Φαντάσου έναν Κόσμο

by

jimmy wales

«Φαντάσου έναν κόσμο, στον όποιο κάθε ένας άνθρωπος στον πλανήτη έχει ελεύθερη πρόσβαση στο σύνολο όλης της ανθρώπινης γνώσης.»
Jimmy Wales, Ιδρυτής της Wikipedia

Μία έκκληση από τον ιδρυτή της Wikipedia Jimmy Wales

Σήμερα, σου ζητώ να κάνεις μία δωρεά για την υποστήριξη της Wikipedia.

Ξεκίνησα τη Wikipedia το 2001 και μέσα στα τελευταία οκτώ χρόνια είδα με απεριόριστο θαυμασμό και σεβασμό εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντών να συνδράμουν για το χτίσιμο της μεγαλύτερης εγκυκλοπαίδειας στην ανθρώπινη ιστορία.

Η Wikipedia δεν είναι ένας εμπορικός ιστότοπος. Είναι μία κοινοτική δημιουργία, γραμμένη και θεμελιωμένη εξ ολοκλήρου από ανθρώπους σαν και εσένα. Περισσότεροι από 340 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τη Wikipedia κάθε μήνα – σχεδόν το ένα τρίτο του διαδικτυακά συνδεδεμένου κόσμου. Είσαι μέλος αυτής της κοινότητας.

Πιστεύω σε μας. Πιστεύω ότι η Wikipedia γίνεται όλο και καλύτερη. Αυτή είναι και η όλη ιδέα. Ένας άνθρωπος γράφει κάτι, ένας άλλος το βελτιώνει λιγάκι και έτσι αυτό βελτιώνεται με τον χρόνο. Αν το βρίσκεις χρήσιμο σήμερα, φαντάσου τι μπορούμε να πετύχουμε σε 5, 10, 20 χρόνια.

Η Wikipedia δείχνει τη δύναμη ανθρώπων σαν και εμάς να κάνουμε εξαιρετικά πράγματα. Άνθρωποι σαν και εμάς τη γράφουμε λέξη προς λέξη. Άνθρωποι σαν και εμάς τη στηρίζουμε οικονομικά. Αυτό είναι απόδειξη της από κοινού δύναμής μας να αλλάξουμε τον κόσμο.

Πρέπει να προστατέψουμε τον χώρο όπου το σπουδαίο αυτό έργο λαμβάνει χώρα. Πρέπει να προστατέψουμε τη Wikipedia. Πρέπει να την κρατήσουμε δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Πρέπει να την κρατήσουμε ανοιχτή, ώστε να χρησιμοποιείς την πληροφορίας εντός της όπως επιθυμείς. Επιθυμούμε να την μεγαλώνουμε, ώστε να διαχέουμε τη γνώση παντού και να καλούμε σε συμμετοχή τους πάντες.

Το Ίδρυμα Wikimedia είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιούργησα το 2003 για τη λειτουργία, την ανάπτυξη, τη σωστή διαχείριση και την προστασία του εγχειρήματος της Wikipedia. Για 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο και με προσωπικό λιγότερων από 35 ανθρώπων, το ίδρυμα αυτό τρέχει τον πέμπτο μεγαλύτερο σε αναγνωσιμότητα ιστότοπο σε όλο τον κόσμο. Ζητώ τη βοήθεια σου, ώστε να συνεχίσουμε.

Φαντάσου έναν κόσμο, στον όποιο κάθε ένας άνθρωπος στον πλανήτη έχει ελεύθερη πρόσβαση στο σύνολο όλης της ανθρώπινης γνώσης. Προς τα εκεί οδεύουμε. Και με τη βοήθειά σου εκεί θα φτάσουμε.

Σε ευχαριστώ που χρησιμοποιείς τη Wikipedia. Είσαι μέρος της ιστορίας : παρακαλώ κάνε δωρεά σήμερα

Jimmy Wales

Ιδρυτής, Wikipedia

Περισσότερα :

* Που πηγαίνουν τα χρήματά μου?
* Που μπορώ να βρώ περισσότερη πληροφορία για τα οικονομικά της Wikipedia?
* Ποια είναι τα σχέδιά σας? Που πηγαίνει όλο αυτό?

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Φαντάσου έναν Κόσμο”

  1. Tweets that mention Φαντάσου έναν Κόσμο « in_love_with_life -- Topsy.com Says:

    […] This post was mentioned on Twitter by nikos roussos, cmdel. cmdel said: "Φαντάσου έναν Κόσμο" http://bit.ly/5pX2tY (via feedly) […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: