Ανακοίνωση ΑΚ – Αντίσταση στην υγειονομική τρομοκρατία

by
Τον τελευταίο καιρό η κυρίαρχη πολιτική ακολουθεί φασιστικά μονοπάτια, δημιουργώντας μια μήτρα αποκλεισμών, στην οποία τοποθετούνται τα σώματα αυτών που ορίζουν το διαφορετικό από το κανονικό . Ο,τιδήποτε δεν εντάσσεται στην έννοια του Έλληνα νοικοκυραίου και της μάνας των παιδιών του (μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, οροθετικοί , πόρνες, τοξικοξαρτημένοι κ.α.) τοποθετείται στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, βιώνοντας έναν υποδεέστερο τρόπο ζωής από το «κανονικό» υποκείμενο: για την ακρίβεια, δεν λαμβάνεται καν υπόψιν ως υποκείμενο. Πανηγυρική επιβεβαίωση των παραπάνω είναι η ναζιστικής έμπνευσης προεκλογική επίθεση των Χρυσοχοΐδη –Λοβέρδου με όχημα τους υγειο-νομικούς μηχανισμούς ενάντια στους μετανάστες και τις οροθετικές πόρνες.
ΚΕΕΛΠΝΟ, κράτος και Αστυνομία έκαναν το όνειρο του καριερίστα Λοβέρδου πραγματικότητα: σύσσωμη η πορνοπελατεία της Αθήνας τρομοκρατήθηκε και έσπασε τα τηλέφωνα για να μάθει αν τα «περίεργα γούστα», είχαν και ένα μεγαλύτερο κόστος από τα έξτρα 5-10 ευρώ που έδωσαν. Οι φοβισμένοι «πελάτες», οικογενειάρχες στην πλειοψηφία τους, απολαμβάνουν μέχρι και σήμερα απόλυτη προστασία για τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα από το κράτος: για τους δε «επιχειρηματίες», ούτε λόγος: κυριολεκτικά.
Διαφορετικό καθεστώς επιφυλάσσεται για τις οροθετικές γυναίκες, εργαζόμενες στην πορνεία. Μέχρι σήμερα, από τις 17 συλληφθείσες οι 15 αντιμετωπίζουν την κακουργηματική κατηγορία της «απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», ενώ στην πλειοψηφία τους προφυλακίστηκαν (ως ύποπτες τέλεσης των ίδιων «αδικημάτων»?!). Με το πρόσχημα της «προστασίας της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ζωής» και ενώ είχαν ήδη συλληφθεί, η ΕΛΑΣ με τις ευλογίες της Εισαγγελίας δημοσίευσε τις φωτογραφίες των γυναικών. Ο στιγματισμός και η διαπόμπευση δεν έχει καμία σημασία για αυτές, καθώς καιρό τώρα δεν ελέγχουν τα σώματά τους, πόσο μάλλον την εικόνα τους. Οι ζωές τους, όπως και οι ζωές της πλειοψηφίας των γυναικών μεταναστριών, έχει τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης.
Το κράτος νομιμοποιεί –ή όχι- τη ζωή τους και αποφασίζει για το αν είναι άξια να βιωθεί ή όχι. Η αντιμετώπιση αυτή έρχεται να προστεθεί στις ρατσιστικές συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τον «εθνικό ιστό» και που υποβαθμίζουν τις ζωές αυτών των «μη» υποκειμένων. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει περάσει καιρό τώρα στη νομοθεσία, με πρόσχημα τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, έχει διευρύνει το στόχαστρό του και έχει οπλίσει το χέρι του δικαστικού- αστυνομικού συμπλέγματος για να «κάνει τη δουλειά του». Η προστασία του κατηγορουμένου στο στάδιο της προδικασίας, το τεκμήριο αθωότητας ( και η εν γένει προστασία της προσωπικότητάς τους με την ΕΣΔΑ ) έχει αρθεί πλήρως για αυτές τις γυναίκες, με την εφαρμογή μιας διάταξης- εξαίρεσης που ψηφίστηκε επί υπουργίας Χατζηγάκη (άρθρο 3 § 2β Ν. 2472/1997) και αφορούσε την άρση της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στην περίπτωση της χρήσης τους από τις Αρχές για τη βεβαίωση κακουργημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων και εγκλήματα κατά της ζωής ή της γενετήσιας ελευθερίας κλπ1. Η διάταξη αυτή είναι πρόδηλα αντισυνταγματική και παράνομη διεθνώς, αλλά εφαρμόζεται όπως και πολλές άλλες στο όνομα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Οι «ελευθερίες» που έδωσε ο νομοθέτης σε Εισαγγελία- ΕΛΑΣ για να παίξει «βρώμικα» ενάντια στην ασύμμετρη τρομοκρατική απειλή, εφαρμόζονται τώρα και σε διευρυμένα πλαίσια , καταλαμβάνοντας όλο το πεδίο των αποκλεισμένων, του περιθωρίου , των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας κλπ.
Η διαπόμπευση και ο εξευτελισμός των γυναικών αυτών αποτελεί βάναυση προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας «με το νόμο», και θα πρέπει να λάβει άμεση απάντηση. Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης, ενάντια στις ναζιστικές πολιτικές που εφαρμόζονται σε ό,τι αντιτίθεται στην «υγειονομική» κανονικότητά τους, ας αντιπαραθέσουμε την εξεγερμένη αξιοπρέπεια μας και την αλληλεγγύη σε κάθε θύμα του κρατικού μηχανισμού, γνωρίζοντας ότι όλοι αποτελούμε την επόμενη «αδρανή υγειονομική βόμβα» .
ΆΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Ανακοίνωση ΑΚ – Αντίσταση στην υγειονομική τρομοκρατία”

 1. L’Enfant de la Haute Mer Says:

  Κατερίνα Μάτσα: ο κ. Λοβέρδος είναι ο ίδιος «υγειονομική βόμβα»…
  http://inconue.wordpress.com/2012/05/04/loverdos-is-himself-a-health-bomb-m-loverdos-est-lui-meme-une-bombe-a-la-sante/

  και
  HIV Innocence Group
  http://www.omsj.org/innocence-group

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: