Αντίσταση στη Βιοτεχνολογία της Κυριαρχίας

by

βιοτεχνολογία

Από την εμφάνισή της πάνω στη γη η γεωργική δραστηριότητα πέρασε πολλές φάσεις. Στη σύγχρονη εποχή, η ολοκληρωτική εκβιομηχάνιση της γεωργίας επιχειρείται να αντικατασταθεί από ένα μοντέλο γεωργίας με βάση τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Στο μοντέλο αυτό όλο το input της παραγωγής, από τους γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους μέχρι τα ανάλογα φυτοφάρμακα, ανήκουν σε πολυεθνικές εταιρείες. Τόσο για τους πραγματικούς παραγωγούς, δηλαδή τους αγρότες, όσο και για τους καταναλωτές, δηλαδή τις κοινωνίες, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ελέγχου της διαδικασίας.

Από τις μαζικές αυτοκτονίες ινδών αγροτών ως τις πρόσφατες μαζικές καταστροφές σοδειών καλαμποκιού στη Ν. Αφρική η βιοτεχνολογία της κυριαρχίας δείχνει τα δόντια της. Καθώς αναπτύσσεται, ο καπιταλισμός εμπορευματοποιεί όλο και περισσότερες πτυχές της ζωής ελαττώνοντας περαιτέρω τη δυνατότητα αυτονομίας για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες. Σήμερα, το σύνθημα «ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία» παίρνει νέα διάσταση.

Σύντροφοι/ισσες από το δίκτυο Κοινός Τόπος καλούν σε πορεία στις 9/5/09, ώρα 11.00, στο Σύνταγμα, ενάντια στο συνέδριο της Bionova, του εγχώριου οχήματος για την προώθηση της βιοτεχνολογίας των πολυεθνικών.

Διοργανώνουν επίσης τριήμερο εκδηλώσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης με το ίδιο θέμα.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Αντίσταση στη Βιοτεχνολογία της Κυριαρχίας”

  1. L’Enfant de la Haute Mer Says:

    Η σπορά του θανάτου (ανάρτηση Νοεμβρίου) :

    http://inconue.wordpress.com/2008/11/22/%ce%b7-%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85-1/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: