Μετάδοση LIVE της Συνέλευσης κατά των Διοδίων στη Λαμία

by

δεν πληρώνω διόδια

Από το stopcartel θα μεταδοθεί ζωντανά η ΠΑΝΦΘΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ στη Λαμία σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 το απόγευμα. Στόχος, όπως γράφεται, της αναμετάδοσης είναι να καταδειχθεί ο αμεσοδημοκρατικός τρόπος διαλόγου και λήψης αποφάσεων, με βάση τον οποίο λειτουργούν τοπικά και συντονίζονται πανελλαδικά οι επιτροπές κατά των διοδίων. Είναι ενδιαφέρουσα η κίνηση αυτή, που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για τις ανάγκες των κινημάτων. Ανοίγει δε μία συζήτηση με πολύ ψωμί, στην οποία τώρα θα έπρεπε να συζητάμε πως να κάνουμε τηλεδιασκέψεις δικτύων συνελεύσεων και συντρόφων ανάμεσα στις πόλεις και όχι πως να ανακαλύψουμε τον τροχό. Πρέπει να δούμε ότι αυτά που θα αλλάξουν τη ροή των γεγονότων του 21ου θα συμβούν και αλλού αλλά μπορεί να συμβούν κυρίως εδώ.

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει διαγράψει σε έναν χρόνο δράσης του σημαντικότατες νίκες. Το γενεσιουργό όμως συστατικό των νικών αυτών και απαραίτητη στόχευση κάθε κοινωνικού αγώνα είναι ότι το κίνημα κατά των διοδίων έγινε πράγματι κοινωνικό κίνημα. Πλέον αυτοί που δεν πληρώνουν διόδια και έχουν, φυσικά, πολιτική συνείδηση του γιατί το κάνουν είναι ένα μεγάλο ποσοστό των διερχόμενων οδηγών. Πάρα πολλοί είναι επίσης αυτοί που συμμετέχουν στις κινηματικές διαδικασίες. Γιατί είχε όμως επιτυχία το κίνημα κατά των διοδίων και δεν είχε επιτυχία η αντίστοιχη κινητοποίηση του ΚΚΕ για τα διόδια? Γιατί το κίνημα αυτό είναι ανιδιοτελές και αμεσοδημοκρατικό, χωρίς κομματικές ταμπέλες και ιεραρχίες, όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν.

Τα κινήματα αλλάζουν τους συσχετισμούς δυνάμεων ανάμεσα στην κοινωνία και το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας. Αυτά είναι ο μονόδρομός μας, δεν υπάρχει αλλού ελπίδα. Πριν εμφανιστεί το κίνημα ενάντια στα διόδια ήμασταν απλώς τα κορόιδα, που πληρώνανε, τώρα ξαφνικά γίναμε παράγοντας που επηρεάζει τα σχέδιά τους και αναγκάζει σε αναδιπλώσεις. Εδώ τίποτα δεν χαρίζεται, εμείς οι ίδιοι πρέπει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, αμεσοδημοκρατικά, με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη και θα έχουμε τη χαρά να τους δούμε να τρέχουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: