Τσακίστε τους Φασίστες Παντού!

by

συναυλία στον παντελεήμονα

Με αφορμή τη σημερινή συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα αλλά και το γεγονός ότι λίγο παρακάτω θα βρίσκονται οι γνωστοί θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής, που πουλάνε προστασία στην περιοχή και βγάζουν λεφτά διαδίδοντας περί έθνους στους χαζούς, μία διδακτική ιστορία για το τι είναι ο φασισμός και για το γιατί πρέπει να τσακίζουμε τους φασίστες και τον φασισμό παντού :

Τις προάλλες συνάντησα έναν φίλο από τα παλιά. Παιδί της γειτονιάς, από τα 15 στη βιοπάλη, έδιωξε τον πατέρα του από το σπίτι, επειδή ήταν μέθυσος και έδερνε τη μητέρα του, πάντα αξιοπρεπής, ποτέ δεν του δόθηκαν ευκαιρίες, ωστόσο και βιβλία διάβαζε στα διαλλείματα της ζωής και ωραία γούστα είχε στις ταινίες και τη μουσική, γενικώς ενδιαφέρον και φυσιολογικό παιδί. Τώρα κοντά είχε μετακομίσει κοντά στον Αγ. Παντελεήμονα, επειδή τα νοίκια είναι χαμηλά και δουλεύοντας γκαρσόνι από μικρός δεν σου περισσεύουν. Από πολιτικές απόψεις δεν είχε ποτέ ή αν είχε ήταν συντηρητικές, απλώς δεν ήταν κάγκουρας Ελληναράς. Ένα λοιπόν βράδυ, βγαίνοντας όχι ιδιαίτερα αργά από το σπίτι και καθώς περπατούσε σε έναν κεντρικό δρόμο της περιοχής, από την αντίθετη μεριά έτυχε να έρχονται 8 ξυρισμένοι φουσκωτοί, οι οποίοι τον κυκλώνουν και τον κάνουν στα καλά του καθουμένου ασήκωτο στο ξύλο (γάντια με ρινίσματα, κατσαβιδιές κτλ) φωνάζοντας κάτι του τύπου «κομμούνι θα σε γαμήσουμε». Μου είπε δε ότι εντύπωση του έκανε ότι εκεί κοντά είχε μαγαζιά με κόσμο αλλά κανείς δεν βγήκε να τον βοηθήσει. Στους μπάτσους δεν πήγε (καλά έκανε), γιατί θα στοχοποιούνταν, αφού είναι αδελφά σωματεία με την Χ.Α. Δύο μήνες μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, του φύγανε και κάμποσα από τα λίγα λεφτά αλλά ευτυχώς δεν του έμειναν τίποτε ιδιαίτερα κατάλοιπα.

Αυτή την ιστορία την καταθέτω, όχι γιατί φέρνει κάτι εντελώς καινούργιο, άλλωστε κάθε βδομάδα άνθρωποι μετανάστες ξυλοφορτώνονται (κάποιοι σκοτώνονται) από υπανθρώπους γεμάτους μίσος για τον διπλανό τους, αλλά γιατί όπου ριζώνει ο φασισμός θα γίνεται ετσι όπως είναι τώρα ο Αγ. Παντελεήμονας και όλοι θα υφίστανται τις συνέπειες, όχι μόνο οι μετανάστες. Όποιοι απλώς ανέχονται (δεν λέμε να συμμετέχουν σε) τέτοιες συμπεριφορές μέσα στην κοινωνία, να αρχίσουν από τώρα να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για το πως η κοινωνία τους θα μοιάζει σε λίγο. Το μίσος για τον διπλανό, κυρίως για όσους αντιστέκονται ή είναι στο διαρκώς διευρυνόμενο περιθώριο (απεργοί, άνεργοι, φτωχοί, μετανάστες, διαφορετικοί) από τους ελάχιστα πιο καβατζωμένους, είναι το προϊόν του πολιτισμού του ατομισμού και της ιδιώτευσης, ενός πολιτισμού που παράγει λοβοτομημένους φοβισμένους και δύστυχους ανθρώπους οι οποίοι είναι ανίκανοι να μπουν στα παπούτσια του άλλου αλλά είναι μόνο ικανοί να έχουν αρνητικά συναισθήματα γι’ αυτόν και να έχουν συμπεριφορά παρτάκια, λαμόγιου και παράσιτου, μπας και πάρουν λίγο θάρρος. Και όμως τα πράγματα μπορούν να είναι διαφορετικά. Μας θελούν χωρισμένους και αλληλομισούμενους, για να συνεχίζουν και τώρα να παίζουν το παιχνίδι τους. Εμείς σε τι κοινωνία τελικά θέλουμε να ζήσουμε, σε μία κοινωνία μίσους ή σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: