Στην Τρόικα – Δουλειά Μαλάκας και στον Μετανάστη Μάγκας

by

malakas

(ο τίτλος παρμένος από το antistachef)

Η οργή είναι ένα συναίσθημα, που γεννιέται με φυσικό τρόπο σε όποιον αδικείται. Από μόνη της όμως η οργή δεν οδηγεί στην ανάδυση πολιτικών υποκειμένων, που θα αντισταθούν απέναντι στον καταπιεστή τους είτε αυτός είναι το άμεσο / έμμεσο αφεντικό είτε το κράτος. Χρειάζεται το μπόλιασμά της με το θετικό συναίσθημα της αλληλεγγύης ανάμεσα στους καταπιεσμένους, τη συνείδηση για την ύπαρξη του καταπιεσμένου διπλανού και τη λογική ανάλυση των αιτιών της πραγματικότητας, που έχουν οδηγήσει ως εδώ.

Ανωτέρω απεικονίζεται απόγονος του Εφιάλτη σε κατάσταση παροξυσμού να κυνηγάει συνάνθρωπό του, που τρέχει για να σώσει τη ζωή του. Προσωποποιεί τον κλασικό μαλάκα Ελληναρά, ο οποίος ουδέποτε νοιάστηκε για τους γύρω του παρά μόνο για την πάρτη του, την κάθε μορφή καταπίεσης που δεχόταν την μετέφερε αυτούσια στους από κάτω του επειδή τον έπαιρνε και ονειρεύεται μία Ελλάδα κάπου στη σφαίρα της αφαίρεσης δίχως ανθρώπους μέσα. Τέτοια ανθρωπάκια, αν δεν είναι ντοπαρισμένα ή απλώς ανεγκέφαλα, οπότε λειτουργούν απλώς σε ζωώδη κατάσταση, όταν πρέπει να εξηγήσουν τι γίνεται γύρω τους, επειδή η ηλίθια ιδεολογία τους (περί Ελληνισμού) τους εμποδίζει, ανάγουν τα πάντα στην συνομωσία. Έτσι, όταν όλα δείχνουν πως η πολιτική και οικονομική ελίτ των Ελλήνων, τους οποίους γλύφουν και των οποίων αποτελούν τον στρατό, επιτίθενται στην κοινωνία, βρίσκουν πως φταίνε οι μετανάστες, οι ΗΠΑ κτλ και ότι μας κατέχει μία ξένη δύναμη. Φυσικά, αυτά τα καθάρματα στην εργασία τους μεταμορφώνονται ξαφνικά στον χαφιέ ή τον επιστάτη του αφεντικού, που επιβάλλει την τάξη της καταπίεσης. Και καθώς σκουραίνουν τα πράγματα για την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας αυτοί οι χίτες θα είναι η εμπροσθοφυλακή της όταν η κοινωνία θα σηκώσει κεφάλι.

Θα πει βέβαια κανείς ότι δεν «αντέχουμε» άλλους μετανάστες. Ωστόσο, πέρα από μία δόση αλήθειας για μένα κάτι άλλο υποκρύπτεται πίσω από αυτή την άποψη. Ο φόβος ότι θα ζούμε σαν τους μετανάστες. Και γι’ αυτό ευθύνονται Έλληνες. Μόνος δρόμος η αντίσταση, μόνη αξία η αλληλεγγύη.

ΥΓ. Περιστατικό με πολλαπλές ερμηνείες για το που βρισκόμαστε : Μετανάστης ζητά από την παρέα μας κανά φράγκο. Του δίνουμε ένα ευρώ αλλά κυρίως του φερόμαστε σαν σε άνθρωπο. Μετά από ένα λεπτό επιστρέφει για να μας ρωτήσει αν μπορούμε να του βρούμε δουλειά. Του απαντάμε ότι και εμείς δουλειά ψάχνουμε.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Στην Τρόικα – Δουλειά Μαλάκας και στον Μετανάστη Μάγκας”

  1. Είναι όλοι οι Έλληνες… το ίδιο; « Επισκιασις Says:

    […] “Έτσι, όταν όλα δείχνουν πως η πολιτική και οικονομική ελίτ των Ελλήνων, τους οποίους γλύφουν και των οποίων αποτελούν τον στρατό, επιτίθενται στην κοινωνία, βρίσκουν πως φταίνε οι μετανάστες, οι ΗΠΑ κτλ και ότι μας κατέχει μία ξένη δύναμη. Φυσικά, αυτά τα καθάρματα στην εργασία τους μεταμορφώνονται ξαφνικά στον χαφιέ ή τον επιστάτη του αφεντικού, που επιβάλλει την τάξη της καταπίεσης. Και καθώς σκουραίνουν τα πράγματα για την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας αυτοί οι χίτες θα είναι η εμπροσθοφυλακή της όταν η κοινωνία θα σηκώσει κεφάλι. Θα πει βέβαια κανείς ότι δεν “αντέχουμε” άλλους μετανάστες. Ωστόσο, πέρα από μία δόση αλήθειας για μένα κάτι άλλο υποκρύπτεται πίσω από αυτή την άποψη. Ο φόβος ότι θα ζούμε σαν τους μετανάστες. Και γι’ αυτό ευθύνονται Έλληνες.” [ inlovewithlife.wordpress.com ] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: