι καταστροφές. Είδατε το video στην εκπομπή του Λαζόπουλου; Κουκουλοφόροι με λοστάρια, παρέα με μπάτσους! Ξέρετε ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε τέτοια ξεκάθαρη απόδειξη στα κανάλια; Τι λένε για αυτό οι μαγαζάτορες; Δεν γίνεται σωστή εκμετάλλευση! Πρέπει να χρησιμοποιηθεί πιο πολύ.
  Νάσαι καλά ρε inlovewithlife, που μ’ έβαλες να διαβάζω blog στα γεράματα!
  Διαβάστε:
  http://www.zougla.gr/news.php?id=16423
  http://www.zougla.gr/news.php?id=16292
  http://www.zougla.gr/news.php?id=17429
  http://www.zougla.gr/news.php?id=16983
  http://www.zougla.gr/news.php?id=17073
  http://www.zougla.gr/news.php?id=16425
  http://www.zougla.gr/news.php?id=16023

  Γιάννης Μπακόπουλος
  Μαθηματικός
  Επιστημονικός συνεργάτης
  Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών του Ινστιτούτου
  Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
  http://cag.dat.demokritos.gr/
  yannisbakopoulos@yahoo.com
  6944820323

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: