Περιοδικό ΜΟΝΟ

by

Πολύ ενδιαφέρουσες προσπάθειες από τον χώρο της δημοσιογραφίας αρχίζουν να ξεπετιούνται σαν τα μανιτάρια. Δεν έχω διαβάσει το περιοδικό ΜΟΝΟ αλλά από το βίντεο καταλαβαίνω ότι πρόκειται για αμεσοδημοκρατική κολεκτίβα με κριτήρια μεταξύ άλλων την ανεξάρτητη παροχή πληροφόρησης καθώς και την επαφή με τη δημοσιογραφία των πολιτών. Όσοι δεν αντέχουμε άλλο από τη μονοφωνία των κυρίαρχων ΜΜΕ, δεν μπορούμε απλώς να παραπονούμαστε. Θα πρέπει και να ενισχύουμε τα εγχειρήματα της δημοσιογραφίας των πολιτών αλλά και τέτοιες κολεκτίβες ανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν, πιστεύω, πολλά. Και σε κάθε χώρο δουλειάς να σπάζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την καπιταλιστική αλλοτρίωση που μας αποκόπτει από το αντικείμενο της εργασίας μας και να προσφέρουμε στην κοινωνία. Οι καιροί που η ταυτότητα του εργάτη – καρπαζοεισπράκτορα ευημερούσε υπό έναν κακώς χωνεμένο εργατισμό, πρέπει να παρέλθουν και η σφαλιάρα να γυρίσει στους σβέρκους των αφεντικών.

Μπράβο, χίλια μπράβο.

Η ιστοσελίδα του περιοδικού ΜΟΝΟ.

Advertisements

2 Σχόλια to “Περιοδικό ΜΟΝΟ”

  1. saboteur Says:

    Αγόρασα το 1ο και 2ο τεύχος από ένα νέο περιοδικό – πολιτικό το ΜΟΝΟ. Εκδότης είναι ο molisxypnisa που έβγαζε το καταπληκτικό muzine, οπότε θεώρησα θα έχει και την αντίστοιχη γραφιστική και την πολυφωνία που περίμενα. Το muzine ήταν στεροφωνικό, ήταν dolby stereo. Το ΜΟΝΟ είναι μονοφωνικό ακολουθεί την πεπατημένη, σε 80 σελίδες ο ήχος είναι βαρύς, η ελλάδα που καταστρέφεται από τον καπιταλισμό, εμείς οι αθώοι τα θύματα, οι προδότες γαπ, κουβέλης, οι επικίνδυνοι ακροδεξιοί, η μαφία της θεσαλλονίκης που αποκαλύφθηκε για να ξεχαστεί το μνημόνιο!!!, βαρυσήμαντη συνέντευξη του 90χρονου αδ. πεπελάση ‘’τον γιωργάκη από μικρό η μαργαρίτα τον επέβαλλε αρχηγό της παρέας’’, μέχρι το απίθανο οι τράπεζες δεν έδωσαν μέρισμα στους μετόχους τους (δηλαδή κοπήκαμε γιατί το ‘’κεφάλαιο’’ δεν πήρε μέρισμα;). Οk ογδόντα σελίδες όμως μουρμούρας για το μνημόνιο, και ούτε μία για να προτείνει κάτι εναλλακτικό! Μια πρόταση για το μέλλον μας; Με τι θα ζήσουμε οι επαναστατημένοι με τα μερίσματα που δεν έδωσαν στους μετόχους οι τραπεζίτες; Στα περίπτερα κρεμάνε το απίθανο crash του απίθανου τράγκα, τα ‘’αντιστασιάκα’’ επίκαιρα των λιβάνη- λαυρεντιάδη, και το ΜΟΝΟ. Και τα 3 γράφουν μονοφωνικά τα ίδια, με διαφορετικά decibel και εκφράσεις. Το ΜΟΝΟ ίσως είναι το μοναδικό από τα 3 που μπορεί να γίνει πολυφωνικό.
    http://sabotaz33.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

  2. inlovewithlife Says:

    Δεν το έχω ακόμη πάρει στα χέρια μου αλλά νομίζω ότι κατ’ αρχάς η – έστω μερική – πρόταση για το μέλλον μας είναι ο ίδιος ο τρόπος που φτιάχνεται αυτό το περιοδικό. Αποκλείεται δε το περιεχόμενό του να είναι ίδιο με το crash του Τράγκα.

    Τέλος, η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι σαφέστατα ένα μόρφωμα πιο σιχαμένο ακόμη και από τα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αφού είναι έτοιμη από καιρό να διαχειριστεί την εξουσία όπως ακριβώς και αυτοί, αλλάζοντας απλώς το περιτύλιγμα. Ήδη όλα τα καθιζήματα της εξουσίας συσπειρώνονται γύρω από αυτό το κόμμα, έχοντας μυριστεί τι θα παίξει (μιλάω εκ τέτοιας πείρας, που ούτε καν μπορείς να φανταστείς).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: