Διακόπτη OFF του Διαδικτύου στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, δίνει νομοσχέδιο υπό ψήφιση

by

off internet

Πολύ σημαντική είδηση από το BABYLONIA.GR με περαιτέρω πληροφορίες.

Ομόφωνα, επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ έστειλε στο σώμα προς ψήφιση νομοσχέδιο όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος θα μπορεί με την επίκληση «έκτακτης ανάγκης» να παίρνει υπό τον έλεγχό του ή και να απενεργοποιεί τη λειτουργία τμημάτων του Internet.

Η προτεινόμενη νομοθεσία θα υποχρεώνει κάθε ISP, εταιρία λογισμικού και μηχανή αναζήτησης να «συμμορφώνεται αμέσως με τυχόν έκτακτα μέτρα ή ενέργειες» του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ένα νέο Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών (National Center for Cybersecurity and Communications) θα μπορεί να παρακολουθεί τους παρόχους, τις ιδιωτικές ιστοσελίδες και υπηρεσίες που έχουν σχέση με το Διαδίκτυο στις ΗΠΑ, καθώς και μεγάλες εταιρίες κρίσιμης σημασίας για το internet σε όλο τον κόσμο.

Κάθε εταιρία θα είναι υποχρεωμένη να λάβει μέρος σε «ανταλλαγή πληροφοριών» με την κυβέρνηση και να πιστοποιηθεί από το NCCC ότι έχουν εφαρμοστεί τα εγκεριμένα μέτρα ασφάλειας. Επιπλέον, κάθε εταιρία που στηρίζεται στο internet, τα τηλεφωνικά συστήματα ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή θα μπορεί να είναι υπό τις διαταγές του NCCC.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, σε «περίπτωση ανάγκης» το ίντερνετ στις ΗΠΑ θα κλείνει, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πρόσβαση σε δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης όπως η Google αλλά και τα θυγατρικά sites της όπως το YouTube, το Blogger κτλ. Επιπλέον, οι service providers, οι οποίοι έχουν βάση τις ΗΠΑ, θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Εκ των πραγμάτων το “νεκρωμένο” internet στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα επηρεάσει όλο τον κόσμο.

Ο μόνος περιορισμός σε αυτές τις έκτακτες εξουσίες είναι αυτός που περιγράφεται σε μόνο μία παράγραφο ανάμεσα στις 197 σελίδες του κειμένου. Η παράγραφος αυτή αναφέρει πως η NCCC, η νέα αυτή υπηρεσία ασφάλειας, δεν θα μπορεί να διατάξει τους παρόχους να παρακολουθούν τους πολίτες της χώρας εκτός και αν είναι νομίμως εξουσιοδοτημένες.

Advertisements

4 Σχόλια to “Διακόπτη OFF του Διαδικτύου στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, δίνει νομοσχέδιο υπό ψήφιση”

 1. imwrong Says:

  Όταν σκουραίνουν τα πράγματα, τα πεδία της καταστολής θα διευρυνθούν. Με το δεδομένο πως σήμερα ο κύκλος της σοβαρής αντιπληροφόρησης εξαρτάται σχεδόν απολύτως από τη λειτουργία του διαδικτύου, μήπως πρέπει ν’ αρχίσουμε να βλέπουμε ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις και ηλεκτρονικής δικτύωσης σε μια περίπτωση κατεβάσματος του διακόπτη – είτε από τις ΗΠΑ είτε από την Ελλάδα, ανάλογα με τις συνθήκες;

 2. ias0nas Says:

  Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν τεχνικά. Το ερώτημα είναι αν θα οργανωθούν ομάδες για να τις προσφέρουν σε περίπτωση που φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο.
  Πάντως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μου φαίνεται να είναι μια τελευταία άμυνα σε έκτακτη περίπτωση. Η αντιπληροφόρηση δεν είναι κάτι που θα ξεσπάσει από τη μια μέρα στην άλλη και δεν μου φαίνεται πως αντιμετωπίζεται με τέτοιου είδους μέτρα.
  Τα μέτρα που έχουν στο μυαλό τους οι Αυστραλοί μου ακούγονται περισσότερο προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση αντιπληροφόρησης.

 3. Διακόπτη OFF του Διαδικτύου στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, δίνει νομοσχέδιο υπό ψήφιση : Real-Politics Says:

  […] Πολύ σημαντική είδηση από το BABYLONIA.GR με περαιτέρω πληροφορίες via inlovewithlife […]

 4. Διακόπτη OFF του Διαδικτύου στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, δίνει νομοσχέδιο υπό ψήφιση | Politicsonline.gr Says:

  […] είδηση από το BABYLONIA.GR με περαιτέρω πληροφορίες via inlovewithlife AKPC_IDS += "373588,";Popularity: unranked [?]Σχετικές ΑναρτήσειςΈτοιμο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: