To πιο Εύστοχο Σκίτσο των Ημερών

by

εξγερση μαθητών

Φυσικά από τον Καλαϊτζή.

Πριν την εξέγερση κατηγορούσαμε τα παιδιά ως «απολιτίκ», «του δωματίου», «του ίντερνέτ», «χαμένη γενιά», «χωρίς όνειρα», «μαμόθρεφτα».

Μετά την εξέγερση έγιναν τα «κωλόπαιδα», «χωρίς ανατροφή», «δεν έχουν τρόπους», «δε σέβονται τίποτα». Και βέβαια οι «κουκουλοφόροι».

Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε? Παιδιά που θα σκύβουν το κεφάλι στη ζωή που τους προετοιμάσαμε, νενέκους που θα δουλεύουν για 700 €, προκειμένου κάποιοι να χέζονται στο τάληρο, ή ανθρώπους που θα παλέψουν, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια μία ζωή με σημασία και όνειρα. Ξαφνικά η ψευτοηθική μας περίσσεψε από τα μπατζάκια. Και όταν πήγαμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα της δήθεν ηθικής μας τους το γυρίσαμε στα «μη» της βιοπάλης, προκειμένου να τα τρομάξουμε και να σκύψουν πάλι το κεφάλι.

Μην προσπαθούμε να φτιάξουμε τα παιδιά κατά τη δική μας εικόνα και ομοίωση. Αρκετά τα επιβαρύναμε με την κοινωνία που τους προετοιμάσαμε. Ας αφήσουμε σε αυτά την τελική επιλογή.

Γονείς ΑΝΤΕ ΓΙΑ

22 Σχόλια to “To πιο Εύστοχο Σκίτσο των Ημερών”

  1. Ναυτίλος του Διαδικτύου Says:

    Πράγματι, μία γελοιογραφία, χίλιες λέξεις! Τα λέει όλα!!

  2. omadeon Says:

    Πολύ καλό!

    Απλούστατα, όταν οι την-αίητζερ ΧΟΡΤΑΣΑΝ τις απόλυτα θεμιτές νέες τους απολιτικές διασκεδάσεις, τα play-station, τα USB-stick με mp3, τα κινητά (ιδίως αυτά) και το Age of Empire (game) διάβασαν και μερικά ΣΟΒΑΡΑ πράματα στο ιντερνέτι, περιφρονώντας το χαζοκούτι…

    Και σοβαρεύτηκαν.
    Μάλιστα κάποιοι σίγουρα διαβάζουν ΚΑΙ αυτό, οπότε… καλά θα κάνουν όσοι τους βρίζουν και τους συκοφαντούν, να… ΜΙΛΑΝΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ (χεχε).

  3. Σταθης Χαϊκάλης Says:

    καλά τα λες… Πολλοί από αυτούς που μιλάνε σήμερα εν ονόματι των παιδιών, προσπαθούν να βρουν τρόπο να τα χρησιμοποιήσουν….
    Δεν λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά μάλλον δεν θα τους βγει.. Εσύ συνέχισε το ωραίο τροπάρι σου…

  4. heinz Says:

    Κι όμως, κατ’ εικόνα και ομοίωση δική μας είναι τα παιδιά.
    Απλώς, ακόμα δεν έχουν εθιστεί στο να κάνουν πως δεν βλέπουν, όπως (σχιζοφρενικά) κάνουμε συχνά εμείς…

  5. Γιάννης Says:

    Δείτε τις 2 ταινίες zeitgeist οπωσδηποτε :

    http://www.zeitgeistmovie.com/

    http://video.google.com/videoplay?docid=3939065265540201542&ei=tmUMSaXwJ6f62wLvyKi6DA&q=zeitgeist+addendum+greek

  6. Μούρας Says:

    Αναμασιμένες κουβέντες, ιδανικά dejavous, στυλάκι και καλά σας γράφω όλους. Τα έχουμε ξαναδεί, τα έχουμε ξανακούσει. Αν νομίζεις οτι ανακάλυψες την επανάσταση έλα σ’αυτή τη σελίδα μετά από 1-2 χρόνια.

    Η πραγματική επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο από μέσα σου, όταν βγάλεις το μεγάλο κόμπλεξ που κουβαλάς. Δεν φταίω εγώ αν οι γονείς σου σε φοίτεψαν, αν παντρέυτηκαν γιατί έπρεπε να παντρευτούν, αν φίλησαν κόλους για να μπούν στο δημόσιο. Εσύ μην κάνεις το ίδιο και κοίτα να σέβεσε τον διπλανό σου και ας είναι μαλάκας, αλλιώς είσαι το ίδιο.

  7. inlovewithlife Says:

    @μούρας

    Φίλε μπερδεύτηκες. Δεν μπήκες στη σελίδα της Lifo. Εδώ δεν είναι δήθεν. Και άμα σε πείραξε το κείμενο, ψάξε βρες το γιατί, αντί να βρίζεις. Μάλλον σε ενοχλεί η αλήθεια του αλλά τι να κάνουμε η αλήθεια πάντα πονάει. Όσο για μένα, σέβομαι τους πάντες και τα πάντα και βλέπω την επανάσταση μόνο σε σχέση με τους γύρω μου όχι με κέντρο το άτομό μου. Πάρε επιτέλους θέση σε αυτά που γίνονται και άσε τα ψόφια.

  8. aNNA Says:

    ΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ Κ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΞΥΠΝΑ Κ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.
    ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ; ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΓΙΝΑΝΕ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ DECISION-MAKERS, ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ANΘΡΩΠΑΚΙΑ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΛΠ ΚΑΠΟΤΕ Κ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΝΕΟΙ Κ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΝΕ Κ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

  9. vloutis Says:

    Το θέμα είνα να μή χαθεί η μπαλια κι από τις δυο μεριές.

    Προσπάθεια και κατανόηση…

    Την καλημέρα μου (πια).

    vloutis.wordpress.com
    vloutis,blogspot.com

  10. kol Says:

    που ΄ναι η μπαλα?

  11. dionysos Says:

    Οι προκλήσεις της κοινωνικής ανισότητας είναι αβάστακτες πιά τουλάχιστον για ένα μεγάλο κομάτι της νεολαίας. Ντύνονται μόνο πανάκριβα εισαγωγής, σπουδάζουν άλλα ντιλιβερι καταλήγουν, ζούν στα σπίτια των δικών τους,δεν εργάζονται αποσχολούνται όπου και όταν. Οι πολιτικοί των δυό μεγάλων κομμάτων μιλούν με μια γλώσσα ψεύτικη που όταν μιλούν για αλλαγή εννοούν τους δικούς τους στα πράγματα, οταν μιλούν για ανάπτυξη σημαίνει ασυδοσία ημετέρων στο φαγοπότι πάνω σε λογής δουλιές με το δημόσιο, όταν μιλούν για μεταρρύθμιση εννοούν ανισοτιμία και εξαιρέσεις του νόμου για λίγους, όταν φωνάζουν για δίκαιη κοινωνία ξέρεις πιά οτι ψευδονται ασύστολα, τρέμουν μην ανέβουν οι πολλοί καλοί τα μεχρι τώρα θύματά τους. Πέρα από σεναριολογίες και συνωμοσιολογίες βλέπουμε η έλλειψη αυτοδυναμίας των δικομματικών να τους κάνει ακόμα περσότερο αφερέγγυους παίχτες, θλιβερούς υπαλλήλους ξένων αφεντάδων και όχι των συμφερόντων του λαού που τους ψήφισε.
    Οι ισχυροί οργανώνονται
    Οι ποδοσφαιροκράτες οργανώνουν προσωπικούς στρατούς για λύσιμο διαφορών.
    Οι εργολάβοι χρησιμοποιούν τους περιστασιακούς εργαζόμενους τους για πίεση στη παραγωγή υπεραξίας γης.
    Τα παπαγαλάκια του συντηρητισμού στα ΜΜΕ ξεχνάν την ενημέρωση χάριν της διαστέβλωσης, μας βάζουν κάθε μέρα μελετημένα παραμορφωτικά γυαλιά και όποιος δεί
    Ο κομματικός οπαδός θα εξαντλήσει το «ανιδιοτελές» ενδιαφέρον για την ιδεολογία του στο βαθμό που θα ικανοποιήσει τα ταπεινότερα των ελατηρίων του.
    Αν η αστυνομία μετά από τόσα χρόνια μεταρρυθμήσεων βρίσκεται σε αυτό το χάλι κατάχρησης εξουσίας, ανικανότητας ηγεσίας και άχρηστων οικοτρόφων, φανταστείτε τι γίνεται στην εφορία, στην πολεοδομία, στα δημοτικά δρώμενα, στο ΕΣΥ στο ΙΚΑ, στα άλλα ταμεία στις μεταφορές και στις τρείς βαθμίδες της εκπαίδευσης…
    Η παιδεία , ο πολιτισμός, οι αρχές τα ιδανικά καταντούν κουκουλοφόρα έπιπλα παλιά.
    Οι ανίσχυροι αντιδρούν σπασμωδικά και ενίοτε οργανωμένα.
    Ο αγώνας άνισος ,τα μέσα πενιχρά ,τα θεία οράματα ξεβρακωμένες εξωχώριες-πλυντήρια μπροστά μας και ο Κανένας καταλληλότερος πρωθυπουργός.
    Οι προτάσεις εδώ στη Δημοκρατία είναι δίπλα μας ας τις προσέξουμε χωρίς εγωισμούς και προβοκάτσιες. Το χτίσιμο είναι όμορφο και δύσκολο.
    Το γκρέμισμα το έχουμε δει επί χρόνια στη ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
    ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΡΜΕΣ ΤΗΣ ΕΕ
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ
    ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
    ΑΝΑΝΕΩΣΗΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ
    ΦΥΤΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ
    ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
    ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΡΥΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
    ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΛΙΓΩΝ
    +ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…….

  12. Μιχάλης Says:

    Παιδία όλοι στον αγώνα, να αλλάξουμε αυτό το σάπιο και σαθρό σύστημα!!!
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

  13. kulturosupa Says:

    Πραγματικα, ευστοχο και τοσο τοσο αληθινο…. ΚulTUroSUPA..

  14. Τσουκνίδα Says:

    οι αποκάτω μπάτσοι είναι το Διεθνές Νομισματικό ταμείο;

  15. ouggros Says:

    kala vre inlovewithmike tha mas trelaneis?! tis proalles evrizes tous pliatsikologous katastrofeis kai twra tous ymneis? diavazw to blog sou kairo kai m aresei pou ta les san tous anarxikous alla xwris na goustareis ti via tous alla wra antifaskeis re megale. Egw imouna sto kentro tyxaia giati eixa douleia stin klafthmonos kai evlepa oti mono ta 15xrona spagane katastimata. Min agiopoioume katastaseis. ti tha ginei diladi an o kathenas arpaksei mi apetra kai tin petaksei. tha sou pw egw ti tha ginei. Tha mas fane zwntanous oi ksenoi. Na ta vlepoume kai ta gyrw mas. Emeis trogomaste kai oi Skopianoi kai oi Tourkoi kanoun party. Gi auto sou lew, grafe opws mas sinithizes na grafeis. Ypefthina.

    Pan metron ariston.

  16. Αλίκη Says:

    Ενοχλήθηκαν πολύ από τις διαμαρτυρίες και τις παρεμβάσεις οι ιδιοκτήτες θεάτρων και οι επιχειρηματίες. Πίσω από τις κάμερες και τις δηλώσεις μπροστά στους θεατές, ακούστηκαν τα πιο χυδαία σχόλια. Μην δίνετε σημασία στο τι λένε δημοσίως – φοβούνται το επικοινωνιακό κόστος.

    Ακούστηκαν όμως να λένε στις ξιπασμένες θεατρικές παρέες τους ότι αυτα τα «κωλόπαιδα» δε θα δουλέψουν ποτέ «στα θέατρά μας».

    Αυτοί που ενώ έχουν εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στην τράπεζα επιχορηγούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτοί που χαριεντίζονται με βουλευτές, δημοσιογράφους και οικονομικούς παράγοντες. Αυτοί που κολακεύουν με δημόσιες δηλώσεις πολιτικούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων. Αυτοί που απαιτούν την εθελοντική εργασία των νέων ηθοποιών. Αυτοί που βαφτίζουν θεατρολόγους σε τεχνικούς, για να μην πληρώνουν μεροκάμματα. Αυτοί που δεν πληρώνουν ΙΚΑ και όταν έρχεται η ώρα να πληρώσουν, κάποιος τους κανονίζει τον καλύτερο διακανονισμό. Αυτοί που δεν πληρώνουν ΦΠΑ και απαιτούν από τους εργαζόμενους να πληρώνονται τα ψίχουλα που πληρώνονται μαύρα. Αυτοί που κλέβουν τους δημιουργούς και δεν πληρώνουν πνευματικα δικαιώματα όπως ορίζει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτοί που λειτουργούν θέατρα-φέρετρα, χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας, κατά παράβαση της νομοθεσίας και της κοινής λογικής.

    Αυτοί, μετατράπηκαν σε αγανακτισμένους πολίτες, μέσα σε δευτερόλεπτα. Ήταν αρκετό απλώς να εμφανιστούν στα φιλανθρωπικά τους ιδρύματα οι νεολαίοι που διαμαρτύρονταν.

    Θα πέσουν κι άλλο οι μάσκες, θα δεις.

  17. inlovewithlife Says:

    @anna
    Δεν υπάρχουν νομοτέλειες από τότε που διαψεύστηκε παταγωδώς ο Μαρξ. Όταν όμως ένας νέος άνθρωπος μπαίνει σε αυτή την κοινωνία, το πως εξελίσσεται ως προσωπικότητα και στα προς το ζην έχει να κάνει με συντριπτικές πιθανότητες με την κοινωνική – ταξική του θέση. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

    @dionysos
    Ωραία όλα αυτά που λες φίλε. Προϋποθέτουν όμως κάτι. Δημοκρατικές λειτουργίες και δημοκρατική λήψη των αποφάσεων.

    @μιχάλης
    Βουρ στον πατσά.

    @τσουκνίδα
    Μπά δε νομίζω να έφτασε ως εκεί το μυαλό του. Απλοί μπάτσοι είναι αλλά αυτό που λες είναι πιο εύστοχο.

    @ouggros
    Η εξέγερση δεν είναι εξέγερση αγγέλων. Είναι εξέγερση ανθρώπων κατεστραμμένων από το σύστημα που επιστρέφουν εκείνη την ώρα ένα ελάχιστο μέρος της αρχιδιάς που έχουν φάει όλη τους τη ζωή. Επομένως η βία δεν αγιοποιείται, ανιχνεύονται τα βαθύτερά της αίτια και οργανώνεται για την ανατροπή. Σε προηγούμενο ποστ για την δευτέρα της εξέγερσης είχα κάνει πολύ σοβαρά λάθη. Άλλωστε δεν ήταν μόνο παιδιά όπως λες.

    @Αλίκη
    Γενικότερα, με αυτό που έγινε ενοχλήθηκαν όλοι οι «βολεμένοι» από την υπάρχουσα κατάσταση και είναι δυστυχώς σχετικά αρκετοί και κρατούν όλα τα πόστα. Η υποκρισία περισσεύει. Εμείς όμως είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και γι’ αυτό πρέπει να οργανωθούμε.

  18. @lexandros Says:

    Συγχαρητήρια Inlovewithlife…

    διαβάζοντας τα άρθρα σου..
    ειλικρινά αισθάνομαι ότι υπάρχει ελπίδα ακόμη στον κόσμο…

    Venceremos…

  19. Thomas Pantzialas Says:

    File – fili Inlovewithlife,

    perimenw na mou steileis to banner sou gia to site mou, kaneis poly kali douleia kai tha ithela na provaletai kai mesa apo to site mou!!!!!!!!
    Paidia synexiste etsi!!!! Polloi eimaste mazi sas!!!!!! min akoute ta ferefwna twn kanaliwn kai twn kuvernisewn!!!!!!!

  20. παλασκας δημήτρης Says:

    μπορώ να αναδημοσιεύσω ;
    http://universalreporters.blogspot.com/

  21. inlovewithlife Says:

    Φυσικά.

  22. ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Says:

    σχόλιο UNIVERSAL REPORTERS http://universalreporters.blogspot.com/
    Όταν πραγματοποιούνταν οι κινητοποιήσεις των νέων, ήμουν μπροστά σε μια σκηνή, όπου ένας εξηνταπεντάρης έβριζε χαμηλόφωνα μέσα από το λεωφορείο τα «τσογ*ανάκια» αναφερόμενος σε νέους που διαδήλωναν ειρηνικότατα. Τότε απλά σκέφτηκα το συνταξιοδοτικό πρόβλημα. θα πείτε τί σχέση έχει;

    Τεράστια. Οι παλαιότεροι που ποτέ δεν πληρώσανε τις εισφορές που θα έπρεπε, επι δεκαετίες, στα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα απολαμβάνουν συντάξεις (για τις οποίες ποτέ δεν δώσανε τίποτα), με το σύστημα της «αλληλεγγύης των γενεών» όπως το ονομάζουν οι ειδικοί, τις οποίες πληρώνουν οι σημερινοί νέοι. Ναι οι νέοι των 700, των 600, των 500 ευρώ, και οι επόμενοι νέοι που θα έχουν πλέον στόχο το ιλιγγιώδες ποσό 700 ευρώ και πολλοί από αυτούς που έχουν απηυδύσει με τη μπόχα σε αυτή τη χώρα, που διαμαρτύρονταν , πληρώνουν τη σύνταξη αυτών των «νοικοκυρέων». Το ευχαριστώ των μεγαλύτερων το έγραψα πρίν… Ας το αναλογιστούμε πριν να δώσουμε εύκολους χαρακτηρισμούς στους νέους του τόπου.

Σχολιάστε