Εκκένωση της OccupyWallStreet από το Κράτος των ΗΠΑ!

by

Από αυτό το μπλογκ είχα δηλώσει μία διαίσθησή για το άπλωμα της εξέγερσης του Αραβικού κόσμου και των αμεσοδημοκρατικών της δομών σε ευρύτερες περιοχές του πλανήτη [1], [2].

Εφτά μόλις μήνες μετά ανοιχτές κοινωνικές συνελεύσεις λαμβάνουν ή έχουν ήδη λάβει χώρα σε πόλεις και χωριά της Ισπανίας και της Ελλάδας με την καρδιά του κινήματος να χτυπάει εδώ και δύο βδομάδες στην καρδιά της κυριαρχίας, στην Wall Street της Νέας Υόρκης με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις σε Βοστώνη, Σικάγο και αλλού. Με τα νέα μέσα επικοινωνίας το κίνημα αποκτά διεθνή συντονισμό και ενισχύει την οργανωτική του ισχύ.

Φαίνεται ότι η καπιταλιστική οικονομία δεν είναι η μόνη που παγκοσμιοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι ούτε καν ότι παγκοσμιοποιήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί. Είναι ότι παγκοσμιοποιείται ένα διαφορετικό νόημα στις καρδιές των ανθρώπων, ένα νόημα αντίστασης, ελευθερίας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης. Κοιτάς τις φάτσες των ανθρώπων που συμμετέχουν, είτε είναι Άραβες, Ευρωπαίοι, Βορειοαμερικάνοι ή Ασιάτες, και είναι σα να βλέπεις τη δική σου φάτσα. Αυτό το πράγμα φέτος ξεκίνησε, ειλικρινά δεν ξέρω που θα μας βγάλει, είναι όμως στο χέρι μας να μας βγάλει κάπου καλύτερα. Και ξέρω ότι είμαστε παντού και είμαστε πάρα πολλοί.

Φυσικά, το κράτος των ΗΠΑ δε θα μπορούσε να ανεχτεί χιλιάδες ανθρώπους να μην ψωνίζουν ή να μην ζουν σαν τρέχοντα χαμστεράκια σε τροχό αλλά να κάνουν ειρηνικές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις και να καλούν και άλλες πολιτείες στο κόλπο. Η απάντηση στη δήθεν χώρα της ελευθερίας [του κεφαλαίου] και της δημοκρατίας [εξαγωγής βομβών] ήρθε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων και των χειροπέδων σε 700 από όσους τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αρρωστημένο αντιανθρώπινο κουκλοθέατρο, στο οποίο ζούμε. Για μένα όλοι αυτοί οι συλληφθέντες είναι τουλάχιστον ήρωες, θα πρέπει να φτιάξουν πόστερς με τις φωτογραφίες τους και να τα βάζουν στα δωμάτιά τους οι έφηβοι της Αμερικής.

ΥΓ. Μόνο σήμερα τα δελτία παίζουν για μαζικές διαδηλώσεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία και βροχές αυγών στους βουλευτές της Ισλανδίας από μάζες ανήθικων αυγοβόλων. Σκατά στο φασιστικό tea party και στα εγχώρια φασιστάκια – σφουγγοκολάριους των αφεντικών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: