Όλος ο Κόσμος μια Πλατεία

by

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αμαλιάδα και από την Δροσιά μέχρι τον Πειραιά όλος ο κόσμος κάνει κάτι πρωτόγνωρο, μαθαίνει να συζητάει μεταξύ του, να επικοινωνεί, να αποφασίζει, να υλοποιεί, να αντιλαμβάνεται τη δύναμή του, να παίρνει συλλογικά τις τύχες στα χέρια του με άμεση δημοκρατία. Η καρδιά του κινήματος χτυπά στο Σύνταγμα, ωστόσο αυτό απλώνεται σταδιακά παντού σε κάθε γωνιά της χώρας. Η άμεση δημοκρατία, μία ιδέα που έπεσε από μία παρέα απλών ανθρώπων κάποια μέρα όχι πολύ μακρυά από σήμερα στο θησείο, σπάει τα παλιά στεγανά και απελευθερώνει μία ενέργεια που όμοιά της και σε τόσο κόσμο δεν είχε φανεί πάρα πολλά χρόνια. Είναι υπέροχο να βλέπεις πως ο κόσμος υιοθετεί τις συλλογικές διαδικασίες, τις βλέπει σαν κάτι δικό του, πεισμώνει, δένεται, σφυρηλατεί τη συλλογικότητα του αγώνα, γεμίζει ελπίδα. Το κυρίαρχο φαντασιακό, που δέχτηκε καίριο χτύπημα με τον Δεκέμβρη του ’08 στα μάτια της νεολαίας, αποσυντίθεται σταδιακά σε όλο το εύρος της κοινωνίας και δίνει τη θέση του σε μία ρευστή κατάσταση, όπου όλα είναι πιθανά. Εδώ στην Ελλάδα θα συμβούν πολλά, αυτό είναι σίγουρο, αλλά μετά από πολλούς μήνες πιστεύω ξανά ότι θα ζήσουμε με λιγότερα, όμως με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

ΥΓ. Όσοι με διαβάζουν, τους καλώ, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, να πάνε σε μία λαϊκή συνέλευση. Απλώς, αυτό που γίνεται δεν υπάρχει (εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, αλλά τώρα που συμβαίνει δεν το πιστεύουμε ούτε οι ίδιοι).

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Όλος ο Κόσμος μια Πλατεία”

  1. Stassa Says:

    Σου είπα τη γνώμη μου για το βιντεάκι στο μπάζο, δε μ’ άρεσε.

    Όμορφο είναι αυτό που λες, να ζήσουμε με λιγότερα αλλά μ’ αξιοπρέπεια κι αλληλλεγγύη. Φοβάμαι όμως- αφ’ ενός γιατί δεν έχω δει τις πλατείες από κοντά. Απ’ την άλλη επειδή τόσα χρόνια μες’ την ευημερία και ήταν ο καθένας για την πάρτη του, γιατί θα αλλάξει κάτι τώρα που θα μας λείπουνε και τα στοιχειώδη;

    Τέλος πάντων, μη στο χαλάω τώρα. Αισιοδοξία χρειάζεται…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: