Ο Πόλεμος Άρχισε – Οφείλουμε να τον Συνεχίσουμε

by

gamato συγκέντρωση

Mε συντονισμένες επιδρομές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αριδαία το Ελληνικό κράτος συνέλαβε έξι άτομα ως διαχειριστές του ιστοτόπου gamato.info με κακουργηματικές κατηγορίες περί παραβίασης του νόμου πνευματικής ιδιοκτησίας. Δόθηκε δε σήμα στη διεθνή αστυνομία για την αναζήτηση άλλων δύο ατόμων στο εξωτερικό. Το gamato.info ήταν η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης και αρχειοθέτησης αρχείων torrent στο Ελληνικό διαδίκτυο. Λίγες μέρες μετά ανακοινώθηκε από τους διαχειριστές του το κλείσιμο και του δεύτερου δημοφιλέστερου ιστοτόπου τέτοιου είδους, blue-whitegt.com από φόβο νέας κατασταλτικής επίθεσης.

Ως αντίδραση στην καταστολή της ελευθερίας και των δικαιωμάτων στο διαδίκτυο εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκφράζοντας αφενός την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες για το gamato και αφετέρου την αντίθεσή τους στις κατασταλτικές επιθέσεις. Οι μαζικές αυτές συγκεντρώσεις για ένα τέτοιο ζήτημα είναι πρωτοφανείς και ιδιαίτερα ελπιδοφόρες για την Ελλάδα.

Ως απάντηση αλλά πιο πολύ από φόβο ως προς τις κοινωνικές αντιδράσεις και αντιστάσεις το Ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωνογραφικής Βιομηχανίας Ελλάδας, από τις καταγγελίες και την οποιουδήποτε άλλου είδους «πίεση» του οποίου προέκυψε η καταστολή του gamato και του blue-whitegt, εξέδωσε δελτίο τύπου – μνημείο παραφοράς και κήρυξης πολέμου στην πειρατεία στο ύφος και το ήθος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Το μόνο που μπορούμε από εδώ να τους πληροφορήσουμε είναι ότι δεν έχουν δει τίποτα ακόμη από τις κοινωνικές αντιστάσεις που έρχονται στον πόλεμο που κήρυξαν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: