UWS – DWF

by

egypt uprising

Η πρωτοφανής συσπείρωση του μπλοκ εξουσίας στο θέμα της απεργίας πείνας των μεταναστών εργατών στη Νομική δίνει σε επίπεδο θεάματος μία εικόνα καθολικής υπερίσχυσης πάνω στα κινήματα και την κοινωνία. Κάτω όμως από το κέλυφος της πραγματικότητας όλα δείχνουν ότι τα φαινόμενα απατούν. Το πολιτικό σύστημα στη χώρα κρέμεται από μία κλωστή. Τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα βρίσκονται σε παντελή αδυναμία να διαχειριστούν και να ελέγξουν τις ταχύτατες κοινωνικές ανακατατάξεις και μετασχηματισμούς. Όσο δυνατοί φαίνονται, τόσο αδύναμοι είναι. Σε λίγο αυτούς και τους παρασιτικούς στρατούς τους θα τους ξεράσει η κοινωνία η ίδια. Αυτό που ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2008 και από εδώ και πέρα θα είναι σε διαρκή εκδίπλωση θα σταματήσει μόνο όταν όλες οι σχέσεις εξουσίας μέσα στο σώμα της κοινωνίας θα έχουν μετασχηματιστεί.

Το πέταγμα της πεταλούδας στις Αραβικές χώρες κινεί τις τεκτονικές πλάκες των κοινωνικών εξεγέρσεων και των λαϊκών επαναστάσεων σε όλο το Μάγκρεμπ και την Αραβική χερσόνησσο. Οι Αραβικοί λαοί αμφισβητούν την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων στις χώρες τους και ξεχύνονται στους δρόμους για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ένας μετά τον άλλο ο δικτάτορες της Δύσης εγκαταλείπουν τρέχοντας τις χώρες τους. Αλλά και οι φονταμενταλιστές δεν φαίνεται να κερδίζουν από την όλη φάση. Τα ιδανικά της κοινωνικής απελευθέρωσης ξαναβγαίνουν στα σοκάκια της Τύνιδας και του Καΐρου, ο τρίτος πόλος ανάμεσα στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό βγαίνει ξανά στο προσκήνιο και αλλάζει τον κόσμο, οι συσχετισμοί ανάμεσα στις κοινωνίες και τα κυρίαρχα μπλοκ εξουσίας ανατρέπονται. Οι πολίτες για πρώτη φορά αυτο – οργανώνονται σε τέτοια ευρεία έκταση, γκρεμίζουν μέσα από τα διαδίκτυα την ψευδή συνείδηση, που καλλιεργεί η κυριαρχία, και δημιουργούν τα δικά τους κοινωνικά κινήματα.

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Αυτό της κοινωνικής απελευθέρωσης. Οι τεχνοκράτες της πολιτικής και της οικονομίας τα έχουν καλώς σχεδιάσει, γι’ αυτό δε θα καταλάβουν από που θα τους έρθει. Από την μία άκρη ως την άλλη έρχεται ο καιρός να ενωθούμε με τους Άραβες αδερφούς μας για την κοινωνική – δημοκρατική επανάσταση.

ΥΓ. Ω Έλληνες εσείς που αμφισβητείτε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και στον αξιοπρεπή θάνατο των 300 μεταναστών εργατών να εντυπωθεί καλά στο μυαλό σας ότι η κατάστασή, που τους έχετε φέρει, είναι η εικόνα από το μέλλον των δικών σας παιδιών. Όσο πιο κάτω ρίξετε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε αυτή τη χώρα, τόσο πιο χαμηλά θα πέσετε και εσείς. Αν νομίζετε ότι κράτη και κεφάλαιο θα σας λυπηθούν τα χρόνια που έρχονται και δε θα σας λιώσουν κάτω από την μπότα τους, τότε είστε βαθιά γελασμένοι. Το μοντελάκι ο καθένας μόνος του τελείωσε. Η αλληλεγγύη είναι από εδώ και πέρα ο μόνος τρόπος, για να πάμε μπροστά ως κοινωνία. UNITED WE STAND, DIVIDED WE FALL.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: