Δουλειά και το Σάββατο Προτείνει ο ΣΕΒ

by

Ο ΣΕΒ προτείνει επίσημα στην Ελληνική κυβέρνηση – μεταξύ άλλων – δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και το Σάββατο.

Προσωπικά, η άποψη αυτή με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Το μέτρο αυτό θα καταστήσει πιο ανταγωνιστική την Ελληνική οικονομία και θα συνδράμει τα μέγιστα για την έξοδο όλων μας από την οικονομική κρίση. Φανταστείτε μία μέρα δουλειά παραπάνω κάθε βδομάδα τι ώθηση θα δώσει στην οικονομική μας ανάπτυξη, που τώρα ολισθαίνει δραματικά. Οι στιγμές άλλωστε είναι εξαιρετικά δύσκολες, τα 10 – 12ωρα που ρίχνουν μεγάλα κομμάτια εργαζομένων πλέον δεν φτάνουν, για να αποπληρωθούν τα δάνεια, η εποχή που ζούμε απαιτεί εθνική ενότητα και ομοψυχία, απαιτεί σοβαρότητα, ευθύνη και μέτρα που να βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. Αν δεν πάρουμε τώρα ένα τέτοιο μέτρο, σε 10 χρόνια θα αναγκαστούμε να το πάρουμε έτσι και αλλιώς. Όποιος διαφωνεί με τέτοιες προτάσεις, είναι πραγματικά εκτός τρόπου και χρόνου και, εν πάσει περιπτώσει, δεν προτείνει καμία βιώσιμη εναλλακτική παρά μόνο στείρα κριτική. Θα πρέπει να δούμε τώρα ότι τέτοιου είδους μέτρα είναι μονόδρομος, πριν να είναι αργά. Θα πρέπει να σκεφτούμε με βάση τη λογική και το γενικό συμφέρον και όχι με βάση αιθεροβάμονες σκεπτικισμούς χωρίς περιεχόμενο. Ας σκεφτούμε απλώς πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει ένα τέτοιο μέτρο. Έτσι και αλλιώς ο κόσμος δουλειά θέλει και τίποτα άλλο, ο κάθε γονιός θέλει να βάλει σε μία δουλειά το παιδί του, για να του εξασφαλίσει το μέλλον του. Όλοι αυτοί που φωνάζουν, εμποδίζουν τους πολλούς που θέλουν να δουλέψουν, να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία και να κερδίσουν λεφτά με την αξία τους. Και η κυβέρνηση ας μην αρχίσει τους ανώριμους λαϊκισμούς τύπου «ο ΣΕΒ εκφράζει τις απόψεις του, οι οποίες δεν αποτελούν την επίσημη θέση της κυβέρνησης». Αυτές οι πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν, ανήκουν σε ένα χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα.

ΥΓ. Το παραπάνω είναι σάτιρα. Όταν και όποτε θα ισχύσει το μέτρο αυτό, θα τοποθετήσω εαυτόν εκτός της αγοράς εργασίας και θα επιλέξω συνειδητό επάγγελμα να κάνω κακό σε πλουσίους.

Advertisements

4 Σχόλια to “Δουλειά και το Σάββατο Προτείνει ο ΣΕΒ”

 1. inlovewithlife Says:

  Καθώς αρχίζει και χοντραίνει το πράγμα, προτείνω στους κατοίκους του Κολωνακίου και της Εκάλης να αλλάξουν χώρα. Εμείς θα φτύσουμε αίμα τα χρόνια, που έρχονται, αλλά τουλάχιστον όπου τους βρίσκουμε θα έχουμε τη χαρά να τους δούμε να τρέχουν, όλους μαζί και τον καθένα μόνο του.

  ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ κύριοι από εδώ και πέρα.

 2. K. Κουσουράτος. Says:

  Σαφώς και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ας πούμε, αν ο Βγενό πάρει και 4ο κότερο, δε θα χρειάζεται προσωπικό;

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι, αν δουλεύουμε και το Σάββατο, πότε θα ψωνίζουμε. Όχι τίποτε άλλο, άνοιξε και καινούργιο mall, τόση επένδυση έκανε ο άνθρωπος που το έφτιαξε, να μην πιάσει τόπο;

 3. atma Says:

  Εγώ είμαι φιλελεύθερος και πιστεύω στην ανταγωνιστική αγορά. Αυτό το μέτρο είναι ηλίθιο .-

  Είναι ένα ακόμη ‘ημίμετρο’ και ίσως το χειρότερο. Αό μόνο του δεν θα αλλάξει τίποτε.

  Αν μας πούν ότι η ΔΕΗ π.χ. και οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν το Σάββατο και ΜΟΝΟ αυτές όμως, τότε μέσα με τα ‘μπούνια’. Αλλά που να το σκεφτούν αυτό τα τσακάλια του ‘Δημοσίου’ που κυνηγούν τους ‘κακούς (μαλάκες να προσθέσω) επιχειρηματίες’.

 4. inlovewithlife Says:

  @κρείτων
  Θα ψωνίζουμε μέσω διαδικτύου με ντελίβερι στο σπίτι. Όλα λύνονται, αν έχεις καλή θέληση.

  @atma
  Το μέτρο αυτό είναι εντελώς μα εντελώς στη λογική, στην οποία έχουν παρθεί και όλα τα άλλα μέτρα, που καταργούν εργατικά δικαιώματα. Στη σάτιρα δεν κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, εφαρμόζω απλώς κατά γράμμα τη στρεβλή λογική που ακολουθείται σε όλη την ΕΕ αυτή τη στιγμή. Επομένως, μπορεί να είσαι ο,τι θέλεις αλλά, λέγοντας ηλίθιο αυτό το μέτρο, μάλλον λες ηλίθιες τις φιλελεύθερες πολιτικές. Επίσης, δεν είναι ημίμετρο και όντως θα έχει σοβαρά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της χώρας. Τέλος, πιστεύω ακράδαντα ότι η δουλειά τα Σάββατα σε πέντε χρόνια από την πολλή προπαγάνδα θα παρουσιάζεται ως ένας μονόδρομος και όσοι διαφωνούν θα αποκαλούνται παράλογοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: