Ροζάρνο, Καλαβρία

by

Ο φασισμός ως πολιτική διαίρεσης των ανθρώπων ισχυροποιεί και εδραιώνει κάθε σχέση εξουσίας σε μία κοινωνία, όχι μόνο αυτές μεταξύ αυτών που ανήκουν και αυτών που δεν ανήκουν στη φυλή. Οποιοσδήποτε αποκλίνει, διαφωνεί, αντιδρά, αντιστέκεται, αντιμετωπίζεται ως ξένο σώμα και κατατάσσεται αυτομάτως στους κατώτερους της κοινωνίας. Η πολιτική της διαίρεσης είναι εκ φύσεως φασιστική, γιατί εγγενώς δεν ανέχεται την άλλη άποψη. Συνοδεύεται πάντα από αύξηση της στρατιωτικοποίησης του καθεστώτος, εξύμνηση της βίας και διάχυσή της στην κοινωνία. Η δε καπιταλιστική αγορά έχει δείξει στην ιστορία ότι δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σύστημα της φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας αλλά μπορεί να συμβιβαστεί με ολοκληρωτικά δικτατορικά καθεστώτα για κάποιο χρονικό διάστημα, όταν η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων το επιτάσσει (πρβλ. απόψεις Χάγιεκ, θητεία Friedman στη δικτατορία του Πινοσέτ).

Η επένδυση του πολιτικού συστήματος επί έτη στον φασισμό δρέπει από ό,τι φαίνεται καρπούς στην Ιταλία. Με την τακτική αυτή οι απανταχού σχέσεις εξουσίας στη χώρα ισχυροποιούνται επικίνδυνα για την Ιταλική κοινωνία. Από την άρχουσα τάξη, καραγκιόζης της οποίας είναι ο Μπερλουσκόνι, μέχρι τη Μαφία, που από παλιά σκότωνε κομμουνιστές και αναρχικούς, για να συνεχίζει απερίσπαστα την οικονομική εκμετάλλευση των περιοχών, που λυμαίνεται. Ο εμφανής στόχος είναι οι μετανάστες. Στην ουσία όμως ο στόχος είναι κάθε κοινωνικό κίνημα και κάθε άποψη που αμφισβητεί ό,τι ενσαρκώνει διαχρονικά η ιδέα του «έθνους», την τυφλή υπακοή στην εξουσία.

Όταν χτυπάνε έναν μετανάστη, μας χτυπούν όλους. Όταν μας διαιρούν, χτυπούν την ελευθερία μας. Όταν οι εγχώριοι βλάχοι, αρβανίτες, σλάβοι και λοιποί καθαρόαιμοι απόγονοι του Περικλή και των ΕΛ βγουν από τις οθόνες των τηλεοράσεων, που αναπαράγουν τον σκοταδισμό τους σαν τηλεβόες, και έρθουν στο δρόμο, ενάντια στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες, εμείς μαζί, μετανάστες και μη, θα τους περιμένουμε. Πλήρης ισότητα με τους μετανάστες τώρα ως το πρώτο βήμα για την πλήρη ισότητα μεταξύ των ανθρώπων αύριο.

ΥΓ. Ωραία η διαφήμιση? Φανταστείτε τώρα στη θέση των ινδών, που κάνουν τη λάμπα, να υπήρχαν λευκοί. Ή ακόμη καλύτερα ΕΛληνες. Η ανισότητα έχει πάντα δύο όψεις. Η ισότητα μία.

Από Ελευθεροτυπία

Advertisements

3 Σχόλια to “Ροζάρνο, Καλαβρία”

 1. Chaca-Khan Says:

  τρελό το βίντεο!

 2. xamogelo Says:

  Εμένα πάντως δεν είναι η διπλή όψη που μου δημιουργεί απέχθεια αλλά εικόνα αυτή καθαυτή.

 3. ilias Says:

  Μετά τον ww2 η απο-φασιστικοποίηση της Ιταλίας -αντίθετα από τη χιτλερική Γερμανία- δεν έγινε ποτέ. Ο λόγος ήταν η μαζικότητα του κομμουνιστικού κόμματος. Έτσι ο φασισμός χρησιμοποιήθηκε σαν αντίβαρο. Ο Μπερλουσκονισμός εκεί έχει τις ρίζες του. Κάτι αντίστοιχο υποστηρίζει ο Μπαντιού πως έγινε και στη Γαλλία με τα υπολείμματα της κυβέρνησης Vichy.
  (De quoi Sarkozy est-il le nom ?) Αυτά που βλέπουμε στην Καλαβρία είναι κάποια από τα αποτελέσματα, όταν το πράγμα ξεφεύγει από τον έλεγχο..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: