Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2010

by

pp2010

Ημέρα : Κυριακή, 9 Μάη. Τόπος : στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων. Τρίτος χρόνος της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας και το κίνημα μεγαλώνει. Συμμετοχές από 30 πόλεις. Χιλιάδες χιλιάδων ποδηλάτες στο δρόμο σε όλη τη χώρα.

Ως κοινωνικό κίνημα εδώ και χρόνια διεκδικούμε τον χώρο μας στην πόλη, την οικολογική μετακίνηση, την ποιότητα ζωής, την ψυχαγωγία στην καθημερινότητα. Δείχνουμε με την καθημερινή μας πράξη στους συμπολίτες έναν καλύτερο, πιο οικολογικό, πιο διασκεδαστικό, γρηγορότερο και φθηνότερο τρόπο μετακίνησης από το αυτοκίνητο. Επιβάλλουμε τις πολιτικές μας, όπως έχουν προκύψει από τις ανάγκες μας, στα κρατικά κέντρα αποφάσεων. Αλλάζουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο μέσα από τη συλλογική άμεση δράση.

ΥΓ. Τα κοινωνικά κινήματα αποτελούν τη σύγχρονη απάντηση στο υπάρχον πολιτικό – οικονομικό σύστημα εξουσίας. Το καθημερινό τους χτίσιμο σε κάθε πτυχή της ζωής είναι ο μονόδρομος για ένα καλύτερο μέλλον. Οι χιλιαστικές υποσχέσεις περί ουτοπίας, οι οποίες υποτίθεται ότι θα προγματοποιούνταν χωρίς τη συμμετοχή μας, έχουν χρεωκοπήσει οριστικά. Η ένταξη όλων μας από το πιο μικρό και ασήμαντο στο πιο μεγάλο και σημαντικό κίνημα είτε πολιτικής, είτε κοινωνικής, είτε πολιτιστικής φύσης σε αυτόνομη βάση από το κράτος και το κεφάλαιο είναι η διέξοδος στο αδιέξοδο, που βιώνουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: