Αυτορρύθμιση για Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στις ΗΠΑ

by

eff

Άσχημα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γαλλικός νόμος HADOPI ξεκίνησε ως αυτορύθμιση ανάμεσα στη βιομηχανία περιεχομένου και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Από το EFF.

Μία πρωτοβουλία φορέων της βιομηχανίας περιεχομένου και παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου ανακοίνωσε σήμερα την αναμενόμενη έναρξη μίας συλλογικής προσπάθειας για τον περιορισμό της κλοπής επιγραμμικού περιεχομένου, όπως περιγράφεται με περισσότερες λεπτομέρειες σε ειδικό δικτυακό τόπο της πρωτοβουλίας. Οι γραπτές επικοινωνίες της πρωτοβουλίας δείχνουν περισσότερα για το τι κρύβουν παρά για το τι αποκαλύπτουν σχετικά με αυτή.

Το πεδίο εργασίας της πρωτοβουλίας αφορά μία σειρά – μέχρι έξι – σταδιακών ειδοποιήσεων, οι οποίες θα στέλνονται από τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο σε συνδρομητές τους, οι λογαριασμοί των οποίων εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι σε παραβιάσεις του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι αρχικές ειδοποιήσεις θα συμπεριλαμβάνουν παραπομπές σε «επιμορφωτικές» πηγές, οι μεταγενέστερες θα απαιτούν την επιβεβαίωση λήψης από την πλευρά των χρηστών. Οι τελικές θα ακολουθούνται από «τιμωρητικά μέτρα», όπως περιορισμένη ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και αδυναμία περιήγησης στο διαδίκτυο μέχρι ο χρήστης να προβεί σε ορισμένες ενέργειες, όπως λόγου χάρη να κουβεντιάσει με τον πάροχο ή να απαντήσει σε επιμορφωτικές πληροφορίες σχετικές με το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας.

Περισσότερα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: