Δεν Μπορώ παρά να Αναπαράξω!

by

Ο μόνος λόγος που μπορούμε να αναπνέουμε λίγη ελευθερία στην Ελλάδα, σε αντίθεση με όλες τις δυτικές «προηγμένες δημοκρατίες», όπου ακόμη και το δικαίωμα στη διαδήλωση έχει τεθεί de facto σε κατάσταση εξαίρεσης, είναι οι γεμάτες ζωή κοινότητές μας, τα κινήματά μας, οι κοινωνικοί αγώνες. Όλα κερδίζονται, τίποτε δεν μας χαρίστηκε ποτέ.

Από τη Γαλαρία.

Πιο Πρετεντέρης γίνεται? Κι όμως γίνεται!

Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των νέων στην Αγγλία για την απόφαση της κυβέρνησης τους για τριπλασιασμό των διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια συνέβη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο αξίζει αναφοράς. Ο Jody McIntyre, ένας νεαρός ο οποίος συμμετείχε σε διαδήλωση παρά το γεγονός ότι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και ουσιαστικά τον μετακινούν σε αναπηρικό καροτσάκι, έγινε στόχος απάνθρωπης μεταχείρισης από αστυνομικούς. Το παραπάνω βίντεο δείχνει τους υπανθρώπους να ρίχνουν τον νεαρό κάτω από το ειδικό καρότσι και να τον σέρνουν στην άκρη του δρόμου. Στην περιγραφή του βίντεο διαβάζουμε τα λόγια του θύματος:

“Somehow, me and Finlay managed to weave our way through the police line. We found ourselves in a large no-mans-land, in between the riot police trying to stop the crowd, and the police horses getting ready to charge. I turned in my wheelchair to face the police. “Move out of the way!” one of the mounted police shouted at me. I shook my head.

From the corner of my eye, I spotted one of the policemen from the earlier incident. He recognised me immediately. Officer KF936 came charging towards me. Tipping the wheelchair to the side, he pushed me onto the concrete, before grabbing my arms and dragging me across the road. The crowd of 200 ran and surrounded him.”

Αλλά αυτό είναι μόνο το ένα σκέλος του θέματος, αυτό της καταστολής και της απάνθρωπης συμπεριφοράς των μπάτσων σε κάθε χώρα, συμπεριφορά που κλιμακώνεται αναλογικά με τον κοινωνικό προβληματισμό, την λαϊκή διεκδήκηση. Το δεύτερο και ακόμα πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι αυτό του αλληλοσυμπληρωματικού ρόλου των ΜΜΕ στην καταστολή. Διότι η καταστολή έχει δύο σκέλη: την φυσική/σωματική καταστολή και βία, και κατά δεύτερον την πνευματική καταστολή της σκέψης. Βλέποντας το παρακάτω βίντεο της συνέντευξης που έδωσε ο παθών στο BBC γίνεται προφανές πως είναι μοιρασμένη η “δουλειά” του κοινωνικού ελέγχου στις μέρες μας.
κ.Πρετεντέρη, Μεγακάναλο, σας έχουμε νέα… προσπαθήστε περισσότερο, υπάρχουν και χειρότερα!

ΥΓ. Τώρα ο vice-president του Ομπάμα αποκαλεί τον J. Assange τρομοκράτη. Του Ομπάμα, που μας τον παρουσίαζαν ως τον σωτήρα της οικουμένης. Αυτά για όσους έχουν αυταπάτες στην πολιτική. Μόνο μέλλον τα κινήματα.

2 Σχόλια to “Δεν Μπορώ παρά να Αναπαράξω!”

  1. Kρείτων Κουσουράτος Says:

    Χμ… Ο McIntyre δεν μπορεί να κινηθεί από μόνος του. Το ίδιο κι οι ζαρντινιέρες στη Θεσσαλονίκη.

    Συμπέρασμα: στις μέρες μας, μπορεί να βρεθείς κατηγορούμενος ακόμα κι αν παραμένεις ακίνητος!

  2. polkarpos Says:

    απίστευτο θάρρος σε όλα τα επίπεδα. Το παληκάρι ξεφτίλισε μετά τους μπάτσους και τον ρουφιανάκο που του έπαιρνς συνέντευξη. Αναμεταδίδω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: