Grenade Up Your Arse!

by

στέκι χειροβομβίδα

Χθες στις 22:00 έγινε επίθεση με επιθετική χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια. Κάποιος (οι?) πέρασε και πέταξε τη χειροβομβίδα στο παράθυρο του πρώτου ορόφου του στεκιού. Η χειροβομβίδα έσπασε το πρώτο τζάμι του παραθύρου αλλά ευτυχώς όχι το δεύτερο (το παράθυρο είχε διπλά τζάμια), έπεσε πίσω σε παρτέρι και εξερράγη. Από την έκρηξη γέμισαν θραύσματα οι γύρω τοίχοι και έσπασαν πολλά τζάμια από παράθυρα και πόρτες. Εκείνη τη στιγμή στον πρώτο όροφο είχε συνέλευση συλλογικότητα και βρίσκονταν μέσα 20 – 25 άτομα. Ακριβώς απέναντι (απόσταση 4 μέτρα) το καφενεδάκι «Αθήναιον» ήταν γεμάτο. Θραύσματα έσπασαν το πρώτο τζάμι της τζαμαρίας και επίσης σταμάτησαν στο δεύτερο. Αμέσως μετά υπήρχαν καρέκλες με πλάτες ανθρώπων κολλημένες στη τζαμαρία. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Μπορούμε ενδεικτικά να φανταστούμε τι θα γινόταν αν το τζάμι του παραθύρου ή της τζαμαρίας ήταν μονό, αν το παράθυρο ήταν ανοιχτό, αν κάποιος τυχαία έβγαινε έξω εκείνη την ώρα κτλ.

Τρία πράγματα :

1. Η επίθεση καταλογίζεται στο κράτος και τις συμμορίες του (Ελ.Ας, Μυστικές Υπηρεσίες, Φασίστες – Παρακρατικοί).
2. Η επίθεση είχε στόχο έναν μαζικό κοινωνικό χώρο και σκοπό να προξενήσει νεκρούς.
3. Τα ΜΜΕ έχουν σε μεγάλο βαθμό αποσιωπήσει την επίθεση.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι :

1. Μπορούσαν να χτυπηθούν διάφοροι χώροι. Χτυπιέται όμως ο συγκεκριμένος χώρος, για να ασκηθεί πίεση σε κομμάτια της αριστεράς να οπισθοχωρήσουν από τις θέσεις που πήραν τον Δεκέμβρη και να διακόψουν κάθε σχέση τους με το ανταγωνιστικό κίνημα. Το μήνυμα είναι συγκεκριμένο και οι παραλήπτες πολλοί.
2. Επιλέγεται η στρατηγική της έντασης απέναντι στο κίνημα και τους μαζικούς του χώρους. Η επιλογή αυτή, όπως διδάσκει η ιστορία, έχει στόχο να τσακίσει και να τρομοκρατήσει ολόκληρη την κοινωνία, αρχίζοντας από πιο ενεργά κομμάτια της. Περιστολές δικαιωμάτων είναι δεδομένες.
3. Η απάντηση από μέρους μας δε μπορεί να είναι ούτε σπασμωδική ούτε συναισθηματικά φορτισμένη ούτε στο συμμορίτικο πεδίο του κράτους, οπού έχει υπεροπλία. Η απάντηση σε συνεννόηση όλων με όλους μπορεί να είναι μόνο ο μαζικός ανοιχτός αγώνας.
4. Όταν αγγίζετε έναν από εμάς, τα βάζετε με όλους μας.

Περισσότερα
athens.indy
indy.gr
σκύλος

Διαβάστε
Ανακοίνωση του Δικτύου

Advertisements

2 Σχόλια to “Grenade Up Your Arse!”

  1. inlovewithlife Says:

    Πρέπει να μπει τώρα μία ταυτόχρονη πορεία σε όλες τις πόλεις ενάντια στην παρακρατική καταστολή και για την απελευθέρωση των ομήρων του Δεκέμβρη. Η πορεία θα πρέπει να έχει αβάτζο μία βδομάδα για να οργανωθεί και να καλεστεί καλά και από όλους. Όπως και με την Κούνεβα, δε θα ξέρουν που να κρυφτούν.

  2. Elikas Says:

    Μία διόρθωση: η χειροβομβίδα ήταν «αμυντικού» τύπου, που σημαίνει ότι εκτοξεύει καμιά ογδονταριά θραύσματα με εμβέλεια θανάσιμου τραυματισμού περίπου 10-15 μέτρα. Πολύ πιο δολοφονική από μία χειροβομβίδα «επιθετικού» τύπου, που δεν εκτοξεύει θραύσματα και χρησιμοποιείται κυρίως για να προκαλέσει σύγχυση (τέτοια ήταν αυτή που έριξε ο Ε.Α. στο χτύπημα της Μπουμπουλίνας). Οι όροι «αμυντική» και «επιθετική» είναι ελληνική εφεύρεση που προσπαθεί να εξωραΐσει ένα φονικό όπλο με θετικούς συνειρμούς.

    Συμφωνώ με τα συμπεράσματα σου, κυρίως με το ότι δεν πρέπει να απαντηθεί αυτό το χτύπημα με σπασμωδικές και συναισθηματικά φορτισμένες κινήσεις. Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι και η κύρια επιδίωξη των ηθικών αυτουργών, να εξωθήσουν μέρος του κινήματος σε τυφλές και βίαιες πράξεις ώστε να μπορούν πιο εύκολα να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν τη δυναμική του Δεκέμβρη.

    Αρνούμαστε να μπούμε στον γύψο τους και θα παραμείνουμε ενωμένοι, ενοχλητικοί και πολιτικά νηφάλιοι. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ανώδυνες πορείες με κεριά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: