Αυτός που Πρέπει να τους Ρίξει είναι μόνο ο Ίδιος ο Λαός!

by

συμμορίτες

Στην Ελλάδα η ιστορία σήμερα γράφεται σαν φάρσα.

Η απέλπιδα προσπάθεια του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος να αναπαράξει τον εαυτό του συνεχίζεται. Η γραφειοκρατική συμμορία του ΠΑΣΟΚ συγκρούεται με τον εαυτό της σαν την ταινία «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» σε ένα σαιξπηρικό δράμα εσωτερικής αναζήτησης και ηλίθιου διαλόγου με τον σχιζοφρενή τους εαυτό. Σίγουρα θα μείνει στην ιστορία ως το μόνο κόμμα που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό του, με την (δήθεν) εντολή αμέσως μετά να παραιτηθεί. Ο Πρωθυπουργός υποτίθεται ότι πείθει την Κ.Ο. του με εξωφρενικά επιχειρήματα του τύπου «πρέπει να κυβερνήσω μέχρι τον Μάη, γιατί αν πιο πριν γίνουν εκλογές θα μας αποσταθεροποιήσουν», όταν ο ίδιος πριν μερικές ημέρες παρολίγο να οδηγήσει σε παγκόσμια τρικυμία το σύστημα με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Ενδεικτικό είναι ότι τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν βγάλει το τελευταίο τριήμερο άπειρα αυτοδιαψευδόμενα μετά από λίγο πρωτοσέλιδα για αυτή την απερίγραπτη κατάσταση καρεκλοκενταυρικής κλωτσοπατινάδας, που εδώ ακόμη και εμείς δεν μπορούμε να συλλάβουμε.

Αυτή η κυβέρνηση (και οι διάδοχοί της πολιτικής της) πρέπει να πέσει από τον ίδιο τον λαό και το καρναβαλικό κόμμα που την υποστηρίζει πρέπει να εισπράξει τέτοια τιμωρία, που κανείς εξουσιαστής αυτής της χώρας να μην διανοηθεί να κάνει τα ίδια. Οι καταστροφές των ζωών μας έχουν καταντήσει να μοιάζουν με σίριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης. Αυτό λοιπόν επιβάλλει η κοινωνική αξιοπρέπεια. Και αυτή τη φορά ούτε η περιφρούρηση του ΚΚΕ δεν θα τους σώσει. Αν η ηγεσία του τολμήσει να πάρει απόφαση σαν του περασμένου Οκτώβρη, να ξέρουν ότι θα πατηθούν σαν τα σταφύλια από ένα πολύμορφο πλήθος παρακρατικών γιαγιάδων, παππούδων, ανέργων, μανάβηδων, μαθητών, οικοδόμων και αναρχικών που θα περάσει από πάνω τους.

Advertisements

7 Σχόλια to “Αυτός που Πρέπει να τους Ρίξει είναι μόνο ο Ίδιος ο Λαός!”

 1. Polykarpos Says:

  ο καρναβαλικό κόμμα που την υποστηρίζει πρέπει να εισπράξει τέτοια τιμωρία, που κανείς εξουσιαστής αυτής της χώρας να μην διανοηθεί να κάνει τα ίδια.

 2. Dante80 Says:

  http://tinyurl.com/aggouria

  Λοιπόν αρχίδια, ακούστε με καλά.

  Σ’αυτή την ζωή που κόψατε και ράψατε με το δέρμα και τ’άντερά μας,
  σ’αυτό το παιχνίδι που είστε κολλημένοι, αντώνυμοι και επώνυμοι,
  ίσως και να κερδίσατε.

  Ίσως και να μας παίξατε, να μας κλέψατε και να μας τρέξατε.
  Αλλά όχι για πολύ ακόμα.

  Όχι για πολύ. Το αίμα νερό δεν γίνεται, και τα παιδιά σας θα σας φάνε.
  Θα σας αλέσουν με λαχτάρα, σχεδόν με ηδονή.
  Θα πέσετε και θα πονέσετε.

  Και θα παρακαλέσετε. Από κανάλια και φυλλάδες, με σάλια κι’ αναφιλητά.
  Αλλά τα παιδιά σας δεν θα σας ακούσουν.

  Τ’ αυτιά τους είναι κομμένα, το ξεχάσατε;
  Τα μάτια τους είναι βγαλμένα, το ξεχάσατε;

  …τα χέρια τους που’ ταν δεμένα, το θυμάστε;

  Σ’αυτή την γαμημένη συγχορδία, το ακόρντο θα’ ναι οι κραυγές σας.
  Το υποσχόμαστε.

  Για όλα τα δάκρυα και όλα τα αγκάθια.
  Για τις κατάρες που ξεραίνονται στην άμμο.
  Για όλα τα “σκάσε και κολύμπα”.
  Για τους τάφους που σκάψαμε.
  Για τα παιδιά και τα πουλιά.

  Θα σας μακελέψουμε. Εμείς, τα μπάσταρδά σας.

  Ας προσέχατε. Όνειρα γλυκά.

 3. netakias Says:

  @DANTE80

  Τα είπες όλα φίλε…RESPECT….

 4. inlovewithlife Says:

  Τελικά, πιστεύω ότι θα πάμε σε εκλογές. Η πολιτική και οικονομική ελίτ γνωρίζει ότι οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας δύο πράγματα : (α) αυτό που πρέπει να αλλάξει δεν είναι πρόσωπα αλλά πολιτικές, (β) πρέπει να μεταφέρουμε το κέντρο βάρους της πολιτικής από το κοινοβούλιο στην κοινωνία, όπου είναι και ο φυσικός της τόπος. Να γίνει η κοινωνία ο απόλυτος ρυθμιστής της πολιτικής κατάστασης, να μάθει να παράγει πολιτική, να αυτονομηθεί από την κυριαρχία της αγοράς και του κράτους με τις δικές της δομές.

  Όποιος αποφασίζει να υπηρετεί τον δεύτερο στόχο, να έχει εμπιστοσύνη ότι θα πάρει πολύ χρόνο και πολλή προσπάθεια αλλά θα τον πετύχουμε.

 5. Dante80 Says:

  Θα πρέπει να διαφωνήσω ως προς την άμεση διενέργεια εκλογών. Όλο το παιχνίδι για την οικονομική ελίτ αυτή την στιγμή είναι να κλειδωθεί από τον ζουρλομανδύα της πολιτικής μας η διαχείριση της βεβαίας χρεοκοπίας που έρχεται, και κυρίως, η προνομιακή θέση που οι δανειστές θα έχουν στην διαδικασία liquidation της χώρας μας.

  Για αυτό τον λόγο είναι υποχρεωτική η επιβεβαίωση των συμφωνηθέντων στο μεσοπρόθεσμο (και ειδικότερα του treuhand που στήνεται μέσω του ταμείου αξιοποίησης εθνικής περιουσίας) όπως και η δέσμευση της εθνικής ελίτ στο συνολικό πακέτο εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας που συνοδεύει την δανειακή σύμβαση.

  Δεδομένης της κατάστασης αυτή την στιγμή στην κοινωνία όπως και της βεβαίας πολιτικής μείωσης του πολιτικού-πελατειακού κόστους στην οποία εδράζεται η εθνική ελίτ, είναι από αμφίβολο έως αδύνατο να πιστοποιήσουν τα ανωτέρω μέσω της διενέργειας εκλογών. Οι περιορισμοί είναι πλέον ΚΑΙ χρονικοί, κυρίως λόγω της περαιτέρω κατάρρευσης της ευρωζώνης (βλ. εξελίξεις σε Ιταλία και αλλού).

  Με λίγα λόγια, συμφέρον του συστήματος αυτή την στιγμή είναι η συμφωνία ουσίας που υπάρχει μεταξύ της εθνικής ελίτ να εκφραστεί ως άμεσο δέσιμο της χώρας σε ένα πρόγραμμα το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «δανειστών» μας ασχέτως χρεοκοπίας της χώρας. Τονίζω το ασχέτως.

  Για να το επεκτείνω. η κατάσταση αυτή την στιγμή θεωρώ πως έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

  1. Αυτή την στιγμή, η χώρα βρίσκεται σε τροχιά χρεωκοπίας. Σύμφωνα με τους περισσότερους οικονομολόγους διεθνούς φήμης (εκτός από ελάχιστους που διατηρούν ατζέντα), η χρεωκοπία αυτή είναι σχεδόν σίγουρη. Και αν δεν είναι σίγουρη, είναι σίγουρο πως τα μέτρα αντιμετώπισής της μέχρι τώρα (συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων της 26-27 Οκτ.) δεν πρόκειται να είναι αρκετά από μόνα τους για να την ανασχέσουν. Τέλος, εξωτερικοί παράγοντες όπως η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και τα εγγενή και διογκούμενα προβλήματα χωρών της Ευρωζώνης είναι ανεξέλεγκτοι ως προς το εσωτερικό παράγοντες που επιταχύνουν την αυτή πορεία χρεωκοπίας, ασχέτως των εθνικών ή πανεθνικών προσπαθειών που γίνονται για την αποφυγή της.

  2. Ταυτόχρονα, σε επίπεδο κοινωνίας έχουμε δύο κυρίαρχα χαρακτηριστικά τα οποία και την χαρακτηρίζουν. Βαθειά ύφεση με όλες τις εκφάνσεις τις πάνω στον κοινωνικό ιστό, και γεωμετρικά αυξανόμενος θυμός της ίδιας της κοινωνικής βάσης όσον αφορά το πως, γιατί και το από ποιόν φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Ο αυτός θυμός αποδεδειγμένα πυροδοτεί εδώ και καιρό και τις εγγενείς αντιστάσεις του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται για να «διορθωθεί» η αυτή κατάσταση, με άμεσο αποτέλεσμα είτε την αναποτελεσματικότητα των ήδη προωθούμενων, είτε την μηδενική ανοχή έναντι των σχεδιαζόμενων μελλοντικών.

  Μαζί με τον θυμό δε, κυριαρχεί και η απελπισία καθώς κάθε μέρα γίνεται όλο και περισσότερο έκδηλο πως αφενός δεν υπάρχει φως στο τούνελ, αφετέρου τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν ασχέτως των λύσεων που το σύστημα μπορεί και δίνει αυτή την στιγμή.

  Με λίγα λόγια, το κοινωνικό καζάνι βράζει όλο και περισσότερο.

  3. Σε αυτό το μελανό τοπίο, έρχεται να προστεθεί και ο ζουρλομανδύας που ονομάζουμε Βουλή των Ελλήνων. Η πλήρης, ενδελεχής και μη δυνάμενη αμφισβητήσεως τελμάτωση και καταβαράθρωση της δημοκρατίας μας μέσω της σημερινής διάρθρωσης των πολιτικών και της πολιτικής νομίζω πως δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση.

  Ο ζουρλομανδύας αυτός, καλείται σήμερα εντελώς εκβιαστικά να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που του δόθηκε από τους δανειστές μας, και το οποίο πρόγραμμα δεν έχει ποτέ έρθει στην κρίση της κοινωνίας, την οποία ο ζουρλομανδύας καλείται να εκπροσωπήσει. Κοινώς, δεν υπάρχει καμία λαική εντολή, καθώς τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει εντολή για άλλα προγράμματα. Τύποις τε και ουσίας (ουσίας το κυριότερον), δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση.

  4. Το πρόγραμμα δε το οποίο και καλούνται να υλοποιήσουν μέχρι τελείας εδώ και δύο χρόνια, δεσμεύει την χώρα πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα για δεκαετίες, και έχει συγκεκριμένες πρόνοιες ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των δανειστών μας, και μόνο. ΑΣΧΕΤΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  Ακούγεται περίεργο;….ναι και βέβαια. Το πρόγραμμα το οποίο προωθείται έχει ως αποκλειστικό (sic!) σκοπό το να μην χρεοκοπήσει η χώρα, οπότε το να θεωρήσεις το αντίθετο είναι τα μάλα περίεργο…έως κακεντρεχές.

  Ταυτόχρονα όμως τόσο καιρό συμβαίνουν τα εξής όμορφα…
  α. Από τα μέχρι στιγμής γενόμενα, οι δανειστές μας χρησιμοποιούν το πρόγραμμα για να αποστασιοποιηθούν όσο περισσότερο μπορούν από τις επιπτώσεις που μια χρεοκοπίας μας θα είχε σε αυτούς. Το πρόγραμμα κυριολεκτικά λειτουργεί ως χρονοκαθυστέρηση.
  β. Τόσο στο μεσοπρόθεσμο, όσο και (από τα δεδομένα που έχουμε) στην νέα δανειακή σύμβαση, υπάρχουν σαφείς πρόνοιες για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ άλλων και της υποθήκευσης της εθνικής περιουσίας. Σε περίπτωση χρεοκοπίας και liquidation της οικονομίας, οι δανειστές παίρνουν τα πάντα. Πρώτοι. Σε περίπτωση μη χρεοκοπίας και ανόρθωσης της οικονομίας σε βάθος δεκαετιών, οι δανειστές παίρνουν τα λεφτά τους πίσω, τους τόκους για τα λεφτά τους και…τα πάντα. Πρώτοι.

  5. Με αυτό το πρόγραμμα λοιπόν, ο αυτός ζουρλομανδύας προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά αλλά και φυσικά (σε λίγο) σε αυτήν την κοινωνία και με αυτή την χρεοκοπία που έρχεται.

  Καταλαβαίνετε γιατί υπάρχει αντικειμενική δυσκολία για συναίνεση εν τύποις, και όχι επί της ουσίας;
  Καταλαβαίνετε γιατί μας εκβιάζουν οι δανειστές μας για να προχωρήσουμε «γρήγορα»;
  Καταλαβαίνετε γιατί μας έκοψαν κάθε χρηματοδότηση μέχρι να βάλουμε υπογραφή που θα δεσμεύει την χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια ασχέτως κυβέρνησης η λαϊκής βούλησης;
  Καταλαβαίνετε γιατί ακόμα και η σκέψη εκλογών ή δημοψηφίσματος σε αυτή την φάση είναι κόκκινο πανί για κυβέρνηση και δανειστές;

  Συμφωνώ απόλυτα πως το ζητούμενο για την κοινωνία είναι να αντιληφθεί την δύναμή της, και με βάση την κοινωνική αλληλεγγύη όπως και το κοινό (και ξάστερο) πλέον συμφέρον που μοιράζονται τα μεγαλύτερα τμήματά της να προχωρήσει σε μια σαρωτική αλλαγή πολιτικής αλλά και πορείας.

  Το ατυχές της περίπτωσης είναι πως πρέπει να φτάσουμε εδώ και ακόμα πιο κάτω ώστε να το αντιληφθούμε. Το ευτυχές είναι πως επί της αρχής πλέον οι εξελίξεις οδηγούν σε αυτό το ενδεχόμενο.

 6. inlovewithlife Says:

  Με την είσοδο της Ιταλίας και της Ισπανίας στο ΔΝΤ θα χτυπηθεί πολύ γρήγορα και ο πηρύνας της ΕΕ, η Γαλλία. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα σημαίνει ότι αυτό στο οποίο ποντάρει και συντηρείται το πολιτικό σύστημα της χώρας, δηλαδή η στήριξη των ξένων, μέσα στους επόμενους μήνες θα πάψει να υπάρχει. Η διάλυση της ΟΝΕ για την Ελλάδα θα σημαίνει ασύνταχτη χρεωκοπία και για το πολιτικό σύστημα Γουδί. Αυτό φοβάται ο Σαμαράς και καλά κάνει και το φαβάται, γιατί ξέρει καλά ότι τίποτα δεν είναι εγγυημένο, ακόμη και η βοήθεια των Ευρωπαίων, και καλά κάνει και δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ που βρωμά πτωμαΐνη.

  Όσο για την αστική τάξη της χώρας, και εννοώ το μεγάλο κεφάλαιο, αυτή έχει εγκαταλείψει το πολιτικό σύστημα στην τύχη του και θεωρεί τα πράγματα στην Ελλάδα προδιαγεγραμμένα. Έχουν αποσυρθεί στην ασφάλεια του εξωτερικού και θα επιστρέψουν σε ένα – δύο χρόνια που θα έχει κάτσει η σκόνη. Όσοι ασχολούνται το κάνουν από βίτσιο, όπως όταν βλέπεις Ελληνικό ποδόσφαιρο.

  Είμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Γι’ αυτό εννοώ κατά γράμμα αυτά που γράφω παραπάνω για το τι πρέπει να κάνουμε. Συνηθίσαμε να σκεφτόμαστε με βάση την κυριαρχία του ενός και του άλλου. Τώρα θα πρέπει να πράξουμε σε άλλο επίπεδο. Και θα πρέπει να τους τσακίσουμε χωρίς έλεος, γιατί τόσα χρόνια δεν έδειξαν κανένα έλεος σε εμάς.

  Όσο για την Ευρώπη και τον κόσμο θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μέρος ενός ευρύτερου παγκόσμιου κινήματος αγωνιζόμενων ανθρώπων. Οι οποίοι δίνουν μάχες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Είμαστε η συνείδηση της ανθρωπότητας. Καιρός να χαράξουμε τη ρότα της. Από τους αγώνες μας θα προκύψουν νέες καταστάσεις, το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο θα ελεγχθεί, θα υπάρξουν νέα bretton woods, η πολιτική θα επιβληθεί στην οικονομία για να την εξισορροπήσει. Εντούτοις, η Ελλάδα δεν θα τα προλάβει όλα αυτά, έρχονται πολύ αργά για τις τύχες μας. Ίσως είναι καλύτερα έτσι, αφού θα είμαστε στην πρωτοπορία των αλλαγών και μετά τη μπόρα μπορεί να είμαστε σε καλύτερες θέσεις από άλλους. Ίσως όχι. Δεν ξέρω. Θα δείξει.

 7. Dante80 Says:

  Πρόταση για επόμενη εικόνα σε άρθρο σου..θέλει λίγο δουλειά, αλλά θα τις πετύχω τις φάτσες καλύτερα…XD

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: