Εξουσία Ερχόμαστε (για την ανατροπή σου)!

by

με σκοτώνουν τα αφεντικά

Πραγματικότητα του Κράτους και των ΜΜΕ : Η κυβέρνηση ανασχηματίζεται στο ένα της και το αυτό. Οι νέοι υπουργοί συγχαίρουν τους προκατόχους τους για το τιτάνιο έργο που επέδειξαν κατά τη θητεία τους και υπόσχονται να το συνεχίσουν, κάνοντας και μία παραβολή για τις υψηλές απαιτήσεις του κόσμου, ώστε να αφήσουν και μια χαραμάδα της πραγματικότητας στην άκρη της φωτογραφίας.

kosmos2

Κοινωνική Πραγματικότητα : Η πίεση στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα γενικεύεται. Οι γιορτές του επίπλαστου τελείωσαν και οι περικοπές θέσεων εργασίας σιγά σιγά δείχνουν πως θα μοιάζει η κατάσταση τον Μάιο – Ιούνιο με την κορύφωση της κρίσης. Μεγάλες παραγωγικές μονάδες χρεωκοπούν σχεδόν σε κάθε γεωγραφική περιοχή της χώρας, ενώ η μικρομεσαία επιχείρηση δέχεται σοβαρά πλήγματα από την έλλειψη κατανάλωσης. Τα ψήγματα κοινωνικού κράτους και παροχών εξανεμίζονται σε χρόνο ντε -τε μέσα από έναν συνδυασμό ανικανότητας και κακώς προσειλημμένου νεοφιλελευθερισμού των Αλογοσκούφηδων και των ακολούθων τους. Η εκκλησία (η Αγγλικανική αλλά, φαντάζομαι, και η εγχώρια δε θα διαφωνεί) συστήνει προσευχές γαληνέματος ψυχής στους απολυμένους και προσευχές ευχαριστίας στον θεό και υπόσχεσης πιο εντατικής εργασίας για όσους έχουν ακόμη δουλειά. Η εξουσία συστήνει αυτό που μόνο ξέρει – καταστολή. Εμείς συστήνουμε ότι τώρα ήρθε η στιγμή για την επανάκτηση του κοινωνικού πλούτου. Ο ταξικός πόλεμος που τόσα χρόνια μαινόταν υπογείως τώρα οξύνεται και η εξουσιαστική ελίτ δείχνει τα δόντια της. Μόνο που αυτή τη φορά έχει και η κοινωνία δόντια. Αυτή τη φορά δε θα χαριστούμε σε κανέναν.

kosmos

Πραγματικότητα του Κράτους και των ΜΜΕ : Ερασιτεχνικές προβοκάτσιες του κράτους πρώτα στοχοποιούν το άσυλο και μετά θυσιάζουν έναν άνθρωπο (και οι μπάτσοι είναι άνθρωποι, παρ’ όλη την αλλοτρίωση από τη θέση τους στο σύστημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται) στο βωμό της αλαζονίας της εξουσίας. Ο ιδεολογικός πόλεμος από τα ΜΜΕ διαχέει ένα επίπλαστο κλίμα φόβου και ομοιάζει το κίνημα απλώς ως αντίπαλη συμμορία της κραταιάς συμμορίας του κράτους και των αφεντικών. Κάποιες καρέκλες τρίζουν χοντρά και τώρα μπαίνουν τα μεγάλα μέσα. Μετά τα σημερινά είναι πλέον ξεκάθαρο η εξουσία επιλέγει τη στρατηγική της έντασης, όπως την ξεπατίκωσε από το θάνατο της Ιταλικής αυτονομίας. Όμως τίποτα δε μοιάζει σήμερα με την Ιταλία του ’70 αλλά ούτε και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αυτή την επιλογή η εγχώρια εξουσία διαπράττει ένα ολέθριο λάθος και υπογράφει σήμερα την καταδίκη της. Μετά από το πέρας αυτού του χρόνου τίποτα στην Ελλάδα δε θα είναι το ίδιο. Οι κλονισμοί στα δίκτυα εξουσίας θα συμβούν σε όλα τα επίπεδα.

kosmos3

Κοινωνική Πραγματικότητα :Σήμερα 15 – 20 χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας μαζικά και περιφρουρημένα. Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν ανελέητα και αναίτια. Μεταξύ πολλών άλλων διαδηλωτών συλλαμβάνονται μαζικά 18 δικηγόροι και όλοι οι συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. Η αστυνομία διαλύει με τη βία τη συγκέντρωση αλληλεγγύης απέξω από το αστυνομικό μέγαρο. Στη ΓΑΔΑ πάει μέχρι και ο Παξινός του ΔΣΑ και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Η στρατηγική της έντασης έχει ξεκινήσει αλλά αυτή τη φορά θα γυρίσει μπούμερανγκ. Καταλήψεις ανοίγουν σε όλη την ΑΘήνα. Παντού γίνονται συνελεύσεις, εκδηλώσεις, κοινωνικός αναβρασμός. Στις 17 Γενάρη πανελλαδική συγκέντρωση στη Λάρισα όπου 17 ανήλικοι και άλλος κόσμος διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό. Κανένας δε θα αφεθεί στα χέρια του κράτους. Δε χωράμε όλοι στις φυλακές σας. Η επέκταση του κινήματος στον κόσμο της εργασίας είναι δεδομένη. Εξουσία ερχόμαστε (για την ανατροπή σου)!

kosmos4

ΥΓ. Και μια ανακοίνωση – Θέση της ΑΚ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ! ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ! ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!

Οι ριπές που ρίχτηκαν και τραυμάτισαν τον αστυφύλακα των ΜΑΤ δεν έπληξαν το καθεστώς ούτε τη «δημοκρατία», όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε όλες οι κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις και τα golden boys της δημοσιογραφίας. Οι ριπές ρίχτηκαν ενάντια στο πολύμορφο κίνημα του Δεκέμβρη, ενάντια στην εξέγερση του Δεκέμβρη, ενάντια ακόμη και στη λαϊκή βία της εξέγερσης για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονται αυτοί που τις έριξαν.
Κάθε ένοπλη ενέργεια δεν είναι κατ΄ ανάγκην πολιτική. Και αυτές οι δύο που έγιναν στην Πολυτεχνειούπολη και στα Εξάρχεια, από το συμβολισμό τους και μόνο, δεν ήταν σίγουρα πολιτικές.
Όλοι μας σε περιόδους κοινωνικής εξέγερσης υποστέλλουμε κάθε ταυτότητα, πολιτική ή ιδεολογική. Ξέρουμε ότι κανείς δεν μπορεί να υποκαθιστά το κίνημα, να θεωρεί ότι μπορεί να το «καπελώνει» και να το οριοθετεί στη βάση δικών του επιδιώξεων.
Η εξέγερση αυτή διεκδίκησε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Το κίνημα αυτό, άμορφο, όμορφο και άνομο, μπόρεσε να δώσει στους καταπιεσμένους τη δυνατότητα να εφορμήσουν στο κέντρο της πολιτικής ζωής. Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι κρατούμενοι, οι εργαζόμενοι επανακατέλαβαν το δημόσιο χώρο διεκδικώντας εκ νέου τη ζωή τους.
Το κίνημα δεν είναι σε ύφεση. Το κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω. Το κίνημα δεν απολογείται για πράξεις ξένες προς αυτό. Οι προοπτικές και η δυναμική του είναι μπροστά μας: οι φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, οι αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις, οι κινητοποιήσεις για τους συλληφθέντες με αποκορύφωμα τη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στη Λάρισα στις 17 του Γενάρη. Τα αιτήματα του κινήματος είναι επίκαιρα όσο ποτέ: Αφοπλισμός της αστυνομίας! Διάλυση των ΜΑΤ! Απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων! Κατάργηση των τρομονόμων και πτώση του καθεστώτος των δολοφόνων!
8 Γενάρη 2009
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Advertisements

3 Σχόλια to “Εξουσία Ερχόμαστε (για την ανατροπή σου)!”

 1. VASILIS Says:

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ «ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ» ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ…
  Στόχος είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα και όχι η δημοκρατία και η λεγόμενη ομαλότητα, ούτε η αποσταθεροποίηση της χώρας, όπως ισχυρίζονται διάφορες πλευρές. Οι προβοκάτσιες αποσκοπούν στην τρομοκράτηση και στον εκφοβισμό λαϊκών στρωμάτων, στην υποταγή τους και στην ενίσχυση των μέτρων κρατικής καταστολής.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ…
  ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ Α.Κ και ΚΚΕ !!!

 2. Γιάννης Says:

  «ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ Α.Κ και ΚΚΕ !!!»

  Δεν πρόκειται περί σύμπτωσης απόψεων κανενός κινήματος,
  πρόκειται περί σύμπτωσης απόψεων ΚΑΘΕ σκεπτόμενου ανθρώπου,
  ασχέτως πολιτικής παράταξης…

  (Μέχρι και 2 ακροδεξιοί που ξέρω συμφωνούν)

  Υ.Γ.: Αναρχικός κι ειρηνιστής ως το κόκκαλο

 3. Tic Tac Says:

  Ε ναι ρε Βασιλη! Σιγα τωρα την ταυτοποιηση.

  In love, συμφωνω με το λογο σου. Το κινημα αλλαζει προς μια πιο πολιτικη κατευθυνση, αποτιμωντας και τη βια που εγγενως επρεπε να χρησιμοποιησει.
  Καμια υφεση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: