Άδικα αλλά αναγκαία

by

δασκαλόπουλος

«Άδικα αλλά αναγκαία» χαρακτήρισε σε δημόσια δήλωσή του τα πρόσφατά μέτρα ισοπέδωσης της κοινωνίας από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Είπε και άλλα βέβαια στη δήλωση αυτή, για μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, για να ενισχύσουν την «ανταγωνιστικότητα» της εθνικής μας οικονομίας, ώστε να προσεγγίσουμε τους ρυθμούς και τις συνθήκες εργασίας των Κινέζων.

Αλλά η δήλωση αυτή καθεαυτή δημιουργεί πολλές σκέψεις. Γιατί είναι πρωτοφανής κατάντια για μία κυβέρνηση να αδειάζεται με την ρητορική μίας, έστω υποκριτικής, ηθικής από το κεφάλαιο, τα συμφέροντα του οποίου εκπροσωπεί σε βάρος της κοινωνίας. Η δήλωση μπορεί δηλαδή να μεταγραφεί στο λαϊκότερο ως «(τ)ο παρακάνατε με τα μέτρα. Τέτοια και τόσο ταχύτατη ισοπέδωση της κοινωνίας δεν είχαμε ελπίσει ούτε στα πιο όμορφα όνειρά μας».

Από την άλλη, από πότε κ. Δασκαλόπουλε και το συνάφι σας μας γίνατε και ηθικοί; Δεν το ξέραμε ότι στον αστερισμό των δικών σας αξιών υπήρχε και η έννοια του κοινωνικά άδικου. Γιατί στα εργατικά ατυχήματα, στην ανεργία, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στη μαύρη εργασία, στην επιστροφή του 12ωρου αλλά και στην καταστροφή της φύσης, στις μίζες, στην καταλήστευση του κοινωνικού πλούτου και στο γκρέμισμα των κοινωνικών κατακτήσεων αλλά και στον ίδιο τον πυρήνα της μισθωτής σκλαβιάς, για όλα τα οποία η τάξη σας είναι υπεύθυνη, δεν υπάρχει τίποτα δίκαιο.

Επομένως, ένα συμπέρασμα βγαίνει από μία τέτοια υποκριτική δήλωση του επίσημου στόματος των αφεντικών. Ότι αυτοί τα θέλουν ΟΛΑ. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να μην τους αφήσουμε τίποτα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: