Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης κατά του J. Assange

by

Julian Assange

Με εκπληκτική ταχύτητα διαδίδεται σε διεθνή και εθνικά ΜΜΕ το γεγονός της έκδοσης από την Interpol διεθνούς εντάλματος σύλληψης του J. Assange, φερόμενου ως ιδρυτή του ιστοτόπου WIKILEAKS, από χθες το βράδυ. Το διεθνές ένταλμα σύλληψης αφορά υποτιθέμενη τέλεση βιασμού, συμπίπτει όμως χρονικά με τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων της κυβέρνησης των ΗΠΑ από το WIKILEAKS.

Η διεθνής προσπάθεια φίμωσης του WIKILEAKS δε θα μπορούσε παρά να είναι ανάλογη του σάλου που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του. Οι αποκαλύψεις αυτές αφορούν εγκλήματα πολέμου και διπλωματία κάτω από τη μέση από τις ΗΠΑ και όχι μόνο υπό την κάλυψη της δικαιολογίας της κρατικής κυριαρχίας. Ό,τι κάνουν οι κρατικοί μηχανισμοί στα πλαίσια των διακρατικών σχέσεων δεν ανήκουν στον δημοκρατικό έλεγχο αλλά είναι θέματα ασφάλειας και συνεπώς απαραβίαστου απορρήτου για τους λαούς, λες και τις συνέπειές τους τις υφίστανται κάποιοι εξωγήινοι και όχι εμείς.

Η υποκρισία του διεθνούς εντάλματος σύλληψης περισσεύει και προκαλεί. Ταυτόχρονα το WIKILEAKS δέχεται συνεχείς επιθέσεις χάκερ στους server του, ώστε να πάψει να εκπέμπει. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το WIKILEAKS είναι ό,τι πιο προοδευτικό στον παγκόσμιο ιστό μετά την εμφάνιση του δικτύου των indymedia. Αποτελεί ακτιβισμό ουσίας στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης, κάνει ουσιαστική ζημιά στο διεθνές σύστημα κυριαρχίας (τώρα θα εκδώσει απόρρητα για τον τρόπο λειτουργίας μεγάλης τράπεζας) και υπηρετεί τον πληροφορημένο δημόσιο διάλογο και εμμέσως τη δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ αλλά και άλλα κράτη αντιλαμβάνονται τις διαρροές του WIKILEAKS ως κρίση, που πρέπει να διαχειρίζονται με όρους κυβερνοπολέμου, και είναι δεδομένο ότι ελλείψει της αλληλεγγύης όλων μας θα δώσουν μάχη μέχρι την τελική του εξόντωση.

Εδώ πρέπει να πάρουν φωτιά τα δικά μας πληκτρολόγια και όχι μόνο. Το WIKILEAKS χρειάζεται την αμέριστη αλληλεγγύη μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους κρατικούς μηχανισμούς να τσακίζουν φωνές, όπως αυτή που τώρα είναι ο συγκεκριμένος ιστότοπος. Το διεθνές ένταλμα σύλληψης αλλά και οι επιθέσεις στον συγκεκριμένο ιστότοπο αποτελούν επιθέσεις και περιστολές στην ελευθερία της έκφρασης, όχι αυτή των δελτίων των 8 αλλά αυτή που πραγματικά ενοχλεί την εξουσία.

Περισσότερα :
http://www.wikileaks.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikileaks
http://en.wikipedia.org/wiki/Julian_Assange
http://www.huffingtonpost.com/2010/11/30/wikileaks-website-updates_n_789982.html
http://news.google.com/news/search?pz=1&cf=all&ned=us&hl=en&q=wikileaks+website&cf=all&as_qdr=d&as_drrb=q

Advertisements

3 Σχόλια to “Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης κατά του J. Assange”

  1. Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης κατά του J. Assange του Wikileaks : Τρέχουν και φτάνουν οι εξουσιαστές… « Επισκιασις Says:

    […] Κείμενο : In Love With Life […]

  2. Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης κατά του J. Assange » ΕΚΛΕΚΤΙΚΟ Says:

    […] Πηγή – Πειρσσότερα December 2, 2010 | No Comments » […]

  3. Το Wikileaks ως πολιτικό διακύβευμα | smyrnaios.net Says:

    […] εγγράφων την Κυριακή  28 Νοεμβρίου, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Julian Assange από τις Σουηδικές αρχές με την κατηγορία του βιασμού. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: