Το Ιndymedia δεν φιμώνεται, συνεχίζει δυναμικά και κινηματικά!

by

indymedia

Από το athens.indy

Στις 19 Μάη το κράτος δοκιμάζει άλλον ένα τρόπο πίεσης για να περιορίσει και να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση, τον ανατρεπτικό λόγο, την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση και να δώσει τη χαριστική βολή στο κοινωνικό κεκτημένο του ασύλου. Στις 19 Μάη 2011, δικάζεται η προηγούμενη πρυτανική αρχή του ΕΜΠ για παράβαση καθήκοντος.

Το Athens Indymedia, ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου των indymedia, δημιουργήθηκε το 2001. Στα 10 χρόνια λειτουργίας του συμβάλλει ενεργά στη διάχυση του ανατρεπτικού και ριζοσπαστικού λόγου και σκέψης, στην από τα κάτω ενημέρωση και αντιπληροφόρηση για ένα ευρύ φάσμα θεματικών και γεγονότων. Το Athens IMC, όντας ένας ιστότοπος ανοιχτής δημοσίευσης, επιτρέπει στον καθένα να επικοινωνήσει σε ευρεία κλίμακα την άποψή του αλλά και την οπτική του πάνω σε γεγονότα, μακρυά από τις διαστρεβλώσεις των καθεστωτικών μέσων χειραγώγησης και κατασκευής της κοινής γνώμης.

Η δύναμη των indymedia είναι οι χιλιάδες του κόσμου που το χρησιμοποιούν καθημερινά, του κόσμου που συμμετέχει στα κινήματα. Σήμερα, σε μια περίοδο που η καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων, αποτελεί τη μόνη απάντηση σε όλα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο καπιταλισμός, σήμερα που οι παρακρατικές και φασιστικές συμμορίες [2 | 3 | 4 ] αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά για να μην λερώσει τα χέρια της η εξουσία, το Athens IMC ήταν, είναι και θα είναι, μέρος των καταπιεσμένων, των εκμεταλλευόμενων, των ανθρώπων που εξεγείρονται και αγωνίζονται για μια ελεύθερη ζωή.

Απέναντι στις προσπάθειες φίμωσης, ως συλλογικότητα διαχείρισης συντασσόμαστε με τα κοινωνικά κομμάτια που κατεβαίνουν στους δρόμους διεκδικούν και απαιτούν έναν κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Προτάσσουμε τους συλλογικούς, αδιαμεσολάβητους από τα κάτω αγώνες για την κοινωνική εξέγερση. Θεωρούμε ότι στην κατεύθυνση αυτή, η αντιπληροφόρηση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο. Μαζί με τα υπόλοιπα εγχειρήματα έκφρασης και αντιπληροφόρησης, συμβάλλουμε με τον τρόπο μας, από το δικό μας διαδικτυακό οδόφραγμα, στο να πάρουμε την πληροφόρηση στα χέρια μας, στο να καταφέρουμε ένα ακόμα πλήγμα στο γερασμένο, παρηκμασμένο κόσμο της εξουσίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: